Скромен симпатяга: Съселът е животно на 2017-а

Симпатичният гризач се нуждае обаче от закрила
11
Скромен симпатяга: Съселът е животно на 2017-а
Снимка: flickr

Със заоблените си ушенца, рунтава опашчица и очи като от стъкло, скромният съсел от вида Myoxus avellanarius беше избран за животното на предстоящата 2017-а, но не само заради сладурския си външен вид, предават ДПА и БТА.

Симпатичният гризач се нуждае от закрила според германската Фондация за защита на дивите животни, която по този начин мотивира избора си.

Хербицидите, стесняването на горите и липсата на разнообразна храна стесняват популацията на съсела в страната. Кафяво-златистият гризач вече е влязъл в категорията на застрашените видове в редица германски провинции.

През деня съселът се крие от потенциални хищници, но през нощта срамежливото животинче се превръща в изкусен катерач, като търси ядки и горски плодове под прикритието на мрака, като рядко стъпва на земята.
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Аз пък си направих wav файл от една песен на Веско Маринов, вкарах го в една платчица Nucleo-32 STM32f303 и го пуснах през DAC-a на една сирена 110dB с няколко октави отгоре да стане ултразвук. Съсели, мишки всичко изчезна, даже поповите прасета излязоха от земята късна есен и се набодоха на къпините от ужас, а свраките заобикалят къщата от 150 метра.
5
3
 
9
 
! Отговори
Да живее преди 3 години
Съселот е жив.
Да го викнем от Брюксел.
4
4
 
11
 
! Отговори
вгр преди 3 години
Какъв ти любимец?!? Своеволно ти се заселва под керемидите. По цели нощи рови и стърже със зъби... А за поразиите по изолациите и даже разместване на керемиди да не говорим...

КОЙ ЩЕ МЕ ЗАЩИТИОТ НЕГО???
3
3
 
12
 
! Отговори
Нима! преди 3 години
Бе незнам дали е любимец! На мой познати на вилата ,бяха съсипали изолация на тавана им! Любимец...???!!!
2
4
 
19
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Съселът е страхотен домашен любимец. Спомням си как едни приятели гледаха такива на тавана на вилата.
1
4
 
35
 
! Отговори
сергейгейгейгейгей преди 3 години
брях найстина прилича на станишев