Турция си връща руснаците: 15% по-малко идват на морето ни!

И без тях обаче туристическият бранш очаква добър сезон
10 май 2018 20:30,
150

Турция си връща руските туристи, те ще са 15% по-малко на морето ни тази година. Въпреки това България очаква добър сезон. Това е анализът на Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма в ефира на "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Както през последните 3 години, така и през тази очакваме ръст от 5-7%", каза Занков.

Според него това се дължи най-вече на културно-познавателния туризъм в градска среда.

"България седеше на по-заден план от гледна точка на такива форми на туризъм. В момента все повече европейци пътуват към България, споделят в социалните медии информация за техните пътувания и така все повече и повече чужденци идват в България", каза той.

Още по темата

Що се отнася до летния сезон, Занков обясни, че на някои пазари има лек растеж, а на други – спад.

"Тази година на база на текущите чартърни програми, които са планирани към момента за летния сезон, очакваме около 15% спад – 50 000 туристи по-малко от Русия. Това се дължи основно на това, че Турция се завърна бляскаво за летния туризъм", каза той.

Занков припомни, че предишните две години благодарение на геополитическата ситуация България все повече и повече се възползваше от привличане на руски туристи.

"Сега вече Турция си взема руските туристи. Те продължават да идват и в България, те много харесват България, но просто имаме един спад към текущия момент на база заявени чартърни полети", каза експертът.

Той припомни, че руският пазар винаги е бил ключов за България и допълни, че страната ни трябва да си го върне отново. Занков допълни, че не усещаме много този спад, благодарение на другите форми на туризъм и на туристите от другите страни.

"Очакваме туристи главно от балкански държави – Румъния, Турция, Гърция, Македония. А от Централна Европа Германия е много ключов пазар за нас – не само от гледна точка на брой туристи, а и на продължителността на престоя", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колкото по-малко руснаци,толкова по-добре
53
1
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 5 години
И без тях обаче туристическият бранш очаква добър сезон.За тези дето перат милионите, всеки сезон е успешен.
52
10
 
10
 
! Отговори
123 преди 5 години
Хич д ане идват, нагли до безочие. Миналата година една тьотя ми разправяше как трябвало да и говоря на руски. Аз знам руски, но така я псувах около 5 мин. на около 15 езика (на толко знам да псувам) и и казах да не идва повече. Другата причина е, че жената не ме пуска сам така или иначе, та вече свърши с руските р.а.з.п.о.р.е.т.и.н.и. Абе хич дане идват.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя па ***... наташите му били дразнещи ;)))Кво, като ти видят малкия пакет и не пускат ли? ;))))))))
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те турчетата и поток си имат. Вече е почти готов. няма да плащат рекетана украинците като нас, а даже може и да печелят. А ние можем даже и да го подундуркаме на баба Меркел на сникърсите, понеже и тя пуска северен поток 2. А Бойко се моли за хъбче, което дори няма да му дадат да оближе. Войни се направиха за теяпотоци, само Бойко вика, че са неизгодни. Не е лесно веднъж да са те видели да продаваш на родата *** и после да ти повярват, че не си ром... А Бойко продаде цяла българия...
49
3
 
18
 
! Отговори
далноВИДНИ преди 5 години
И хъбчето ни увисва.Гъзо провода ще минава през Гърция,Македония и Сърбия.А ний ще продадем за стинки земята си на братска турция,щото само това остана за продан а и нема други мераклии.
48
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сopocпиите ще поканят сега на мястото на руските туристи платежоспособни американски туристи които ще направят 10торно по голям оборот
47
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма проблем, тези българи които останат без работа заради спада на туристи могат да отидат в Германия миячи а българките да работят там като пpocтитутки, България е членка на ЕС.
46
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се напънат още малко турците и да вземат всички мурзильки на 100%.
45
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе, грешни са ти данните. За 2017 посещенията от Русия са 4 842 421 което прави 41,76% от всичките 11 596 167.
44
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 2017г имаме 565 754 посещения от Русия при 11 596 167 общо, което е едва 4.9%
43
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зимата бях пряк свидетел, как една рускиня на средна възраст, направи на луда, продавачката на щанда за сирене и кашкавал в Кауфланд... на луда я направи. Искаше да и се отреже точно от "онази" пита, точно "този" край, до "точните" грамове. Едвам се овладях, да не и разкажа директно на руски "къде зимуват раците"! Нагли, нахални, надменни, надути ... грандомани ...всички са им длъжни .... и разбира се - "***-ица - не птица, б0лгария - не заграница"!пашeл на туй....
42
7
 
34
 
! Отговори
Еххх преди 5 години
Миналата година бях за 8-дни в Анталия,х-л.Глория Верде,прекрасна и спокойна почивка не може да не ти се иска пак да се върнеш.
41
10
 
45
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Всеки който е бил в Турция в 5*,хотел знае какво е да си бял човек и да почиваш истински.
40
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бяха ниските цени на хотелите и алкохола щяхме да сме много зле :). България има едни от най-хубавите плажове в Европа, прекрасна вода. НО всичко е похабено. Няма зелени площи, няма инфраструктура. Само едно хаотично презастрояване. Тук там някое хубаво комплексче но цялостната картина е ужасна. Преди 3год се върнах с диария от почивка. От тогава не съм ходил на нашето море. По-добре да дам малко повече пари и да почивам като бял човек в Гърция или Испания
39
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искат и "турците" да си върнат като през 88 ***.................................
38
2
 
28
 
! Отговори
Морски преди 5 години
А бе то е ясно като бял ден, че ни лъжат със статистиката, но поне да го правят красиво....Вече сме средата на май, а плажовете по южното Черноморие са в окаяно състояние....
37
0
 
3
 
! Отговори
селянин преди 5 години
До Анониментова три дни е тормоз колега а не почивка.
36
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоо пуснете реклама в Китай и друго не ни трябва :))) тея жопичкии идват, без пари ...пазарят само от магазините . Трябват ни сериозни играчи - Англия , Германия , Франция , Швеция , Норвегия , Китай и др.
35
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2018Разбира се ние живеем в 1984 по ОрелСпада е РъстИстината е ЛъжаМинистерството но Туризма и Истината

Спонсорирани публикации