Полицейска Tesla остана без ток по време на гонка

Престъпникът успял да се измъкне
26 сеп 2019 14:18, Нели Христова
24
Полицейска Tesla остана без ток по време на гонка

Очевидно от Tesla трябва да поработят още, преди колите им да са напълно годни за да служат на полицията.

Преди няколко дни в района на Санфранциския залив, служители на реда започват гонка с престъпник, но така и не успяват да го хванат, защото батерията на колата им се изчерпала.

Не е ясно, дали автомобилът, модел S, е бил напълно зареден или не, но според говорителят на полицейското управление на Фермонт, Женева Боски, не е първият път, в който Tesla остават без ток по време на служба.

"Случва се от време на време. Най-вече, когато полицаите се върнат в управлението, за да оставят рапорт за нещо и заради това, повече не се връщат да патрулират на улицата“, обяснява тя пред CNN.

Полицаят, чиято Tesla "издъхнала" по време на служба, причакал мъж, извършил престъпление в Санта Клара. Когато бил потвърден номера на преследваната кола, той се опитал да тръгне след нея, но Tesla-та не се подчинила. Престъпникът пък изхвърчал с бясна скорост.

Наблизо имало други патрули, които да помогнат, но заради безрасъдния начин, по който карал заподозреният, гонката била прекратена след около 10 минути. По-късно полицаите открили изоставената кола на престъпника край пътя.

Полицейският участък на Фермонт е част от шестмесечна програма, която ще покаже дали Tesla е подходящ полицейски автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Да си вземат електрическо Порше!
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МдаааДа бе....съвсем същото е ама никога не се е случвало.
1
13
 
25
 
! Отговори
Мдааа преди 4 години
То и бензинец ако не сложиш пак ще спре...ама да крем мастилото.

Спонсорирани публикации