Пътят до морето: 15 лв. в кола с непознат, с автобус – двойно по-скъпо

Обявите за споделени пътувания валят. Въпреки забраната
4 юли 2017 13:09,
63
Пътят до морето: 15 лв. в кола с непознат, с автобус – двойно по-скъпо
Снимка: архив, Bulphoto

15 - 20 лева излиза средно пътят до морето с частен автомобил на непознат от сайтовете за споделени пътувания, съобщи "Телеграф".

Обявите на шофьори, които търсят да си поделят разходите за гориво, зачестиха с настъпването на отпускарския юли. В тях се посочва марката на автомобила, от къде тръгва и за къде пътува, има ли климатик, колко са свободните места.

Още по темата
С автобус пътят до курорта излиза два пъти по-скъпо, а влакът вози близо 7 часа без удобства и климатизация.

Превозвачи искаха миналата година държавата да защити бизнеса им от споделените пътувания, като ги забрани.

В края на миналата година парламентът прие завишени глоби и въведе нови правомощия на ДАИ срещу нерегламентирания превоз на пътници.

Промените бяха насочени към споделените пътувания на приятели, които решават да пътуват заедно до морето и да делят бензина, а към онези, които превозват непознати и печелят от това.

С текстовете, които бяха предложени от депутати от ГЕРБ, се увеличиха глобите за шофьори, които извършват превоз на пътници за собствена сметка без лиценз. За първо нарушение те стават 2000 лв., а за второ - 4000 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох, типично по български да минеш метъра, с 100 души натъпкани в автомобил на 20 години, за да се отиде на море, където да се пие евтина бира в хотел две звезди.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7Това да не ти е на село лафа. Никой неможе да ти казва , кой да качваш в личната ти кола. Но ако вземеш пари ...Вече закона има да ти казва много неща :) То ако беше така такситата нямаше да плащат данъци и документи ...щяха да качват в личната си кола. ***.
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, защото "държавата" се грижи да осигури печалба на своите хора
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая статистика от училищата ли е взехте?:) Защото аз неделя карах созопол - варна и пътя гърмеше от коли и туристи. Всички хотели и къщи за запълнени до края на август. Стига натрапвахте, колко сме бедни ...бедни са африканците . Ние сме си добре.
9
11
 
9
 
! Отговори
Цвете преди 6 години
До Така еО да,качете при шофьор с БМВ,обезателно да е мъж.*** *** и ***, това е БГ шофьорът-мъж,комплексар и недоносен.Ако това че сте мъже ви прави автоматично знаещи всичко и можещи всичко нямаше да седите пред ТВ и да се скапвате от мързел и да чакате тая същата ,,лоша ,, шофьорка да ви готви, храни, пере и глади.Нали така , отворковците?
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси ***... В Германия, по специално в Мюнхен има реклама на сайтовете за споделени пътувания. Даже търсачките търсят и в тях, не само автобуси, влакове и самолети . За справка:Прави се с цел да се ограничат колите и замърсяването във въздуха. Който е решил да ходи с кола няма да се качи в бг блаковете или рейсове с 40 градуса вътре.
7
0
 
25
 
! Отговори
Изтърванкича преди 6 години
АКО НАМАЛЯТ ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ И ПУСКАТ КЛИМАТИЦИТЕ, КОИТО СА ВЪВ ПОЧТИ ВСИЧКИ АВТОБУСИ И МИРКОБУСИ , ПРЕДВИД ЖЕГИТЕ И ТОВА ДА СПЕСТЯТ ОТ РАЗХОДА НА ГОРИВО, МОЖЕ И ДА СЕ КАЧИ НЯКОЙ, ***!!
6
2
 
23
 
! Отговори
Men преди 6 години
До НормаленЩо ве, това е най-новата спа процедура по каваци - къпане в собствените си ***. Пускаш го сутринта и след 15 мин се чакате на плажа, мажеш се и лягаш да се припичаш на слънцето.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КЗК не разследва автобусните частници за монопол и БДЖ че умишлено съкращава влаковете в комбина с частниците.
4
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка година ходя по 6-7 пъти в Швейцария. За тези 15 години съм се убедил, че влакът е идеално средство за придвижване в тази цивилизована държава. Нито веднъж не закъсня, климатизиран, чист и удобен. Включително ходя до Торино с влак и се връщам. Само в България разсипаха железницата с пладнешки грабежи.
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нискотарифни полети до Германия са 20-30 евро но не ДАИ и КАТ мълчат и не налагат глоби.
2
14
 
24
 
! Отговори
Нормален преди 6 години
За да ме накарат да отида на Черноморието, трябва да ми платят всички разходи в 5 звезден хотел, да ме закарат до там с лимузина и да ми платят 10 000 евро вредни. А и да не ме карат да влизам в акенцата в смрадливата вода.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-тънко излиза с приятели в кола. Трудната част е засечката на отпуските. С непознат си е риск. Наскоро тиражираният случай с двамата стопаджии и убиецът от София е достатъчно показателен. Ако все пак на човек му се наложи да пътува, автобусът е най-добрият вариант. Лесно се стига от точка до точка, сравнително бързо. Влакът е за първобитни авантюристи, който има време и нерви, да се пробва.

Спонсорирани публикации