Крум Зарков: Мая Манолова е много силен кандидат

Решението за кандидата на БСП за кмет на София – в сряда
7 сеп 2019 12:06, Елка Василева
46
Крум Зарков: Мая Манолова е много силен кандидат
Крум Зарков. Снимка: архив, Булфото

"Решението за кандидат-кмет на София предстои, то ще бъде взето на 11-ти септември, сряда. Мая Манолова е много силен кандидат и с евентуалната подкрепа на БСП има всички шансове да спечели в София. Затова очаквам един много конструктивен разговор в сряда". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" и член на ИБ на БСП Крум Зарков пред Нова тв.

По думите му след това БСП ще може да влезе в дългоочаквания от жителите на София дебат за това как трябва да се развива градът.

Народният представител посочи още, че БСП има обща програма за местните избори, а във всеки регион тя има своите специфики. В София тя също ще бъде разгледана и одоборена на предстоящата конференция, така че всеки кандидат, подкрепен от БСП, ще трябва да се съобразява и с нея. "Нека да апелираме за масово участие на изборите", продължи той.

Още по темата

"Хората търсят единство. Създава се доста сериозно напрежение срещу модела "ГЕРБ" и начина, по който се консумира властта. Всеки, който не е съгласен с този модел, съвсем логично може да се намери в една обща коалиция, визия или програма", подчерта Зарков.

Той добави още, че БСП е партия със сериозен потенциал. "В обществото съществува очакване да се излезе над партийните разделения, да се обяви нов курс на развитие, да се създаде нова среда на публичен дискурс. БСП разбира и се опитва да отговори на тези очаквания - както с усилия вътре в самата партия, така и показвайки, че може да гласува доверие включително на хора, които са извън нея", каза още той.

Относно предстоящата кампания Зарков посочи, че най-важното е тя да протече по качествено различен начин - да се говори за политика и за бъдещето, а не да се замерват различните кандидати с най-долни компромати. "Промяната на публичната среда е първа стъпка към промяната на управлението", категоричен бе той.

По повод предложението на левицата министър-председателят да се явява поне веднъж месечно в парламента Зарков поясни:  "Важно е премиерът да дава отговори на въпроси, които стоят пред обществото. Това е начинът на контрол. И предишното, и по-предишното събрание имаха блиц-контрол - това означава, че поне веднъж в месеца премиерът, вицепремиерите идват в парламента и в продължение на два часа отговарят на въпросите на всички народни представители".

По думите му за последните две години и половина премиерът е идвал по-малко от пет пъти, за да отговаря на въпроси, защото въпросите към него се отклоняват, защото той е разпределил ресорите така, че да не стигат въпроси до него, а вместо това - да бъдат поемани от различните министри или зам.-министри. "Видяхме и практиката за превеждане на пресконференция без преса и брифинг без микрофони", посочи още народният представител.

Относно предложението на БСП за премахване на съкратеното производство Зарков коментира: "Ние предлагаме - нека съкратеното производство има, но когато става дума за онези, които водят до смърт или тежка телесна повреда, процесът да върви по нормалния ред, присъдата да не бъде автоматично намаляване, а такава, каквато съдията прецени, че съответства на деянието".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
14
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Крумчо , прав си ,но по интересното е да отговориш защо не се идентифицира с БСП ?!?Срам или страх ?И да спечели ,като й спрат парите след изборите ...София накъде ?Така ,че софиянци мое да са всякакви ,но не са *** ....
19
8
 
4
 
! Отговори
реал преди 4 години
крепоста на ердоган истнбул и анкара паднаха и тука може да има такъв ценарий бойчо да изгуби софия и някой от големите градове на тези избори
18
5
 
15
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
И с подкрепата на мухлясалата ви партия кюстендилската сли.ва няма да спечели.
17
6
 
6
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Не е от върхушката на червената мафия
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАНОЛОВА Е СЛАБ КАНДИДАТ, НИКОЙ НЕ Я ИСКА.
15
4
 
20
 
! Отговори
София е синя преди 4 години
*** и комунистка никога не е ставала кмет на София и никога няма да стане. Мая Манолова е и *** и комунистка т.е. никога не може да стане кмет на София.
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали Мая е силен кандидат, но БСП няма ли най-после да имат доблестта да застанат зад собствен кандидат
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив! Нито една от двете не е силен кандидат!И двете са с тъмно минало и много компроментирани!Жалко, че избирате уж между едната и другата злини, които не са способни да ви предложат истинска промяна на статуквото!
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Крум може , но за избирателят е слаб кандидат.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Криско и Анелия - общински съветници? Ако обаче са станали софиянци.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Cмешко! Нали сте голяма работа, нямате ли собствен кандидат? Или пак ще се криете както зад Ореха? Маямата има опит с Ореха и е запозната с този модел на подкрепа. А дали е добър кандидат, ще се види като загуби катастрофално изборите! София винаги ще е синя!БКП не е била и няма да бъде промяна,защото са същите хора в нея. Дано Корнелия и Йончева ви водят дълги години, докато се самозакриете.
9
2
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Мая става за продавачка на кюстендилски сливи на женския пазар...
8
1
 
21
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Да тя и Ленчето Йончева ,беше силен кандидат цяла година я хвалиха като борец, за правда и благоденствие на народа Докато се докопа до 50000? заплата в капиталистическия Брюксел Корнелия същата А Майчето нова Роза Люксембург.Само дето германката беше човек от народа а тези трите комунистически величия ....МИЛИОНЕРКИ
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Празнословно кречетало с манталитет на продавачка в провинциален "Плод-зеленчук" от социалистическо време, това е Мая Манолова.
6
2
 
19
 
! Отговори
И по 10 пъти дневно преди 4 години
да я хвалите тук и в други сайтове, Мая си остава смешна, досадна, на моменти дразнеща.НЕ Е ПОДХОДЯЩА ЗА СТОЛИЧЕН КМЕТ !!!
5
1
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Ако Кyрнела подкрепи Мая... - доста избиратели ще оттеглят подкрепата си... - никой кандидат не иска да си навлича тоя позор - подкрепа от БСП...
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приказния Водопад Мая.
3
1
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Съпругът на набедената за журналистка Ани отново е злоупотребил с отрочето на Алберт Хофман.
2
0
 
17
 
! Отговори
Зайко Байко преди 4 години
И Елена беше много силен кандидат но нещо изчезна 😂
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е. Манолова е силен кандидат. Въпросът е, дали е по-силен от ГЕРБ (там няма значение, кий е кандидата).

Спонсорирани публикации