Полицейска Tesla остана без ток по време на гонка

Престъпникът успял да се измъкне
26 сеп 2019 14:18, Нели Христова
24
Полицейска Tesla остана без ток по време на гонка

Очевидно от Tesla трябва да поработят още, преди колите им да са напълно годни за да служат на полицията.

Преди няколко дни в района на Санфранциския залив, служители на реда започват гонка с престъпник, но така и не успяват да го хванат, защото батерията на колата им се изчерпала.

Не е ясно, дали автомобилът, модел S, е бил напълно зареден или не, но според говорителят на полицейското управление на Фермонт, Женева Боски, не е първият път, в който Tesla остават без ток по време на служба.

"Случва се от време на време. Най-вече, когато полицаите се върнат в управлението, за да оставят рапорт за нещо и заради това, повече не се връщат да патрулират на улицата“, обяснява тя пред CNN.

Полицаят, чиято Tesla "издъхнала" по време на служба, причакал мъж, извършил престъпление в Санта Клара. Когато бил потвърден номера на преследваната кола, той се опитал да тръгне след нея, но Tesla-та не се подчинила. Престъпникът пък изхвърчал с бясна скорост.

Наблизо имало други патрули, които да помогнат, но заради безрасъдния начин, по който карал заподозреният, гонката била прекратена след около 10 минути. По-късно полицаите открили изоставената кола на престъпника край пътя.

Полицейският участък на Фермонт е част от шестмесечна програма, която ще покаже дали Tesla е подходящ полицейски автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Тафров Пендолфинито преди 4 години
Що бе, катраниците на Народниявагон да не са с перпетуум мобиле..
22
1
 
3
 
! Отговори
Луи дьо Фюнес преди 4 години
Навсякъде по света полицаите не се славят с много ум.
21
1
 
4
 
! Отговори
К. К. преди 4 години
"Теслите имат пробег от около 300км."При гонка, газ, спирачки и пак газ, и виражи, я има 150 км, я не... И ако батерията е била наполовина пълна...Подминавал съм като пътен знак Тесла 50-ина км. преди Варна, пъплеща с надеждата да се добере до града, до контакт... Като вдигнат 2-3 пъти пробега, може и да си помисля за електричка. Кога ще е това, обаче?
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тия полицейски коли да не са денонощно в движение?"Не бе, то през нощта няма полиция. Само от 8 до 17 часа има. Ти сериозно, не мислиш ли малко?
19
0
 
2
 
! Отговори
Нафърфорий преди 4 години
Мноу мноу е подходящ! Амин!Нафърфорий
18
0
 
2
 
! Отговори
Полицайъ преди 4 години
Аз като полицаствам винаги гледам колко ток имам.Само *** тръгва неподготвен на работа
17
5
 
2
 
! Отговори
@17 преди 4 години
Теслите имат пробег от около 300км. Което за един ден в града би трябвало да е предостатъчно. Като се прибереш, зареждаш си я през нощта и на сутринта пак имаш за 300км. Не виждам какво му е сложното. Тия полицейски коли да не са денонощно в движение? Тук въпросът е дали някой не я е заредил през нощта (в който случай Тесла нямат вина), или пък батерията е дала фира непланирано (за което Тесла имат вина). Какво толкова сложно има?
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ бензиновата кола може да остане без бензин, байчов, ама се говори за Тесли. Колко преследвания са били осуетени поради липса на бензин? Бензиновата кола се зарежда с гориво за минимум 700км. за максимум 3 мин. Теоретично можеш да си возиш в багажника една туба гориво и с него можеш да минеш още 300 км. Искам да видя как на теслата и "доливат" ток от туба и за колко време става това!
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото по принцип, бензиновите коли няма как да останат без бензин. Това е много неопределена статия - колко батерия е имала в началото на гонката, колко в края (явно нула), има ли някакви данни, че батерията се е разреждала по-бързо от очакваното или просто за изминали повече разстояние.
14
1
 
8
 
! Отговори
Две туби ток преди 4 години
Ако на районното в павликени им подменят патрулките с тесли, ще се случат много интересни неща. Първо, рязко ще се увеличи броят на напусналите. Ще се отчете бум на лошите кредити сред държавните служители. Ще има Нарастване на броя разводи и самоубийства. И това няма да е защото им свършва тока по време на преследване.
13
0
 
6
 
! Отговори
Идея (майтап) преди 4 години
От Тесла да обявят 10% отстъпка за хора с криминално минало и още 10-15% за такива с влязла присъда + още 10 за излежана присъда.Така всички криминални типове ще скочат да купуват само Тесла.Предимства:1. Ще плащат колите с неотчетени доходи от тяхната си дейност - значи Тесла се бори с корупцията.2. Като тръгнат да бягат с Теслата все ток няма да им достига, а пък благодарение на нововъведените бъгове, ще висят заключени в колата докато от съпорта го дебъгнат- значи и борба с престъпността!
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я да направят една пилотна програма за Аляска, да видим как ще се държи теслата...
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Носете си Duracell в багажника. Или някое зайче с батерия, дето да върти колелата.Между другото съм впечатлен - в Щатите нормалните полицейски коли са с форсирани двигатели и усилено шаси и спирачки. Теслите дали са стандартни или са пипани нещо? Не мисля, че ще е проблем да има полицейски модел с усилена батерия.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Електрическата патрулка е бич за минцифая. Ток не се пренася в туби.
9
4
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
А в София още се гонят с файтони и каруци
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудят се как да спасят Тесла от банкрут. На всеки 6 месеца ги рефинансират. За последните 4 години компанията роботи 80% от времето на загуба, при все че САЩ ги спонсорират по всички възможни начини.Разликата от свършването на бензинът е че бензиновите коли имат много по-голям пробег и когато ги заредят в началото на смяната, това им стига. Отделно батериите на Тесла се разреждат нелинеарно и невинаги индикаторът е правилен.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Електрокарите не стават дори за семейно ползване, те се натискат полицекски коли да ги правят. Смях!! Вместо мотопед за джиткане в града биват, но за нищо друго.
6
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си закачат един агрегат и да го теглят. Като останат без ток да го запалят и да заредят батерията. Голем смех са тия Краварчета само дето унищожиха коренното население индианците и заграбиха територията им. Затова ги бива. Да създават войни и да убиват мирни граждани иначе и за че.. п за зейе нестават.
5
6
 
29
 
! Отговори
Крем-супа преди 4 години
А полицаите явно не са били политкоректни, а бели хетеросексуални мъже, преследващи прогресивен кафяв либерал с неопределен пол.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва да е анализира добре ситуацията

Спонсорирани публикации