Електоратът на БСП - стегнат и мобилизиран

Експерти коментираха предстоящия вот и вероятните коалиции
9 мар 2017 10:08,
129

"Електоратът на БСП е по-стегнат да се яви на избори, докато този на ГЕРБ все още не е толкова мобилизиран", посочи политическият анализатор от "Галъп" Христина Тодорова в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Тя коментира социологическо проучване на "Галъп Интернешънъл", което показва 2% преднина на БСП пред ГЕРБ малко повече от две седмици преди парламентарния вот.

Още по темата

Тодорова добави, че "Обединени патриоти" запазват своите позиции, докато ДПС е с очакван резултат, който обаче не може да бъде напълно прогнозиран.

Проучването показва още, че коалицията "РБ - Глас народен" е възможен участник в следващото Народно събрание. Христина Тодорова отбеляза, че за момента ДОСТ излиза под 1%, но подчерта, че няма как да премерят евентуалния резултат на партия, за която се очаква да получи основна подкрепа извън страната.

Политологът и социолог проф. Димитър Димитров е на мнение, че колкото повече се говори за намесата на турски министри, посланик Гьокче и за предизборния клип на ДОСТ, толкова повече на избирателя се подсказва да подкрепи патриотите.

"Тенденциите са с лека динамика на свиване на маржа между ГЕРБ и БСП. Тези данни почти покриват резултатите от първия тур на президентските избори", коментира проф. Димитров и уточни, че е много важно къде ще отидат гласовете на нерешилите за кого ще гласуват.

Той отбеляза още, че гласовете на 120-140 хил. души в чужбина няма как да бъдат отчетени, защото те не участват в допитването. Политологът не очаква нов парламентарен вот през тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: БСПизбориГЕРБкоалиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма какво да обяснявам по така наречения взет заем!Ако иска човек и се интересува ще знае за какво става на въпрос!Борисов бил казал?!?!?И какво е казал?!А поне четете !На мен ми е все тая като гледам колко задръстен народ има тук но по принцип казвам каквото е а не каквото някои искат да ни внушат!Дори комунистите от бсп разбраха за какво става на въпрос!
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
даже толко са мобилизирани ''електората" , че нарочно почнаха да си хвърлят телефоните по земята
50
6
 
12
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
"Електоратът на БСП е по-стегнат да се яви на избори..."(цитат).Както казваха старите хора едно време преди ерата ***: "Когато господ иска да накаже (може би унищожи) някого първо го лишава от акъл.На там са се запътили *** БСП/БКП и една част от съвременните старци и малоумноите младежи от БСП/БКП, но той господ не ги различава от народа и затова ще патим всички.
49
12
 
15
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Изберете ме пак,за да ви довърша.И през втория мандат не успях,но през третия вече ще ви видя сметката окончателно.Вервайте ми.
48
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
66,нещо не си в час,но си готов да обиждаш.Само преди една седмица ББ си поризна,че тези пари са взети,но са отишли за някои стари плащания,ЗА САНИРАНЕ-2 милиарда и останалите са във фискалния резерв,което означава,че резерва е бил опоскан и затова са го попълнили.Така че,или лъжеш или не си наясно.
47
0
 
15
 
! Отговори
До 62 преди 7 години
Защо непрекъснато упрекваме само управляващите,а не се вгледаме в себе си.С какво ние сме по-различни от тях.Нали те са едни от нас и нали ние си ги избираме?!Ти като гражданин,електорат и данъкоплатец колко пъти поиска сметка от управляващите,независимо дали си гласувал за тях или за други,къде отиват парите от твоите данъци,защо се вземат огромни кредити и за какво се харчат.Те ще правят каквото си искат,докато някой не им потърси сметка.
46
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои тук пак са тъпоъгълни триъгълници!Никои не е взимал заем от 16 милиарда а приеха решение АКО СЕ НАЛОЖИ да се вземат заеми до 16 милиарда!И то година за година гласувани от парламент ,...АКО се наложи!Някои стават смешни с НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА СИ!
45
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв електорат на БСП??Средната възраст на подкрепящите бсп е 70г.Младите логично погледнато дори без да гледат кои какво е свършил последните 20г. е разпределен по равно!БСП умира електорално само след 10г.!Ако има някакви по високи резултати то те ще бъдат само на основата на измама!
44
11
 
11
 
! Отговори
Бай Тошо преди 7 години
Дори аз не си позволих за 40 год.управление да взема наведнъж 16 милиарда заем.Моят слуга,пазач и ученик ме стигна и задмина.Поне да беше боядисал това което построих,по-евтино щеше да ви излезе.Още се движите по моите пътища,а неговите издържат ден до пладне.Сами си го избрахте,сега му яжте попарата.
43
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените фашизоиди от БСП така са се превъзбудили от мераците си да "управляват" чрез крадене, че изобщо не се интересуват какви и колко лъжи изричат!
42
0
 
14
 
! Отговори
хммм... преди 7 години
самото изказване "мобилизиран електорат" показва колко далече е все още България от нещо, което да прилича на демокрация. У нас изборите са нещо като гражданска война, водена с (уж) мирни средства, трагедия с една дума. Заради това и страната изглежда като след война и губи население като във война и така от 26 години насам. Трагедия и Срам! По близо сме до Босфора отколкото до Виена, за съжаление, във всякакъв смисъл. И за всички тези години никой не направи нещо това да се промени...
41
11
 
9
 
! Отговори
пп преди 7 години
Всички българи на 26 март ще гласуват да изринем мутромилиционерската шайка на сикаджията и грантовските му партньори на бунището на историята. Този път завинаги.
40
19
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Ще гласувам за Корнелия Нинова,защото ми омръзна неграмотници с високо его да ни управляват и да съсипват държавата ни.
39
11
 
18
 
! Отговори
sistem error БСП преди 7 години
Дори и имета на БСП е една голяма лъжа. Тя не е българска, а руска защото защитава приоритетно руските интереси, не е социалистическа, а партия на едрия капитал, защонто има най-много милионери в ръководството си и не е партия а корпорациа за лъжи, манипулации и кражба на българския народ.
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
електората на Бсп мобилизиран Верно е има едни дето ходят със счупени телефони аз съм ги виждал те са от електората на БСП МИ ДА !
37
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен......... на тебе, шорошче, не ти ли се струва, че рискуваш много да се явиш на съд за такива "думи" - "престъпници от ....."? Ти какво, съдия ли си, прочел си присъда, където тез...А на теб кoмyнoиде, не ти ли се струва, ;е още не сте взели властта и започнахте да затваряте хората. пак хубаво, че товорите за съд, защото на времето избивахте българите без съд и присъда!
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 51Да, съгласен, но се отнася само до миризливите цветя, герберчетата!
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 49А на тебе, шорошче, не ти ли се струва, че рискуваш много да се явиш на съд за такива "думи" - "престъпници от ....."? Ти какво, съдия ли си, прочел си присъда, където тези партии са осъдени? Я го гледай ти, ***, абе ти какво мислиш, че народа ни още сляпо ще върви по тия "месии" дето 26 години ни крадът, лъжат и безнадеждно ни заробват???? Айде джа, ще видите вие на изборите голямата метла. Те герберчетата вече го чувстват и понеже по природа са си бояджии, сега леко-полек
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да сме най големите шма.тки за допуснем БСП и ГЕРБ да поемат власта отново.Никога повече ГЕРБ и БСП.
33
3
 
10
 
! Отговори
Калугер преди 7 години
Добре,че е НЕТА.Иначе БХ е покрил всички СМИ.Даже официалната БТА не спира да му мие зад..ка!

Спонсорирани публикации