5+1 – пълен напред към парламента. Кой е първи? Кой е под чертата?

"Галъп": БСП е лидер, но ГЕРБ има неизползван потенциал
8 мар 2017 17:15,
378
5+1 – пълен напред към парламента. Кой е първи? Кой е под чертата?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Силите на БСП и ГЕРБ продължават да са изравнени, а формулата на влизащите в парламента партии от днешна гледна точка е 5+1.

Това сочи социологическо изследване на "Галъп интернешънъл", проведено сред 1003 души от 27 февруари до 5 март.

От данните става видно, че сред твърдо решилите да гласуват, 30,2% казват, че ще подкрепят БСП, за ГЕРБ биха гласували – 28,3%, за Обединените патриоти – 11,9%, за ДПС - 8,2%, за партията на Веселин Марешки ВОЛЯ – 7,4 на сто и за коалицията "РБ - "Глас народен" - 4,3%.

"Тези формации биха попаднали в следващото Народното събрание от днешна гледна точка, като при Реформаторите ще се наложи много усилена кампания, тъй като са с резултат около бариерата", посочват социолозите.

5+1 – пълен напред към парламента. Кой е първи? Кой е под чертата?
Снимка: "Галъп интернешънъл"

Според тях ГЕРБ разполага с малко по-широка ниша, но в момента тя не е напълно мобилизирана.

"Оставащите две седмици кампания ще бъдат решаващи за това кой ще победи в изборите", коментират от "Галъп интернешънъл".

Очакваната активност към днешна дата, според декларативните нагласи, е около 55%.

Сред останалите формации личат коалициите АБВ и Движение 21 с 2,6%, "Да, България" с 2,3%, Нова република с 1,6% подкрепа сред избирателите.

За други партии биха гласували 3,2%, като сред тях личи ДОСТ, с под процент подкрепа.

"Подкрепата за такъв тип формации в България обаче е трудно уловима със социологически методи", коментират анализаторите.  

2,8% от твърдо решилите на 26-и март биха гласували с: "Не подкрепям никого".

От "Галъп интернешънъл" се застраховат, че тези резултати "няма как да са прогноза за изборния резултат. Максималната грешка при 50%-овите дялове е ± 3%".

--------------------------------------------------

Изследването е възложено, проведено и финансирано от: "Галъп интернешънъл"
Данните са регистрирани по метода лице в лице сред 1003 души от 27 февруари до 5 март. Изследването е независимо от външно финансиране. Данните показват моментното състояние и декларативните нагласи. Затова и няма как да са прогноза за изборния резултат. Максималната грешка при 50%-овите дялове е ± 3%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
1
 
! Отговори
hahaha преди 7 години
ДОСТ НЕ ГИ ВИЖДАТ А.ХА ХА ХА.....
261
3
 
10
 
! Отговори
Нов преди 7 години
Живота е един и не бива да се пропилява с БСП.
260
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ivoНе по-равно са и в двете партии...просто комунистите са като бълхите подскачат навсякъде само и само да са на власт и да упражняват занаята си- клептоманията ! Навсякъде във всички бивши соц.страни се оттърваха и ги заковаха а тук те са си още на власт ! Затова всички страни ни задминаха и само гледаме след тях и цъкаме с уста....
259
11
 
4
 
! Отговори
ivo преди 7 години
Мноо ме кефи гербаджии как е ревът срещу комунисти бла бла а в тяхната листа повече комунисти и деца на политбюро отколкото в бсп :) п.с. гласувам за Сфетльо !
258
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неизползвания потенциал на ГЕРБ са фалшивите бюлетини,купените гласове и дружбата на Бойко с Местан-коалиция Бостан.
257
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ubeden sam che sastoqnieto na trimata Boiko....Medi...i agent Gotce e nad 15 miliarda....ne znam samo kolko e komisiona na Tcatcarov
256
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kakvo ne vi haresva v DA BULGARIQ???? a da da ne se razvali rahatlaka na svinqta glaven prokuror...da ne razvali rahatlaka na izzednicite na bulgarskiq narod Pojarnikarq,Medi Doganov i pedofila ot selo Sirishtnik
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
zashto se panete kato GERB<BSP I DPS sa ot edin film...nqma sadebna reforma shte se kradat otnovo miliardi a horata shte tanat v mizeriq i shte mrat mladi ....bqgaite ottuk nie sme dalboko deformirani i promiti glupaci
254
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това са изледвания за две комунистически формирования на герп и бсп долни комунисти.
253
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абсурдни резултати, бсп не могат и 15% гласове от вота да съберат! но ако минат 25% - то в БГ нормални хора няма, да ***!
252
12
 
8
 
! Отговори
Некъв кестен преди 7 години
До АНОНИМЕНКато гледам какви хора са в коалицията ще изгонят западните фирми, за да връчат секторите, които се оголват на руски фирми. Това, да се гъзиш към Русия не е патриотско, а най-обикновена проституция.
251
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АНОНИМЕН 328Извинявай ,но за Волен Сидеров дето Ви се изплю в суратите никога няма да си дам гласа ! Той от доста години е в политиката и осве да бръщолеви простотии и да ги върши какво хубаво направи в политиката. Той е типичен хулиган и за пари е готов да продаде България на тези които му платят !
250
19
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Твърдо с бюлетина 17 за Обединени Патриоти. Само те могат да вкарат страната в правия път.Изгонване на всички концесионери от чужбина. Само от златото губим всяка година 1.5 милиарда лева. Още толкова от вериги магазини, телефони, загуби от транспорт.Министър на образованието Патриот с нови учебници по история и литература с признаване на турското робство, и автори класици по литература с изразени патриотични творби. Други управляващи за страната не заслужават никакво внимание и уважение.
249
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са скалъпени резултати. БСП са платили за тези резултати и то много пари. По този начен се манипулират избирателите. Не гласувайте за тази крадлива и лъжлива партия, съставена от милионери с крадени от нас пари. А оглупелите от бедност техни симпатизанти гласуват за Краднелия ***. Запомнете! Ако БСП дойде на власт, ще докара страната до невъзможност за съществуване, спрени еврофондове, фалирани банки, инфлация и др. Те нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.
248
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО БЪЛГАРИТЕ ГЛАСУВАТ ЗА КРАДЦИТЕ ОТ БСП,ДПС И ГЕРБ ,ЯВНО ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ДЕРЕДЖЕТО. НЕ МОЖЕ ДА ГИ РЕДУВАМЕ ТУ ЕДНИТЕ КРАДЦИ, ТУ ДРУГИТЕ И ДА ИСКАМЕ ДА СМЕ ДОБРЕ. ХОРА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПО-ДОСТОЙНИТЕ ,ЗА ТЕЗИ ДЕТО НАРИЧАТ КРАДЦИТЕ -КРАДЦИ И ИМА ТАКИВА ПАРТИИ ,МАЛКО ПРОЧЕТЕТЕ И ЩЕ СЕ УВЕРИТЕ.- КАТО БЮЛЕТИНИ 4 , 14 , 16 ИЗБЕРЕТЕ СИ ЕДНА ОТ ТЯХ И ДА ЗНАЕТЕ ,ЧЕ ЩЕ ГИ НАКАРАМЕ ДОСЕГАШНИТЕ КРАДЦИ ДА ЗНАЯТ ,ЧЕ ТОЗИ КОЙТО Е КРАЛ НЯМА ДА СЕ ВРЪЩА ОТНОТО ДА НИ УПРАВЛЯВА !
247
4
 
21
 
! Отговори
Перко Сланински преди 7 години
Корнелия е родена през 1969г,а кака Бойка-през 1959г. Точно десетилетка!Кой е баба и кой дедо е въпрос на аритметика,но който е недоучил как да знае.
246
1
 
8
 
! Отговори
щърбел хърбелов преди 7 години
До АнонименОще по страшно е да спиш с ***,като неовата баба го заряза навремето.
245
6
 
15
 
! Отговори
ха ха ха преди 7 години
Спряха звука на Канал 1,защото плюят Бойко и Дянков за крадените1.5 млрд от здравната каса и питат защо не са в затвора.
244
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахахааааа, Бойко буквално *** Корни в ефир - "страшно е да спиш с баби" :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
243
19
 
24
 
! Отговори
Ivan преди 7 години
Простия народ ще връща БСП на власт, ба/си ***, помнят по три минути като маймуните.Всеки път ги ловят с едни и същи плоски обещания. Верно е, че метрияла не стува ама много и си заслужава жалкия животец.

Спонсорирани публикации