Електоратът на БСП - стегнат и мобилизиран

Експерти коментираха предстоящия вот и вероятните коалиции
9 мар 2017 10:08,
129

"Електоратът на БСП е по-стегнат да се яви на избори, докато този на ГЕРБ все още не е толкова мобилизиран", посочи политическият анализатор от "Галъп" Христина Тодорова в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Тя коментира социологическо проучване на "Галъп Интернешънъл", което показва 2% преднина на БСП пред ГЕРБ малко повече от две седмици преди парламентарния вот.

Още по темата

Тодорова добави, че "Обединени патриоти" запазват своите позиции, докато ДПС е с очакван резултат, който обаче не може да бъде напълно прогнозиран.

Проучването показва още, че коалицията "РБ - Глас народен" е възможен участник в следващото Народно събрание. Христина Тодорова отбеляза, че за момента ДОСТ излиза под 1%, но подчерта, че няма как да премерят евентуалния резултат на партия, за която се очаква да получи основна подкрепа извън страната.

Политологът и социолог проф. Димитър Димитров е на мнение, че колкото повече се говори за намесата на турски министри, посланик Гьокче и за предизборния клип на ДОСТ, толкова повече на избирателя се подсказва да подкрепи патриотите.

"Тенденциите са с лека динамика на свиване на маржа между ГЕРБ и БСП. Тези данни почти покриват резултатите от първия тур на президентските избори", коментира проф. Димитров и уточни, че е много важно къде ще отидат гласовете на нерешилите за кого ще гласуват.

Той отбеляза още, че гласовете на 120-140 хил. души в чужбина няма как да бъдат отчетени, защото те не участват в допитването. Политологът не очаква нов парламентарен вот през тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: БСПизбориГЕРБкоалиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
14
 
11
 
! Отговори
преди 7 години
Телефонните измамници и измамниците от БСП имат един и същ електорат. Първите го лъжат да хвърли пари от балкона под предлог, че помага на полицията, комунистите го лъжат да хвърли гласа си в урните под предлог че спасяват България.
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говорим за организираната престъпна група за ограбване на българите Герб ли?
10
14
 
12
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
Ех какви тарикати са тези от Галъп. БСП води с 2%, ама от твърдо решилите да гласуват, а не от анкетираните. То винаги зомбираният червен електорат е твърдо решен, независимо какво предлага партията и кой е кандидатът. Другата тенекийка е обяснението, че ГЕРБ има неизползван потенциал (демек още доста проценти). И накрая за капак, за да не им се смеят ОТНОВО като сбъркат, са написали, че възможната грешка е 3% (т.е. май ГЕРБ водят). Ех, Галъп, галъп, какъв сте ми ален галошш.
9
15
 
13
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
До Смех. Разликата е огромна. И тя е, че когато ГЕРБ са на власт страната се превръща в строителна площадка, икономическите показатели дръпват нагоре, доверието към България в Европа и света се възвръща. При БСП е точно обратното - доказано от историята.
8
8
 
16
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Някой ще ми посочи ли каква точно е разликата между крадливия червен комунистически елит и гербавите *** може би в това ,че гербавите даже задминаха учителите си. Проблема е ,че и да има нещо читаво то потъва в помията която ни управлява вече 27 години и не се вижда изход.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 26 март: Изнена-а-а-да-а-а-а-а-а-а-а!
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо лъжене му удариха кънчовците от българския имитатор на Галъп! То бяха анкети, участия във всички възможни медии. И всичко това плащат със собствени пари! Е няма край за червената олигархия.
5
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласувам за БСП, ако обещаят да не крадат толкова много, колкото крадяха при другите им управления.
4
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Електоратът на БСП е по-стегнат да се яви на избори,...........защото редовно си маже коленете с ибупрофен,диклак...и т.н.
3
28
 
20
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
Седем коментара тези от 1 до 7 са писани от еди и същи човек. Ама така е в редиците на ГЕРБ, Количеството засметка на качеството.И пълната липса на умствен багаж в тиквените кратуни!
2
22
 
31
 
! Отговори
Циник преди 7 години
БеСеПе ...ако пак дойде на власт....пускайте кепенците на територията...чантата ...парите...иза хляб - към чужбината!Или останете...и бачкайте - да тлъстеят червените кърлежи...и да плащате сметките за ток, и социала на ромите!
1
20
 
30
 
! Отговори
sistem error БСП преди 7 години
За да гласуваш за лъжците, крадците и безродниците от БСП трябва или да си като тях или да си с ментални проблеми.

Спонсорирани публикации