Електоратът на БСП - стегнат и мобилизиран

Експерти коментираха предстоящия вот и вероятните коалиции
9 мар 2017 10:08,
129

"Електоратът на БСП е по-стегнат да се яви на избори, докато този на ГЕРБ все още не е толкова мобилизиран", посочи политическият анализатор от "Галъп" Христина Тодорова в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Тя коментира социологическо проучване на "Галъп Интернешънъл", което показва 2% преднина на БСП пред ГЕРБ малко повече от две седмици преди парламентарния вот.

Още по темата

Тодорова добави, че "Обединени патриоти" запазват своите позиции, докато ДПС е с очакван резултат, който обаче не може да бъде напълно прогнозиран.

Проучването показва още, че коалицията "РБ - Глас народен" е възможен участник в следващото Народно събрание. Христина Тодорова отбеляза, че за момента ДОСТ излиза под 1%, но подчерта, че няма как да премерят евентуалния резултат на партия, за която се очаква да получи основна подкрепа извън страната.

Политологът и социолог проф. Димитър Димитров е на мнение, че колкото повече се говори за намесата на турски министри, посланик Гьокче и за предизборния клип на ДОСТ, толкова повече на избирателя се подсказва да подкрепи патриотите.

"Тенденциите са с лека динамика на свиване на маржа между ГЕРБ и БСП. Тези данни почти покриват резултатите от първия тур на президентските избори", коментира проф. Димитров и уточни, че е много важно къде ще отидат гласовете на нерешилите за кого ще гласуват.

Той отбеляза още, че гласовете на 120-140 хил. души в чужбина няма как да бъдат отчетени, защото те не участват в допитването. Политологът не очаква нов парламентарен вот през тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: БСПизбориГЕРБкоалиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Троловете на ГербТова ли са червените опорни точки? Още от вревмето на Станишев и Моника цяла България знае, кой наема и кой плаща за тролене в нета. И това са червените престъпници от ОПГ-БСП!
31
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 38 Е..е..е ти изби рибата . Има ли по просташко нещо от Нинова . Ами тя като говори и излиза пяна от устата от злоба и лъжи. Срамна работа .
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам да надградим.Ценко Чоков премиер!
29
11
 
14
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До 6- "Не харесвам ГЕРБ, но ще ги подкрепя, защото връщането на БСП е немислимо!" - Хвани единия, удари другия. Колега, те са едно и също и докато не го разбереш ще бъдеш лъган, лъган, лъган. Освен ако не ти плащат да пишеш глупости.
28
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав си. Тролът на ГЕРБ наводни форума. Все пак си мисля, че може и да са двама или повече. Все пак ГЕРБ толкова много откраднаха, че могат да си позволят колкото си искат платени *** в форумите.
27
15
 
17
 
! Отговори
До Троловете на Герб преди 7 години
Около 80% от коментарите тук са писани от един и същи *** на Герб! Особено осезаемо се вижда от 1 до към 11 коментар мисля че беше, и после пак същия ***!Че и си помпа плюсчета!Алооо така няма да върнете Борисов, хората поумняха и то доста! Пропагандата не върви!
26
20
 
14
 
! Отговори
По-малкото зло преди 7 години
Ще гласувам за БСП. С погнуса и с ясното съзнание, че гласувам за крадци. Но ще го направя, защото по-големи некадърници, наглеци и мафиоти от ГЕРБ не са съществували. Да не говорим за мутрата от СИК, която ги управлява и е завзела по-голямата част от властта и парите в държавата. За да се махне Мутрата, която пращаше програмистите да стават овчари, съм готов да гласувам за *** и пловдивския свинар. Те са по-малкото зло.
25
9
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
С тези непрекъснато вървящи платени телевизионни предавания, вкл. и платени водещи, ГЕРБ няма как да не спечели, както и слугите му Марешки и псевдопатриотите. Дезинформаторският блок е на кантара, но парите са велика сила и може би и те ще си купят местата в следващия парламент.
24
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бутафорните стадиони в села от 45 жители започна да ги строи Орешарски. Той даде 500 млн лв за това и се строят от ваши червени фирми.Не помниш ли?
23
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да преизберем Кратуната, та да окраде и внуците ни! Досега имаше време само да окраде децата ни за 8 години! Да му гласуваме доверие, той може!
22
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, ужасна Корнелия, къде по-добре е бухалкаджия от СИК да ни краде, по-престижно е някакси...Махнете ги тия юристи...
21
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не желая просташката власт на Тиквата, значи искам Корнелия, нали? Браво, двуизмерни гербави мозъчета!Велики сте!
20
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бсп наистина са крадци, но аз по-долно и срамно "управление " от това на Герб не помня! То да ти се обърнат червата, като гледаш как такива прости, но зверски нагли личности те поучават от екрана!Никога повече Гроб!
19
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35Ами твоята *** Нинова ли е най доброто за нацията ни . Една крадлива СДС-арка станала шеф на БСП и сега ръси мозък и морал . Просто сте смешни и жалки .
18
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си изберем пак Боко Тиквата, Цецо Ухото, И. Ф., Деси от Дулово, Цецка Майката...Те ще ни "оправят"! Абе не ви ли е срам? Защото мен ме е срам да допусна, че това е най-доброто от нацията ни!
17
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно е да искаш , второ е да можеш , а трето е да го направиш . Досега БКП-БСП само са искали , но никога нито са могли нито са направили нещо за Държавата . Единственото , което ще направят е да крадат за себе си . Зер детето на др. Нинова в САЩ иска къщичка и му трябвали още пет милиона долара , а мама казала , че няма проблем ще ги имаш .
16
2
 
12
 
! Отговори
Няма електорат преди 7 години
Електорат на дадена партия в България НЯМА, поне що се отнася за по-големите партии. Хората, които винаги гласуват за дадена партия са много малко. Има хора, които по-често гласуват за една партия, но често гласуват и за друга партия. Да вземем например ГЕРБ. Те като нововъзникнала партия нямаха никакъв електорат, но през 2009-та много хора гласуваха за ГЕРБ надявайки се на промяна. Те електорат на ГЕРБ ли са или не са? Разочарованите от ГЕРБ стават все повече, но към ГЕРБ се присламичиха хора
15
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквито и платени коментари да пишете вашите крадци от Гроб отиват в небитието!Не остава много на Тиквата да се движи жив и свободен!
14
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да ревете платените гербави тролчета, ще трябва да полежите! За престъпленията си. Като излезете пак ще се вкопчите като кърлежи в управляващата тогава партия и ще смучете народната кръв.
13
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Превръщала се България в строителна площадка...Имате предвид огромните бутафорни стадиони в села с 45 жители, изградени от гербави фирми, нали?

Спонсорирани публикации