»де€: "√ражданска отговорност" поскъпва до 200% догодина

«а уставните шофьори пък застраховката ще поевтинее до 50%
11 окт 2017 12:10,
145
»де€: "√ражданска отговорност" поскъпва до 200% догодина
—нимка: Ѕулфото, архив

ќт началото на 2018 г. застраховките "√ражданска отговорност" ще се определ€т индивидуално за всеки шофьор на база нарушени€та, които е правил на път€. ѕодготв€хме се дълго за въвеждането на тази система. “ова за€ви зам.-председател€т на  омиси€та за финансов надзор ( ‘Ќ) –алица јгайн пред BTV.

»де€та е шофьорите без нарушение да плащат по-ниска цена от базовата, ко€то се плаща в момента, а хората с нарушени€ – по-висока. «а най-недисциплинираните шофьори цената може да скочи до 200% спр€мо базовата, за изр€дните намалението е около 50%, уточни јгайн.

≈дна от важните стъпки за въвеждането на системата "бонус – малус" е била да се свържат информационните системи на застрахователите с тези на ћ¬–. ѕри определ€нето на цената ще се взимат предвид всички регистрирани нарушени€ и влезлите в сила наказателни постановлени€.

—ъс сигурност ще се санкционира шофирането с превишена скорост, защото това нарушение най-често води до инциденти на път€, об€ви зам.-председател€т на  ‘Ќ.

“€ уточни, че новата система може и да не влезе в сила от 1 €нуари следващата година, но със сигурност ще бъде въведена в началото на 2018 г.

÷елта не са по-високи приходи за застрахователите, категорична е –алица јгайн. 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


145
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
114
7
 
11
 
! ќтговори
√юнтер преди 6 години
Ѕе вие наистина ли стоите тук и се плюнчите,при положебие че ви за€в€ват че щв ви вдигат гр отг с 200%?!?!???...емиии..вие сте пъкно олииигофрени като мунисрър председател€ си!!!
113
0
 
4
 
! ќтговори
√ост преди 6 години
ƒо  рай: ƒобре е да прочетеш преди да пишеш!  аруците не подлежат на задължителна застраховка "гражданска отговорност"! —ъответно, не можеш да очакваш застраховател да се ангажира с изплащане на обезщетение! «авежда се граждански иска към "водача" на каруцата!
112
0
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
÷елта не са по-високи приходи за застрахователите, категорична е –алица јгайн. “ова изречение е излишно.ѕо принцип тази система тр€бваше да де въведе отдавна. —ега ще наблюдсваме три неща:1. ƒали цената на √ќ н€ма да се вдигне за всички като оправданието ще е, че това е първата година;2.  акво ще се случи с дерегистраци€та на автомобилите - как ще се сключва засрраховката;3. ƒали системата н€ма да се побългаринс единственат порочна цел - печалба и връзкатство!
111
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
"÷елта не са по-високи приходи за застрахователите, категорична е –алица јгайн."“ова за€ви зам.-председател€т на  омиси€та за финансов надзор ( ‘Ќ) –алица јгайн пред BTV.Ќерде ямбол ,нерде —тамбул.
110
3
 
2
 
! ќтговори
до 112 преди 6 години
—мехурко!¬секи риск има пресметнати проценти и промили и максимална цена на застрахователни€ риск. ато влезеш в "ћерцедеса" първо излиза ,че е изразходван от към ресурс ,пълна амортизаци€,слаба верси€ и дори с дублирани части.ƒа не говорим ,че собственика му трудно може да докаже произход на парите ,че му се вод€т само 1000 на фиш ,а останалото от тъщата.ѕо добре да си карам честни€ и изкаран с труд ћосквич,пък ти си образуваи тромби в мозъка за заветни€ ћерцедес.«астраховател€ плаща!
109
4
 
7
 
! ќтговори
Men преди 6 години
ƒо √юнтерѕрав ти път...
108
13
 
11
 
! ќтговори
√юнтер преди 6 години
Tова за мен значи,ако все още н€кой е останал в та€ долна *** ,да,си хваща път€!“ова,е война с народа,..”жас и безумие на,вс€ка крачка..безумие след безумие...тъпоти€ след тъпоти€ в услуга на мутрите ...гнъснаа кочинааа
107
2
 
10
 
! ќтговори
 рай преди 6 години
«наете ли какво става като ви натресе каруца - плащат ви е с една дълга на майка. “ам гражданска нема.
106
8
 
2
 
! ќтговори
до 112 преди 6 години
јми да не си е давал крадените пари за смотан ћерцедес, като не искат да го блъскат ћосквичи.
105
4
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ƒо: номер 107јми икономически това се обосновава така:“и караш ћосквич. ќбаче се движиш и не виждаш червени€ светофар, пред тебе спира един ћерцедес, последен модел, нахакваш му се в багажника, и правиш поразии не за 200 лева а за н€колко пъти по 200 лева. “и може да работиш на заплата 400 лева и да караш ћосквич пак за толкова, но застраховката ти е за причинени щети на други автомобили, тоест на ћерцедес, който струва много повече.≈то, това ти е обосновката.
104
1
 
10
 
! ќтговори
 рай преди 6 години
ѕравилно е да се въведе Ќќ и държавата да забрани застраховка каско за кражба. ¬ момента това е –≈ ≈“. ѕлащам данъци на държавата за да не ме крадат и държавата ми дължи сигурност за имуществото ми. —тикерите че си платил –≈ ≈“ј пак ги въведоха - сега са лепенки за соколи или за червени€ кръст или дрън дрън. ѕросто означават застрахованите коли за да крадат другите. ƒЏ–∆ј¬ј“ј се прави че не знае.
103
8
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
¬сички с “’,– ,’ Ќ,—,—¬,—ј,–ј,–¬, им тр€бват 1000% ј за –– и —— 2000%
102
1
 
10
 
! ќтговори
ћен преди 6 години
Ўофера дето кара служебни коли ще бъде накаран от шефа си много бързо да не прави нарушени€, защото гражданската € плаща фирмата, капиш?
101
2
 
10
 
! ќтговори
Men преди 6 години
’а дано ама надали. ќт кога слушам че ти€ дето прав€т нарушени€ ще плащат повече ама никакъв прогрес до сега. ј за анонимни€ по-долу икономическата обосновка за застраховката е елементарна - като правиш повече нарушение застрахователни€т риск се вдига!
100
7
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
√ражданска отговорност е застраховка ,абе как икономически се обосновава това?»ли пак държавата в помощ на корпорациите!“ова е се едно да кажа на шефа си ,че вече ми е писнало от българско вино и искам да пи€ само шампанско и той да ми вдигне заплатата с 200%
99
4
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ћного не€сноти.  акво правим когато шофьора кара служебен автомобил?
98
7
 
11
 
! ќтговори
 оркома преди 6 години
«ј! ≈динственото нещо, което плаши българина, е да му се бръкне дълбоко в джоба.  ойто не може да кара или пък нарочно кара като луд и прчин€ва катастрофи - да плаща!
97
5
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ѕоредната глупост. “о и сега има категории водачи за които е по-скъпа. ’айде сега да видим дали това действа дисциплиниращо за младите водачи? —игурно в гонки участват бабите и д€довците им. Ќали знаете приказката, каквото и да ти говор€т, става дума за пари, т.е. «а повече пари, а за кой, за застрахователите естествено. —ъбират луди пари от √ќ, а като тр€бва да дадат, € кажете какво усп€хте да си оправите с парите, получени от √ќ на виновни€ водач? Ќе стигат дори за бо€дисването.
96
3
 
26
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ћи аз съм "за"!«а 22 години стаж като шофьор н€мам нито едно нарушение.  арам всеки ден, дори за паркиране н€мам глоба, т.к. не паркирам където ми падне. ћи дано това пък поне малко дисциплинира тези, дето от дърветата са слезли директно в бракмите и карат, като невидели правилник, автомобили и път.  олкото повече нарушаваш, толкова повече тр€бва да плащаш. «а всичко.
95
8
 
8
 
! ќтговори
√ост преди 6 години
ќтносно коментарите за неправилно паркиране и т.н... “ова пак е нарушение, което показва, че си склонен да не спазваш правилата, т.е. рисков водач си, т.е. висока застраховка!

—понсорирани публикации