Пошлостта и 14-годишните: Проблем на обществото или родителите?

Къде се крие проблемът със скандалния клип на Сузанита?
26 юли 2017 16:00,
103

14-годишната Сузанита, дъщеря на известния музикант Орхан Мурад пусна песен, която разбуни духовете на публиката. Дори стана ясно, че мелодията на парчето е открадната директно от арабски изпълнител.

"Това е песен с изключително явно сексуално съдържание. Имаме много болен текст, дело на малко дете. Не мога да си представя какво се случва с психиката ѝ, за да се стигне до такава вулгарност”, коментира певицата Преслава Пейчева пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според Тодор Георгиев-Toshey вината за музикалното изпълнение на непълнолетното момиче не пада само върху родителите.

"Вината не е само в родителите, а и в хората, които са направили песента. Момчетата в клипа нямат оправдание за участието си, тъй като са знаели, че 14-годишно момиче ще се отърква в тях. Нито статистите, нито операторите или продуцентите имат оправдание", категоричен бе той.

Наистина съчувствам на родители, които се опитват да възпитат качествено децата си, добави Пейчева.

"Един подобен продукт, като песента на наследничката на семейство Мурад, е трудно да бъде изолиран от подрастващото поколение. Не мога да намеря логика Орхан Мурад да подкрепи действията на детето си. Но той е прав, че българските медии наложиха и установиха такъв тип пошлост - отразявайки я", посочи тя.

За финал на разговора Toshey отправи призив към Орхан Мурад: "Проблемът не е в малкото момиче. То е подвластно на посредствената обществена среда, която кълве на подобни песни. Уви, качествените изпълнения изискват талант. Ако господин Мурад иска да си спази думата – нека следващата песен на детето му е добра и качествена! Ето, тя вече е звезда, прочу се. Да видим какво ще стане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНевиждам нищо скандално в клипа................Е да де, НЕ ВИЖДАШ, това ти е проблема.Има хора дето са ПРОГЛЕДНАЛИ. и виждат.Дерзай!
65
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В шоубизнеса всичко е позволено.
64
0
 
34
 
! Отговори
човек=избор преди 6 години
Отделяте внимание на това, което смятате за важно. По същото време едно 17-годишно момиче поставя национални рекорди в леката атлетика. За вашия сайт не е събитие.
63
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бях момче на 16 щях да дапиша песен за еднополовата любов и да танцувам по прашки.
62
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука за Борисов се забрави и хората почнаха да псуват едно момиче.
61
8
 
17
 
! Отговори
varg преди 6 години
Проблемът е че медиите занимават обществото с такива ***.Така,че чистката може да започне именно оттам.За един нов и справедлив свят.
60
4
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Е успеха й вече е бетониран.
59
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KromГледах интервю с момичето и си личеше, че в клипа играе роля.Тя е едно скромно момиче.
58
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невиждам нищо скандално в клипа.Едно момиче танцува по боди и нищо повече.
57
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 50 от 46Ми бях готин, висок, със сини очи, тренирах волейбол.Повечето съученички си падаха по мен. Овлажняваха се обилно, като им намигнех.Майка ми ги гонеше с метлата след като станах 9-и клас.Що, на теб кога ти беше за първи път?
56
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да поздравя Сузанита за успеха.С нискобюджетен клип успя да направи над милион гледания и цяла България да говори за нея.Песента съчетава елементи на наподна музика с рап.
55
20
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 6 години
Като няма с какво да се похвалим и се хвалим с клошари и дърти просяци. Какъв авторитет е тоя? НАП да се самосезира и да видим, дали дядо Добри е плащал данъци върху тези 30000лв, които ги дарява на църквите. В България просията е забранена със закон. Един престъпник, клошар и изкуфял дядка направихте герой и "светец". Смях...
54
3
 
6
 
! Отговори
светът в действие преди 6 години
А този сайт кога ще премахне пошлите си рубрики?
53
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да пробва в Авганистан
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замислете се. В тази страна единствения останал авторитет знаете ли кой е? Един 103-годишен старец - Бай Добри. Всичко друго няма никакъв авторитет и никой за нищо няма респект. Кой да наложи ред? Кой да хване юздите на тая разюздана папл***ч вървяща към пропастта? Страната може да се оправи само с външна военна окупация на някой приятелски настроен и жизнеспособен народ. Нашият е на умирачка. Нямаме нито воля, нито сили дори да вкараме в ред едни 14-годишни п!кли.
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как пък дане е звезда, която обществото е създало.Айде бегай, и други хора имат деца, които не се итнересуват от такава"музика" Тях кое общество ги е създало?Децата ги създават родителите и те ги възпитават. За мен звезда е едно момче, за съжаление му забравих името , което е болно,но пише романи-трилъри, в които описва ужасът на болеста си и демоните в нашия свят.Демони като тези от клипа.За мен това момче е звезда, защото звездите са високо И СА САМОТНИ.
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се запомни,че децата до 18 г.,а в други държави и до 21 г. ,не носят отговорност,поради възрастта си.И по закон,винаги се считат са виновни,тези около тях.Затова да се внимава,включително и когато се правят такива клипове.Могат да бъдат осъдени.
49
2
 
15
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Е как да се изяви дъщерята на Орхан Мурад? Като астрофизик? Все пак не е Орхан Памук, а е Орхан Мурад. Битието определя съзнанието, нали? Ясно е, че ще търси евтина известност и пошло излъчване. На това е учена, все пак.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Произхода и обяснява всичко!!!
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такова не бях чувала - в 6-ти клас в тоалетната на училището св...а. И то през 1986 г.