Залезът на Ердоган? Духът вече излезе от бутилката!

Промяната няма да дойде бързо, но загубата в Истанбул е показателна
30 юни 2019 11:30,
72

Партията на справедливостта и развитието на турския президент Реджеп Ердоган за първи път от 2002 г. загуби общинските избори в Истанбул, където той беше кмет от 1994 г. до 1998 г.

Това са втори местни избори в рамките на три месеца, след като турската Върховна избирателна комисия реши да отмени резултатите от изборите на 31 март 2019.

Още по темата


Може ли да се говори за залез на Ердоган, за оформена вече алтернатива?

"Той каза, че няма да има повече избори до 2022 г. Само че голямата база, която Ердоган има в Истанбул, всичките приятелски компании, които получават поръчки с преференции е чиста форма на политическа поддръжка", каза в предаването "Видимо и невидимо" журналистът и политик Асен Агов.

Той припомни, че в общинския съвет на Истанбул остава мнозинството на партията на Ердоган.

"На Имамоглу ще му бъде много трудно да прокарва всичко онова, което обещава, през един общински парламент, който е с друго мнозинство. Т.е., ще трябва да прави компромиси", допълни Асен Агов. Той е по-скоро скептичен, "че така бързо ще дойде промяната. Но духът е излязъл от бутилката".

Цялото предаване гледайте по Bulgaria ON AIR от неделя от 17:30.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
999 преди 4 години
ИНТЕРЕСНО И ЗАБАВНО ЗАГЛАВИЕ НА СТАТИЯ, КОЯТО ЗАВЪРШВА С ПЪЛЕН ОБРАТ !ЗНАЧИ ИМАМЕ ЕДИН БРОЙ ДУХ НА ЛИЦЕ, НО РАЗБИРАШ ЛИ ТО Е ДЛЪЖНО ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА И РАБОТИ С И ЗА ЕРДОГАН !ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ЗАЛЕЗА ... ДАМИ И ГОДПОДА , РАНО ИЛИ КЪСНО ВСИЧКИ НА ТАМ ОТИВАМЕ ! МАКАР, ЧЕ ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ И НА ЕРДОГАН - ЗДРАВЕ И ДЪЛЪГ ЖИВОТ !
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички слаби и егоисти хора са диктатори.. Ердоган е един от тях на народа им омръзна неговият стил на управление...Винаги има край на всяка ера...Светът се развива и не приема хора като Ердоган да ги управлява... Поздрави на младите хора във Турция...Нека има мир и благоденствие за целият турски народ...
49
6
 
4
 
! Отговори
К. К. преди 4 години
Неколко а тук се надяват като падне Ердоган, да падне и Борисов. Ще ги разочаровам - като оставим настрана, че Ердоган следващите поне 10 г. е непоклатим, да им припомня, че за Борисов, възродителя на България, гласуваме над 1 млн. А крадците от БСП се разпадат... Така че има да почакате да падне Борисов даже по-дълго, отколкото Ердоган. Докато си иска, ще управлява. Ние го овластяваме! За да строи, строи, строи. Да изгражда нова, европейска, натовска България! С помощта на успелите!
48
5
 
1
 
! Отговори
К. К. преди 4 години
Новините за политическия край на Ердоган са твърде подранили... С поне 10 годинки
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До О С Т А В К А !!!Ти като не можеш да траеш си е твой проблем!
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хироу МустафаА ти си гледай трицифрената инфлация и обезценяваща се валута!
45
4
 
5
 
! Отговори
БАй Х@й преди 4 години
А на хаерлия сега в турско скоро и у нас!
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да държи, скоро Турция ще страда и хората ще го махнат и не знам какъв пост е подарил след като игра изборите 2 пъти.
43
6
 
12
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Пак го извадиха от нафталина тоя нефелен *** Асен Агов. Анализите му са смешни, повърхностни инепрофесионални. Дори не си а направил труда да види, че партията на Ердоган печели 24 от 39 места в общинския съвет на Истанбул и властта е пак в него. Кмета изпълнява решенията на общинския съвет. Ердоган подари този пост на опозицията, за да каже пред всички - ето на, аз не съм диктатор, опозицията печели. В същото време Ердоган държи съд, прокуратура, полиция, жандармерия, армия, всички.
42
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е и неговия приятел башбакън Борисов да се отегля, поразиите които направи не могат да се поправят още 50 год. Ха да ви е честито новото увеличение на ток и всимко останало.
41
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Дано има промяна, но положителна, а не един луд да смени друг луд! Че кой иска луди съседи!
40
8
 
14
 
! Отговори
Дано преди 4 години
А, дано, залезът да дойде и в България!
39
15
 
9
 
! Отговори
Last Rebel Gun преди 4 години
Араби, турци все същото...
38
25
 
27
 
! Отговори
Хироу Мустафа преди 4 години
Ердоан е велик управник вкара в затвора почти всички либерални кафир престъпници от фондациите тези,които развращаваха и разрушаваха Турция и я превръщаха в ЕвроАтлантически заден двор.Там съдия да пусна престъпник и да не компенсира жертвата е нечувано и подписване на смъpтната присъда за самият магистрат и На цялото му семейство.Турция цъфти под управлението на Ердоан.Търговията никога не е била по добра.Хотелите са пълни с гости храна на корем ред и дисциплина.Гледайте си корумпираната ***
37
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека беше на срещата на Г-20 кви залези малези
36
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двама пед,ераса тровят региона - путин и ердоган.
35
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Асен Агов....поредния гаден, мръсен седесар (партия на мръсниците)....не искам да го слушам изобщо
34
7
 
6
 
! Отговори
Волов преди 4 години
По някои географски ширини, духът от бутилката и pr.ъдня.ta от шалварите е вечна и непреходна.!.
33
3
 
17
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Снощи полицията е употребила палки и сълзотворен газ срещу голяма група в Истанбул тръгнала към квартал населен със сирийски бежанци след поредната новина за изнасилено 8 годишно момиче от бежанец. Днес тагът в Туитър е #арабите вън#.
32
4
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Едни почиват на Беломорието,други на Бетономорието...

Спонсорирани публикации