Крум Зарков: Мая Манолова е много силен кандидат

Решението за кандидата на БСП за кмет на София – в сряда
7 сеп 2019 12:06, Елка Василева
46
Крум Зарков: Мая Манолова е много силен кандидат
Крум Зарков. Снимка: архив, Булфото

"Решението за кандидат-кмет на София предстои, то ще бъде взето на 11-ти септември, сряда. Мая Манолова е много силен кандидат и с евентуалната подкрепа на БСП има всички шансове да спечели в София. Затова очаквам един много конструктивен разговор в сряда". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" и член на ИБ на БСП Крум Зарков пред Нова тв.

По думите му след това БСП ще може да влезе в дългоочаквания от жителите на София дебат за това как трябва да се развива градът.

Народният представител посочи още, че БСП има обща програма за местните избори, а във всеки регион тя има своите специфики. В София тя също ще бъде разгледана и одоборена на предстоящата конференция, така че всеки кандидат, подкрепен от БСП, ще трябва да се съобразява и с нея. "Нека да апелираме за масово участие на изборите", продължи той.

Още по темата

"Хората търсят единство. Създава се доста сериозно напрежение срещу модела "ГЕРБ" и начина, по който се консумира властта. Всеки, който не е съгласен с този модел, съвсем логично може да се намери в една обща коалиция, визия или програма", подчерта Зарков.

Той добави още, че БСП е партия със сериозен потенциал. "В обществото съществува очакване да се излезе над партийните разделения, да се обяви нов курс на развитие, да се създаде нова среда на публичен дискурс. БСП разбира и се опитва да отговори на тези очаквания - както с усилия вътре в самата партия, така и показвайки, че може да гласува доверие включително на хора, които са извън нея", каза още той.

Относно предстоящата кампания Зарков посочи, че най-важното е тя да протече по качествено различен начин - да се говори за политика и за бъдещето, а не да се замерват различните кандидати с най-долни компромати. "Промяната на публичната среда е първа стъпка към промяната на управлението", категоричен бе той.

По повод предложението на левицата министър-председателят да се явява поне веднъж месечно в парламента Зарков поясни:  "Важно е премиерът да дава отговори на въпроси, които стоят пред обществото. Това е начинът на контрол. И предишното, и по-предишното събрание имаха блиц-контрол - това означава, че поне веднъж в месеца премиерът, вицепремиерите идват в парламента и в продължение на два часа отговарят на въпросите на всички народни представители".

По думите му за последните две години и половина премиерът е идвал по-малко от пет пъти, за да отговаря на въпроси, защото въпросите към него се отклоняват, защото той е разпределил ресорите така, че да не стигат въпроси до него, а вместо това - да бъдат поемани от различните министри или зам.-министри. "Видяхме и практиката за превеждане на пресконференция без преса и брифинг без микрофони", посочи още народният представител.

Относно предложението на БСП за премахване на съкратеното производство Зарков коментира: "Ние предлагаме - нека съкратеното производство има, но когато става дума за онези, които водят до смърт или тежка телесна повреда, процесът да върви по нормалния ред, присъдата да не бъде автоматично намаляване, а такава, каквато съдията прецени, че съответства на деянието".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
Чета статиите,които преди 4 години
са една след друга - за криСталинка и за кюстендилската куку/мявка.И се питам, при толкова много умни, хубави, свестни жени в България, защо подбират такива? Та Бокова щерка ли не щеш,та Пръмова снаха ли,та празноглавата Надка ли, та гангстерска невеста ли или жираф,омъжен за чужденец?Сега пък тези двете.Ако трябва да е жена,могат да бъдат подбрани качествени, но явно тук се търси роднинска връзка или благословия от мошетата.И ставаме за резил. Народът е на загуба, избраниците угаждат някому
39
1
 
9
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ЕТО ВИ И МНЕНИЕТО НА др. НЕДОРЪФЛЯКОВ.. ХАХАХААААА...Беше върло важно!
38
3
 
11
 
! Отговори
Zzz преди 4 години
Те и Татяна Дончева и Елена Йончева бяха "силни", но силно дискредитирани
37
2
 
12
 
! Отговори
Папарак преди 4 години
Мая е единствено "силна" в хотелските стаи и кревати.
36
2
 
18
 
! Отговори
Крадци от БСП преди 4 години
Много огладнели другарите от БСП и ще се опитат на всяка цена да се докопат до властта поне в София !
35
4
 
17
 
! Отговори
Мазен червен вампир преди 4 години
Защо тази мазна мамина гнъст от снимката предизвиква такова отвращение у мен,незвисимо в коя Партия би бил.Но във БЦП-то стои най-добре - сред себеподобни, като външен вид и уай няно съдържание.Има хора които излъчват такава реална и медийна смрадт около себе си,че човек мисли как по-бързо да се отдалечи от тях,без да ги слуша.А то цяла партия от такива- органични отвратяги.Ами то нормален човек може ли да членува в партия избила десетки хиляди българи,за да е на власт.Недобити руски роби!
34
2
 
18
 
! Отговори
Каква драма преди 4 години
Ще се кандидатира ли Мая за кмет или не, ще я подкрепи ли БСП или не ?! Да не мислите,че сме *** ! Моделът ала Радев няма да мине този път !
33
19
 
5
 
! Отговори
ert преди 4 години
крум зарков е класен депутат...такива хора ни трябват
32
1
 
11
 
! Отговори
пфффф преди 4 години
Аз като гледам кака *** по силна ми се види от Майчето.Спокойно ша вдигне 200 от лежанка и 300 от клек.Да не говорим че в изтласкването ша сложи Янко Русев у малкия си джеб.*** кът сте се хванали у тая Маяаааа....ай да видим кви ша ги натворите на изборите с нея.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази за наколко години в парламента доста се поокръгли....предполагам от сиромашия ще да е , нали е "беден" комунист.
30
0
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
До Анонимен 13 Съгласен съм. За това ще гласуваме за по хубавата.
29
6
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Манолова била много силен кандидат.. Като Гришо ли ?
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко излиза прав.Сега искат да го играят ущипани БСП и ако случайно Мая спечели ще я подкрепят.Загуби ли обаче е независим кандидат.
27
6
 
16
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
И защо Манолова я е срам от БСП, та се налага да я издига инициативен комитет? Защото тоя номер мина на президентските избори ли. Дали и този път ще успеете да измамите електората по този балъшки начин?
26
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствения от БСП който може да е избираем е Стефан Данаилов.
25
3
 
19
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Абе и аз не съм от София, но ходя там по работа веднъж-дваж годишно. Развитието на града е очевидно. Не виждам защо трябва да се сменя един доказано работещ модел със съмнително червен.
24
2
 
17
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Тоз очилатия да не плаши бабите и дядовците на София !...Знаем ,че обича да ги измъчва -дори само с присъствие!
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм от София и ми е смешно да ви чета,така ли нямате свестен и почтен софиянец ами се чудите между самоковска даскалица(и то по руски) и кюстендилска слива да ви управлява.Странно!?
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тос очилат птеродактил за какъв се мисли
21
5
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
За софиянци е важно следващият кмет да бъде Йорданка Фандъкова

Спонсорирани публикации