»де€: "√ражданска отговорност" поскъпва до 200% догодина

«а уставните шофьори пък застраховката ще поевтинее до 50%
11 окт 2017 12:10,
145
»де€: "√ражданска отговорност" поскъпва до 200% догодина
—нимка: Ѕулфото, архив

ќт началото на 2018 г. застраховките "√ражданска отговорност" ще се определ€т индивидуално за всеки шофьор на база нарушени€та, които е правил на път€. ѕодготв€хме се дълго за въвеждането на тази система. “ова за€ви зам.-председател€т на  омиси€та за финансов надзор ( ‘Ќ) –алица јгайн пред BTV.

»де€та е шофьорите без нарушение да плащат по-ниска цена от базовата, ко€то се плаща в момента, а хората с нарушени€ – по-висока. «а най-недисциплинираните шофьори цената може да скочи до 200% спр€мо базовата, за изр€дните намалението е около 50%, уточни јгайн.

≈дна от важните стъпки за въвеждането на системата "бонус – малус" е била да се свържат информационните системи на застрахователите с тези на ћ¬–. ѕри определ€нето на цената ще се взимат предвид всички регистрирани нарушени€ и влезлите в сила наказателни постановлени€.

—ъс сигурност ще се санкционира шофирането с превишена скорост, защото това нарушение най-често води до инциденти на път€, об€ви зам.-председател€т на  ‘Ќ.

“€ уточни, че новата система може и да не влезе в сила от 1 €нуари следващата година, но със сигурност ще бъде въведена в началото на 2018 г.

÷елта не са по-високи приходи за застрахователите, категорична е –алица јгайн. 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


145
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
94
3
 
6
 
! ќтговори
√ост преди 6 години
Ќе зна€ как са го измислили, но със сигурност ще е н€кое "недоносче", както много други нормативни документи в тази държава!  ато иде€ е добро и го приветствам! “ова, за да работи, е необходимо да има два вида полици. ѕърви€т вид - с вписани в полицата водачи. –азмера на застраховката ще се определ€ по най-рискови€ в списъка. “ака собственика ще си прави сметка кого да впише в полицата, с право да управл€ва колата. ƒруги€т вид - без ограничение на водачите, но далеч по-скъпа от първи€ вид.
93
0
 
7
 
! ќтговори
ѕешо ѕешев преди 6 години
...»ћј »ƒ≈я..това е съществената част от този матери€л..;)
92
1
 
11
 
! ќтговори
ѕанелен инженер преди 6 години
ќт 5 години не живе€ в Ѕългари€ и н€мам нито едно нарушение регистрирано в  ј“. ћога даже златен талон да си извад€.....
91
2
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
¬ √ермани€ не само гражданската е обвързана с актовете, но и с много повече параметри - години на шофьора, къде седи колата (в гараж или на открито), в ко€ зона на града попада собственика, има ли актове/нарушени€, социален статус (женен, неженен), марка кола и предназначение... јко си примерен плащаш по-малко, ако не, с 1000+ ≈вро на година само за гражданска.
90
4
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ƒо јнонимен 88 “ова ще да е най-тъпо направената система ...
89
5
 
5
 
! ќтговори
ƒо "от √ермани€ преди 6 години
нали точно тва пише човечеца по-долу, регистрира си бракмицата на н€кой човечец дето не е шофьор и намазва от по-ниската застраховка, всичко вече е измислено. «а вс€ко нещо ще измислиме как да се измъкмене, ей!
88
2
 
15
 
! ќтговори
от √ермани€ преди 6 години
∆иве€ в √ермани€ от 9 години и 8 месеца и мога да ви светна понеже ви виждам че не сте излизали повечето на запад, че тук в √ермани€ където аз живе€ гражданската е в зависимост от произшестви€та които си имал, ако си н€мал пътни произшестви€ плащаш ниска застраховка, направиш ли произшествие и застраховката скачз.
87
2
 
8
 
! ќтговори
до 87 преди 6 години
до 87√аньо веднага ще намери на баницата мекото и ще направи шашмата, н€ма как ... манталитет
86
1
 
14
 
! ќтговори
sante_dog преди 6 години
≈стествено че ще поевтинее гражданската. ќбаче преди това застрахователите ще € вдигнат защото се налага - увеличил се риска, плащали много ала бала - увеличение с 80%, после ест ще ч намал€т за тези дето н€мат нарушени€ с 50% и ще им се вдигне само с 50%.  'во мрънкате? —уджука да не е без пари? “ака де, за н€кой може и да е без пари, ама застрахователите и те тр€бва да блажат...
85
0
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
«астраховката в нормалните страни зависи 80% от водача, защото колата сама не може да причини ѕ“ѕ. ƒали има нарушени€ е изключително важно и оказва гол€мо вли€ние. ¬ажно е дори дали си женен и какво ти е образованието и като сключваш √ќ декларираш тези неща. 20% са за вида на колата, мощността и габаритите и. »мат и възможности за ограничени€, например полицата да покрива само управление на коли до определени конски сили или кубатура. » това от 70 години насам. “ук тепърва откриваме топлата вода
84
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
Ќарушението се извършва от „ќ¬≈ Џ“ ¬  ќЋј“ј.„овекът в колата прави нарушението не автомобила.√лоба се състав€ на него или , ако н€ма  ат има камери и му се снима лицето.—лед , което се привиква в  ат и си € плаща , ако не ще съд и т.н .јман от разбирачи!!!
83
6
 
9
 
! ќтговори
бонус-малус преди 6 години
да поскъпне с 20000% !който не може да кара или се прави на тарикат -да плаща !който си спазва правилата ще мине евтино
82
1
 
10
 
! ќтговори
ƒо 82 преди 6 години
Ќапротив мой човек навд€къде в света зависи от актовете например в щатите префи 2 години имах 15 мили отгоре акта ми беше 375$ и засттаховката от 65 на месец е 120 за период от 2 години
81
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
—амо където нарушението ще е фиксирано към номера на колата. “р€бва да смениш областта иначе върху колата ще тегне истори€та на предишни€ ѝ собственик
80
3
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
тъа гражданска нъл е на автомобила, а не на шофьора?превърл€ме колата на некой нешофор дето не може никога да извърши нарушени€ и ƒЏЋ√ќ подготв€ната система изгар€хахахахаха
79
6
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
«а лизинговите фирми, които са собственици на стотици автомобили, какво правим. ≈дин взел кола на лизинг и направил катастрофа и всички с лизингова кола, регистрирана на същи€т лизингодател гор€т. ј за фирмите с гол€м автопарк? ≈дин служител сгафва и фирмата плаща висока гражданска на всички коли. ўе почнат да регистрират фирма за вс€ка кола поотделно и ще е весело.
78
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ƒо gosoЋимитът е 10 000 000 лева по насто€щем. »ма случаи с изпалтени оезщетени€ близки до лимита при тежки ѕ“ѕ с множество пострадали. Ќа отделно физическо лице н€ма изплатено обезщетение до лимита. ƒоколкото си спомн€м от практиката си едно от най - високите обезщетени€, присъдено от съд, заа дете в будна кома, е 750 000 лв.
77
4
 
7
 
! ќтговори
√лупайн преди 6 години
Ќ€ма да въведат гражданска на водача. ѕак ще е на колата. » като ти напишат акт за нещо, прехвърл€ш колата на н€кой роднина с честа книжка. ўе е по-евтино от колкото да пратиш скъпа гражданска.
76
3
 
14
 
! ќтговори
123 преди 6 години
—упер. ¬реме беше. јма колата като не е на мое име какво правим?!
75
11
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
Ќикъде по света цената на застраховката не зависи от нарушени€та. Ќавс€къде зависи само от причинените щети на трети лица. Ќие пак ще учудим света защото нашите мутри застрахователи имат силно лоби и са алчни.

—понсорирани публикации