Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането

БСП: Санирането на прокурор! ГЕРБ: Искат парите за него!
221
Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането
Снимка: БТА

Лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов влязоха в челен сблъсък по горещата тема на деня – увеличеното присъствие на НАТО в Черно море.

Тон на задочните реплики даде още вчера Борисов, който обясни, че се е противопоставял на засиленото присъствие на пакта докато е бил на власт. Затова той нарече БСП ястреби, а себе си – единственият останал гълъб.

"Ястребът се опитва да се превърна във врабче", отвърна днес в същия дух Нинова, а военното министерство съобщи, че продължава линията на кабинета на ГЕРБ, който всъщност е дал мандат за засилване на присъствието на НАТО.

Още по темата

"Трябва да поздравя БСП, че много бързо израстнаха", коментира около час по-късно Борисов, който свика медиите за извънредно изявление.

От ГЕРБ припомниха тезите на червените, че НАТО е разрушител на суверенитета ни и че засиленото му присъствие у нас е сравнимо с турското робство. Днес, колкото и да се опитвали да се дистанцират от служебния кабинет, продължавали пронатовските решения на ГЕРБ.

Борисов пък отново застъпи тезата си, че е бил против засилване на НАТО в Черно море, заради което дори му се разсърдил румънския президент.

"Дали съм врабче или гълъб, няма да влизам в тона на тази дама, защото съм джентълмен. Ако не бях, щях да я сравня с някоя птица, но не ястреб", каза Борисов.

Той обвни социалистите, че използват "каруцарски речник", както го наричали в Банкя. "Ние станахме възпитани хора и не искаме да се връщаме назад", обясни Борисов защо няма да отвърне в същия дух.

От ГЕРБ отвърнаха на БСП и по темата саниране. Малко по-рано социалистите обясниха, че ще сезират прокуратурата с открити нарушения.

"Договорите са сключвани при цена 290 лв. на кв.м., а реалната цена, обявена сега е 100 лв.", каза Жельо Бойчев и обяви,че това е най-големият грабеж в държавата за последните години.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък разказа, че има писани оферти от случайни фирми, които давали пазарни цени от 70-80 лв.

"Притеснява ме, че отвъд целия този репортеар, стои друго нещо – да се спре санирането", отвърна Томислав Дончев и заподозря, че социалистите искат да изхарчат за друго отделените за саниране пари.

Доскорошният вицепремиер обясни, че санирането има още едно предимство – да укрепва сградите, които не са укрепвани от много години.

Той отхвърли обвиненията на БСП и за подкрепата за СЕТА. Дончев обвини социалистите, че защитават икономически доктрини от края на 20 век като протекционизма.

"Ако аз ви кажа, че е най-добре българите да се хранят само с български храни, с български дрехи, да гледат само български телевизори, да имат български телефони, да ползват български петрол, това би означавало и другите страни да правят същото", каза Дончев и обобщи, че така никога няма да можем да изнасяме нищо.


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
18
 
! Отговори
Факт преди 4 години
ГЕРБ са майстори на пропагандата, плащат колосални суми за тролове, за да манипулират хората, не може да се отрече че имат успех, въпреки че за огромно тяхно съжаление Българина не е лесно манипулируем. Със заграбените в последните години милиарди от ГЕРБ, се плаща на троловете, които са наводнили и този форум.
33
3
 
13
 
! Отговори
От герберите преди 4 години
Ние сме безмозъщни гербери и сме много прости човешки създание също като нашия вожд бойко борисов по известен като тиквунии затова се разбираме и обичаме.
32
9
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Не съм ГЕРБер, но Бойко никога не се е правил на нещо повече от пожарникар. Съвсем ясно е как е влязъл в онази школа, за да се изучи за такъв.А около Нинова нещата са крайно неясни - и по отношение на образованието й, и по отношение на странното й озоваване под крилото на Божков, а после хоп, при Станишев. Нещо много неетично има там.Бойко управлява, защото го избират.А тази какви пребоядисвания осъществи? По-нагли фокуси тип "фурнаджийска лопата" никой не е правил през последните 27 г.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и на миналите избори за НС плащаха, и на кметските плащаха, пък и в двата случая ядоха дървото.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ли с най - висок рейтинг КриСталина Георгиева :)))))))))))))))))))))На 100 % са ДОСТ ще се гласува, или за гъби /понеже е студено за чатуна/
29
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП са майстори на пропагандата, плащат колосални суми за тролове, за да манипулират хората, не може да се отрече че имат успех, за огромно съжаление Българина е лесно манипулируем
28
7
 
17
 
! Отговори
От герберите преди 4 години
Ние сме гербери без мозък освен това сме *** също като нашия вожд бойко борисов тиквуна затова се разбираме и обичаме.
27
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корни не и стига да ограбва предприятия, наточила сее на държавата
26
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което Бойко построи може да се пипне, БСП какво построи и какво ще построи, таратанци
25
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрата си намери майстора.Давай,Корни!Не му давай да диша на тоя ***.
24
7
 
17
 
! Отговори
От герберите преди 4 години
Ние сме безмозъщни гербери освен това сме много прости човешки създание също като нашия вожд Бойко Борисов по известен като боко тиквуна затова се разбираме и обичаме.
23
19
 
8
 
! Отговори
Веселин преди 4 години
абе като взехте от банката 5 милиарда не беше кражба за БСП ,сега 3 милиарда и то се вижда къде са ,пак реват .АМИ КОЛКОТО И ДА ВИ Е ЯД ХОРАТА ХАРЕСВАТ САНИРАНЕТО,САМО ТРОЛОВИТЕ НЕ ГО ИСКАТ,ЧЕ ИНАЧЕ НЯМА ЗАПЛАТИ ЗА ТЯХ...
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарите без кръв властта не пускат, да не ви трошат пак главите по площадите
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
казарма как
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата и Нинова са си лика-прилика, само да се и вземат...Пък и на двамата децата са в лошата Америка, може и те да се вземат.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сами ще се отбраняваме, викаш... И как, като в армията има недобор 6000 човека?
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сминдух енд чесънДругарят Борисов е по намазаните филии. Преди с мас, сега с чер хайвер и други екстри (виж менюто на борда на правителствения самолет).
17
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По крадливи от БСП няма
16
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Къде се вре Нинова?!Голям виц си сътворил, човече! Моят коментар:Тя била селско момиче, а ТОЙ - банкянско хулиганче; Тя завършила право, а ТОЙ - пожарникар; Тя - Председател на БСП, ТОЙ - комунист, прелетял през три партии. Та, къде Тиквата се вре до Нинова?
15
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не и стигна Техноимпекс, нагледала се е тази крадла на държавата