Борисов: Българите гласуваха за Радев, получиха Герджиков

Ако сме първи на изборите, ще направим кабинет, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 14:03 | 19 мар 2017 14:00, Анисия Иванова
188
Борисов: Българите гласуваха за Радев, получиха Герджиков
Снимка: БТА

Българите гласуваха за промяна, гласуваха за президента Румен Радев, а получиха Огнян Герджиков. Това каза по време на среща с великотърновската общественост председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вчера разбрах, че правителството всъщност е на ГЕРБ. Президентът Румен Радев каза, че това е негово правителство. По метода на елементарните преобразувания, ако Радев е назначил правителство, а правителството е на ГЕРБ, а ГЕРБ сме ние, това означава, че президентът Радев е нашият президент“, допълни Борисов.

Той припомни, че до момента БСП е влизало в управлението два пъти: единият път, когато ГЕРБ спечели изборите, но мандатът взе БСП, и втори път – след президентските избори.

"Те твърдяха, че кандидатът им е независим, а го отчетоха като победа. Ако ГЕРБ е първа политическа сила сега, ще се постараем да направим правителство“, заяви Борисов.

Той припомни, че при среща с бизнеса в Берлин президентът Румен Радев е завил, че България е стабилна държава, че има ръст на икономиката с 3,5%, че се отчита най-ниската безработица за последните 10 години – 7%, че има нулева инфлация, най-нисък външен дълг и 14 млрд. лева фискален резерв.

"Това е техният президент. Колежката му от друга страна казва: "Те разсипаха България“. Не само, че няма дефицит - има излишък. Ние само за месец януари сме оставили 860 милиона лева излишък. А повишението на учителските заплати е 350 милиона лева на година. Тоест ние само за януари сме си оставили пари за следващите две години и половина и 14 млрд. лева фискален резерв. Хайде към тези 14 млрд. да прибавим още 6,3 млрд., които вие българските граждани, наричайки се най-бедните в Европа, бяхте принудени заради грешни гласувания в последните години да плащате. Как няма да сте бедни като платихте 6,2 млрд. в посока Вашингтон и Москва. 3,7 млрд. в първия месец платихме за КТБ, която при управлението на БСП и Пламен Орешарски падна. Не случайно Орешарски отиде да води президентската битка от името на ДПС, а уж мандата бе на БСП. Финансовият министър сега е водач на листа на ДПС“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние през 6 месеца правим избори! И нищо провал след провал... Излезнете пред Народа кажете, че целия политически "елит" сте некадърни и неспособни и си ходете! За какво се харчат по 50 млн лева за глупости? Много разделихте народа с тия простотии бе! Преход къв преход, той от вас още не е започнал! То се видя, че парламентарната република разделя хората...
63
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова е умна и красива.И не е от вчера в политиката,така че няма да и струва много време да се ориентира в обстановката.Щом един пожарникар си избираме два пъти и той успя да се задържи по половин мандат,защо да не си изберем един юрист,за да изкара поне един цял мандат и после да видим бил ли е добър или не.
62
0
 
18
 
! Отговори
шебек балкански преди 7 години
До Анонимен 75добре приемам факта, че Нинова не става тогава още 8 години ли да търпим изцепките и мизерията от пожарникаро, а и не са само тези две партии
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 26 да изхвърлим бок.л.у.ци.те от ГЕРБ и БСП!
60
1
 
23
 
! Отговори
До 69 преди 7 години
"Ако ГЕРБ загубят изборите,губим всичко направено до сега".Айде,бе!Нищо няма да загубите.Вашето не се губи.Толкова много окрадохте,че има и за децата и внуците ви и техните деца и внуци.Това е смешен плач,с който няма да трогнете никого.
59
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О.К., Борисов не е идеален и ще е чудесно самият той да го разбере, а г-жа Нинова каква е?Тя не е работила на ръководен пост в държавата.Ами ако се окаже, че я бива само в приказките?Ако се окаже, че избирате Нинова, а получавате Овчаров?Аре мислете, бе, никой не ви е виновен, че мислите с тестостерона си, шебеци балкански!
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако бяха гласували за Цецка,щяха да получат пак теб.Не,благодаря.Не искам още веднъж от същото.
57
0
 
20
 
! Отговори
MoX преди 7 години
Някой Търновлия да каже Борисов пак ли беше отцепил с гавази полвин Търново. А пък аз да кажа, че журналистката зор е видяла от обърканите му брътвежи да съшие нещо що годе смислено като словоред от двучасовите му излияния. Добре че няма дебат между него и Нинова , че излагането му ще е голямо. Той монолог не може , а диалог - забрави. За лъгането наедро - друга бира. След недовършени два герберски мандата днес разбрах, че съм живял охолно и щастливо.
56
1
 
20
 
! Отговори
Панталоне преди 7 години
То българите като гласуваха за Бойко 2009г., мислеха, че получават генерал начело на държавата, ама получиха Бог - Бог Буда Банкянския.
55
1
 
26
 
! Отговори
п-п-п преди 7 години
изнесохте се като пръдня от *** и всички ваши грешки ги писахте на Орешарски то КТБ Герб си го фалираха Цецо или Орешарски даваше наградите на Василев 2 пъти сами се отказвате от управлението и ако сте хора с достойнство повече не би трябвало и да споменавате за управление
54
5
 
8
 
! Отговори
каква ярост само! преди 7 години
До Анонимен - ...защо господин Борисов вие не разтрогнахте договорите за американските тецове и...очакваме ТИ господинчо да вземеш властта и като премиер веднага да разтрогнеш договорите за американските тецове. Аре, охльо-бохльо, покажи си рогцата!
53
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаме акъл, приятелю, голите фактите са само статистика.Не понасям Бойко Борисов, защото е едно самодоволно го-ведо, но той има качества на лидер.Ако ГЕРБ загубят изборите, губим всичко направено до сега.Най-важното е да се съхрани приемствеността в политиката.БСП не са готови да вземат властта и ако поради манталитета български сте готвите да си подпалите плевнята за да изгори на съседа къщата, имайте предвид, че горим всички.
52
1
 
29
 
! Отговори
123 преди 7 години
Махай се...омръзна ни!
51
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Как няма да сте бедни като платихте 6,2 млрд. в посока Вашингтон и Москва. 3,7 млрд. в първия месец платихме за КТБ, която при управлението на БСП и Пламен Орешарски падна''- каква е тази наглост ,какво е това безочие -защо господин Борисов вие не разтрогнахте договорите за американските тецове и не дадохте този който ги подписа на прокурор ,не построихте АЕЦ Белене и най вече защо не казахте къде са парите от КТБ и защо шефът на КТБ още си живее спокойно в Сърбия ???? Народът ли ви е виновен
50
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОЛЯМ МАЙСТОРЛЪК СЕ ИСКА ДА ДОКАРАШ НАРОДА СИ ДО ПРОСЯШКА ТОЯГА.На ПОСЛЕДНО МЯСТО, ДОРИ АЛБАНИЯ, МАКЕДОНИЯ И СЪРБИЯ СА С ПО-ВИС8ОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ.Причината? ГЕРБ крадат толкова много, че не остава за народа. Че ни окачиха на врата и 16 милиарда нови дългове. ФАКТИ....
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 52Червените *** начело с конника без глава да мълчат! Достатъчно! Герб говорят с факти и са доказани!- - - Какви факти ??? При два неуспешни опита и напъни с лъжи с какво се подобри живота на българина ??? Има ли поне един нормален българин /без ГЕРБаджийте/ да каже - ДОБРЕ ЧЕ ДОЙДЕ ТОЗИ -Ц-ЪРВУЛ ТА НИ ОПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО ???
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още един мандат на ГЕРБ или БСП и ще започнем да копаем дъното.Водим се Европейска държава, но приличаме на страна от третия свят.Ниски заплати и пенсии, никаква икномика, изчезващо население.Това е България в момента благодарение на ГЕРБ и БСП.
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЛИ ИСКАТЕ ФАКТИ?ПОМНИМ, ЧЕ И БОКО ХОДИ НА КРАКА В САРАИТЕ ДА ЧЕСТИТИ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ДОГАН И МУ ЗАНЕСЕ ПОДАРЪК КУЧЕНЦЕ.По онова време той даряваше скъпите си приятели с кученца : Доган, Путин и пр.
46
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце ич не се гласи ПАК да управляваш, че разгром ще претърпиш ами по-добре се пенсионирай взимай си 150лв.пенсийка и се радвай на унуката.
45
0
 
19
 
! Отговори
факт преди 7 години
До Анонименправ си фактите са такива , че вече сме много след Румъния други факти не ми трябват