Борисов: Българите гласуваха за Радев, получиха Герджиков

Ако сме първи на изборите, ще направим кабинет, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 14:03 | 19 мар 2017 14:00, Анисия Иванова
188
Борисов: Българите гласуваха за Радев, получиха Герджиков
Снимка: БТА

Българите гласуваха за промяна, гласуваха за президента Румен Радев, а получиха Огнян Герджиков. Това каза по време на среща с великотърновската общественост председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вчера разбрах, че правителството всъщност е на ГЕРБ. Президентът Румен Радев каза, че това е негово правителство. По метода на елементарните преобразувания, ако Радев е назначил правителство, а правителството е на ГЕРБ, а ГЕРБ сме ние, това означава, че президентът Радев е нашият президент“, допълни Борисов.

Той припомни, че до момента БСП е влизало в управлението два пъти: единият път, когато ГЕРБ спечели изборите, но мандатът взе БСП, и втори път – след президентските избори.

"Те твърдяха, че кандидатът им е независим, а го отчетоха като победа. Ако ГЕРБ е първа политическа сила сега, ще се постараем да направим правителство“, заяви Борисов.

Той припомни, че при среща с бизнеса в Берлин президентът Румен Радев е завил, че България е стабилна държава, че има ръст на икономиката с 3,5%, че се отчита най-ниската безработица за последните 10 години – 7%, че има нулева инфлация, най-нисък външен дълг и 14 млрд. лева фискален резерв.

"Това е техният президент. Колежката му от друга страна казва: "Те разсипаха България“. Не само, че няма дефицит - има излишък. Ние само за месец януари сме оставили 860 милиона лева излишък. А повишението на учителските заплати е 350 милиона лева на година. Тоест ние само за януари сме си оставили пари за следващите две години и половина и 14 млрд. лева фискален резерв. Хайде към тези 14 млрд. да прибавим още 6,3 млрд., които вие българските граждани, наричайки се най-бедните в Европа, бяхте принудени заради грешни гласувания в последните години да плащате. Как няма да сте бедни като платихте 6,2 млрд. в посока Вашингтон и Москва. 3,7 млрд. в първия месец платихме за КТБ, която при управлението на БСП и Пламен Орешарски падна. Не случайно Орешарски отиде да води президентската битка от името на ДПС, а уж мандата бе на БСП. Финансовият министър сега е водач на листа на ДПС“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата работа ГЕРБ и ДПС или БСП и ДПС,със СДСарка и ДПСар начело,а патриотите за пълнеж.
143
4
 
6
 
! Отговори
бачо Илия преди 7 години
Ти да не се мислиш за по-добър или по- умен от Гирджиков ????? Нахалник !
142
4
 
11
 
! Отговори
9689 преди 7 години
Българите гласуващи за мутрата ще получат цвъки,дебелака и бандата тиквоиди.
141
5
 
10
 
! Отговори
Чичо Тони преди 7 години
До Кристи. Навремето Първанов каза по негов адрес: "някой трябва да му каже, че може и да неговори"
140
6
 
15
 
! Отговори
Чичо Тони преди 7 години
"Българите гласуваха за Радев - не искаха Борисов" е правилният извод.
139
10
 
24
 
! Отговори
glasove преди 7 години
правителството на Герджиков е десетки пъти по-добро, от това на на кандидата за вечен вожд на държавата, хората и медиите
138
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПромянатаИ какво са уволнили няколко некадърни гербера? Той вожда ви ясно каза, че има работа - овчари, земеделци... Ходете на курс при Пастирката и се хващайте на работа!
137
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко, толкова си плосък, че не си заслужава човек да се занимава с теб! Чудя се на Нинова, че искаше дебат с теб. Няма нужда. Ти си ясен. А трети мандат НЯМА да има, просто защото последният ти мандат завърши доброволно. ЧАО!
136
7
 
20
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
ЗАУЧЕНИ БОЙКОВИ ЛАФОВЕ ...Боко, вече никой не ви вярва, на тебе и твоите сателити. Колкото приказваш, толкова бъркаш !!! Откажи се и приеми ЗАГУБАТА, ако си м ъ ж !!!
135
9
 
18
 
! Отговори
ОТЧЕТО преди 7 години
Какво му е на Герджиков? Умен , образован , умерен , работи , не се мотае около медиите и да ги смайва с " блестящите " си дрънканици , не се бие геройски в гърдите какво дал , на кого дал и всякакви други тъпотии. Затова Герджиков не им харесва , но проблемът си е техен.
134
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aтези които гладуваха за Бай *** какво получихме, бедност, ужасна корупция, кражби от всеки и всичко, окрадени до 80% държавни поръчки, назначени хиляди неграмотници на държавни местенца, неспирна миграция, постановление 208 за приемане на тарамбуки и издържането им, предателство към Турция и продажност към ЕС и САЩ, спиране на 3 важни проекта, задушена и купена журналистика, купени телевизии, купен съд и прокуратура, унищожено здравеопазване и образование, никаква икономика, смазани бизнеси, за
133
5
 
20
 
! Отговори
теменужка преди 7 години
Герб не се натискали да управляват ???? Ами аджеба за какво е водите тази кампания и хвърляте толкова пари за обикаляне и агитация, пуснете само едно изявление " видяхте какво направихме ако ви харесва изберете ни"
132
13
 
10
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Ами те не искат ГЕРБ и какво искат БКП ли? Не говори от името на българите има много хора който ще гласуват за ГЕРБ защото не искам БКП
131
6
 
25
 
! Отговори
кристи преди 7 години
Този човек няма ли близки около себе си да му помогнат? Той направо има нужда от помощ - тези около него не продумват, не гъкват - оставили са го да бръщолеви , но определено ги е страх да продумат.
130
5
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Герджиков ви удари от земята! За малкото време в което управлява, без перчене и изхвърляне, както вие правихте, ВЪРШИ РАБОТА.И то-добре.А че е измел калинките ви от всякъде, не виждам какъв е проблема? Или пак искате в някоя печатница да се напечатат "тапети" и да се организира подмяната, или пак да разнасят депутати чували бюлетини? За да не би някой да сгреши и предаде истинските? Свърши лапането, приемете го.Фидосова, Димитър Аврамов, Цецо Ухото, европари, далавери, това сте вие.
129
5
 
19
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Е, манипулираните хора гласуваха преди за този чичко, а получиха Кунева, Кънев, Москов и т.н. Така, че да не се изхвърля. Дано сега да са поумнели.
128
6
 
26
 
! Отговори
8888 преди 7 години
Българите направиха избор- не искат повече ГЕРБ да ги управлява!Този избор, ако гербаджиите не са го разбрали на президентските избори, на 26.03. ще го разберат достатъчно ясно.Българите са готови да платят висока цена, само и само да се отърват от ГЕРБ, ако ще тази цена да бъде и комунистите да са власт!
127
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съжалявам, направих усилия, но немога да му слушам глупостите​.
126
4
 
16
 
! Отговори
гроб преди 7 години
тихоооооооооооооооооо вожда говори в 120мин
125
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А когато гласувахме за теб получихме Цецо крадецо,Лъчо мозъка,свинетка,Фидосова,Цеца рабфака,Десито "умницата",Менда-мента,истеричката Ц.Караянчева и още знайни и незнайни калинки,опоскали държавата от алчност и некадърност.

Спонсорирани публикации