Кабинетът освободи още 7 областни управители. Защо?

Губернаторите искали да влизат в политиката
Обновена: 15 фев 2017 14:53 | 15 фев 2017 12:16, Веселина Йорданова
64
Кабинетът освободи още 7 областни управители. Защо?
Снимка: Олеп Попов, Dnes.bg

След като миналата седмица служебното правителство смени 13 областни управители, на днешното си редовно заседание освободи още 7.

Правителственият говорител Ирина Белчева съобщи, че причината за смяната е желанието на губернаторите да се включат в партийните листи и молбите за неплатен отпуск, които са получени в Министерския съвет в тази връзка.

От постовете им на областни управители са освободени Георги Ранов (Стара Загора), Александър Александров (Перник), Момчил Станков (Видин), Николай Сираков (Габрово), Недялко Славов (Смолян) и Ралица Добрева (Плевен).

В Стара Загора постът се заема от проф. Веска Шошева. Тя е дългогодишен университетски преподавател, експерт към Националната агенция за оценяване и акредитация към МС, квалифициран медиатор на Министерството на правосъдието. Завършила е педагогика в СУ "Св. Климент Охридски", като има специализации по "Организацията и управлението на образованието" и "Специална педагогика".

Начело на областната управа в Перник застава Васил Михайлов. В момента е в частния сектор. През 2014 г. е бил финансов контрольор в Областната управа, а от 2004 г. до 2007 г. – заместник-председател на Общинския съвет в Перник. Завършил е УНСС със специалност "Икономика и управление на търговията", има специализация по маркетинг и реклама във Висшето търговско училище в Лайпциг, Германия.

Областен управител на Видин става Огнян Михайлов, който от 2015 г. досега работи в Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". Бил е ръководител управление "Сигурност" в ЕСО и ръководител отдел "Сигурност и класифицирана информация" в "Булгаргаз" ЕАД. Завършил е Академията на МВР, специалност "Управление на обществения ред и сигурност на Република България".

Иванка Баева и Златко Митрев са назначени за областни управители съответно на Габрово и на Пазарджик. И двамата са адвокати. Завършили са право в СУ "Св. Климент Охридски".

Областната управа в Плевен поема Марио Тодоров, който към момента е инспектор охрана и ППО в "Рафинерия Плама" АД. Завършил е Военния университет във Велико Търново.

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Смолян до определяне на титуляр е назначен Момчил Караиванов. Той е магистър по "Автоматика и системотехника" от Техническия университет в София. Има магистратура и от ВСУ "Черноризец Храбър" по стопанско управление и управление на международни проекти. Към момента е директор на дирекция в Областната администрация в Смолян.

На всяко от следващите заседания на кабинета "Герджиков" ще присъстват по двама областни управители на ротационен принцип.

След това те ще се срещат с премиера и министри, за да обсъждат подготовката на изборите на 26 март и да дадат информация за областта, за която отговарят.


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тревога! За Смолянска област под натиска на Дора Янкова готвят да назначат РАБИЕ-то, бившата секретарка на Дора!
52
4
 
1
 
! Отговори
ХАЙДЕ, МЛЪК И МАРШ преди 3 години
До БСП са гадини: А ТИ СИ СИНЯ ПОСИНЯЛА СЛИВА, КОЯТО СИ РЕВЕ ЗА ИЗМАМНИТЕ ОБЛАСТНИ, КОИТО ЗАЕДНО С ГЕРБЕРСКИТЕ КМЕТОВЕ И ЦЕЦОВАТА ПОЛИЦИЯ НАЙ-БЕЗСРАМНО ПОДМЕНИХА ВОТА НА ХОРАТА И ДОВЕДОХА БЪЛГАРИЯ ДО СЪСТОЯНИЕТО , В КОЕТО Е - БЕДЕН НАРОД, ОСКОТЯЛ ОТ МИЗЕРИЯ, ШЕПА БОГАТАШИ, КОИТО СА СЕ РАЗПИЩОЛИЛИ ПОД КРИЛОТО НА НАЙ-ЛИЧНИЯ МАФИОТ, ЗАТЪНАЛА В КОРУПЦИЯ ДЪРЖАВА И ПРОДАЖНИ МЕДИИ, КОИТО СЛАВЯТ ВСИЧКО ТОВА И ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА НАРОДА,ПЛАТЕНИ СЛУГИ НА СЪЩИЯ ТОЗИ МАФИОТ И НЯМА БЪДЕЩЕ ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА
51
0
 
0
 
! Отговори
55 преди 3 години
До zaw12929

Няма страшно,цоциалистите имат право да си сменят вота до края на гласуването...
50
0
 
3
 
! Отговори
zaw12929 преди 3 години
Този път не допускайте да крадат изборите. Трябва да се извършат и арести на най алчните за власт кандидати, извършили подмяна на протоколи Да постоят половин година в арестите за разпити . Не оставяйте да и онези "експерти" от миналите избориТези от председатели от РИК, ЦИК- арест за поправен протокол- всички мошеници от Арена Армеец с чувалите. онези депутати дето разнасяха чували с бюлетин- Като Михаил Константинов да не се прави на вода ненапита...
49
3
 
0
 
! Отговори
zaw12929 преди 3 години
До БСП са гад.ини Не знаех, че Герджиков е от БСП, но че вие сте гадината се разбира от написаните всеки път тъпотии. Заслужавате си всеки ден надницата и едно и също слагате навсякъде. Бог ще ви накаже и ще е късно за прошка.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хризантема - Фактлогично си права, но има една малка подробност - Служебното правителство има една основна задача - да организира и проведе честни избори (все едно какво разправя вожда ви БХ опитвайки се да им вмени разни несвойствени задачи).

Но няма как да направиш Честни Избори с Нечестни Областни на хранилката на Герб желаещи да си осигурпт още папкане и Съдебен имунитет - за това тряба да ги сменят.

PS. Ок - ти си Хризантема, аз съм Добродушко ако това те прави щастлива.
47
1
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Само така Герджиков.В правилна посока вървиш.Вън търговците от храма.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герджиков, махай немойковците и на съд, те си знаят защо. Браво, измети тази шлака сложена там за да краде и лъже от доцент Тикваров.
45
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Предлагам да има два областни управителя за държавата - ц.цветанов и б.борисов - по равно. При Близнашки смениха всички и 28 бастуна получаваха заплати
44
3
 
6
 
! Отговори
Удоволствие преди 3 години
Уха....Назначават българоруски губернатори. Ако БСП-то изгубят на изборите ще се самоизядат по-между си.Тогава кой ще е виновен? Тръмп, Радев, Путин или Меркел?
43
1
 
6
 
! Отговори
спомени от миналото преди 3 години
Павителството е освободило от постовете им 24 областни управители от общо 28 на заседание днес.
Като губернатори остават само действащите в Пл, В-а, Хаск. и Силистра.
Смяната на областни управители е традиционно едно от първите неща, които прави всяка нова власт.
Предходният служебен кабинет също смени около половината областни управители с мотива за партийни пристрастия и участие в парламентарния вот, като периодично ставаха ясни нови рокади.
Сега обаче кабинетът на Бойко Б прави това наведнж
42
2
 
4
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Като знам кой са сложили в Плевен, по-голям слуга няма в околията....това е направо подготовка за грабеж !
41
4
 
9
 
! Отговори
румпелщитскин преди 3 години
Червените тpолове са се развихрили яко тук !
Всуе се хАбите - данданията ( лиготuuте) , поръчани от БСП ще са ще ДВА месеца - ще ги изтърпим .
После - ко праим ?!
40
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Архангел 30 - "И как беше избран Радев с тези управители..!!"

Прав си архангеле - без тях Радев щеше да има 80% а Цецка - 2!

Е така бе избран!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бургаският вълчо, който вече се обърка от коя партия - защо го няма в списъка? М?
А варненският? М?

Много показателно.
38
2
 
12
 
! Отговори
Некой помнещ преди 3 години
"Правителството на Бойко Борисов освободи областните управители на 24 от общо 28 областни управители. На тяхно място са били назначени нови" 26 Ноември 2014.

А сега вият на умрело че ги репресирали!
37
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистическата чистка е в разгара си! Русия не прощава!
36
1
 
5
 
! Отговори
ДААААА... преди 3 години
АМИ НА ДОБРИЧ???????????????? ВАШ ЧОВЕК ТАКА СЕ ГОВОРИ НО СЕГА Е ОТ ГЕРБ
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купувачката на гласове в Добрич няма ли да смените?
34
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професоре, изритай цялата Герберска ко/чина. Разсипаха България. Махааааааай!!!