След резултатите от вота в ГЕРБ вземат мерки - организационни, персонални...

На изборите липсвал разговор за политики, а тезата била - против
110
След резултатите от вота в ГЕРБ вземат мерки - организационни, персонални...
Снимка: БТА

Ще бъдат взети мерки от всеки тип - организационни, персонални, защото за тези резултати някой носи отговорност.  Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в централата на ГЕРБ. Той даде да се разбере, че ще бъдат предприети действия там, където резултатите са различни от очакваните.

По думите му обаче на тези избори е липсвал изобщо разговор кой какви политики предлага.

Още по темата
Имаше нужда от истински политически дебат с политически аргументи, липсваше изобщо разговор от гледна точка на предизвикателствата на бъдещето, изтъкна Дончев. По думите му всички се обединили срещу ГЕРБ, а тезата против, не е теза. Освен това основни партии се криели зад Инициативни комитети и така няма шанс да са загубили.

ПП ГЕРБ ще проведе национална среща на партията на 7 ноември по обяд в Зала "Люмиер".

За това съобщи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов.

На нея ще присъстват премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, както и членовете на Изпълнителната комисия. Целта на срещата е да бъдат анализирани резултатите от приключилите местни избори и да бъде направен отчет за политическата дейност на партията. 

Нормално поведение на губещия е да търси оправдания извън собствените си възможности, посочи Паунов. 

Той напомни, че има законово установен ред и норми за начина, по който всеки един може да потърси правна форма, ако е недоволен от изборните резултати.

"От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания. Това, което декларирахме в началото й, го спазихме и изпълнихме", допълни той. Паунов представи и реалните резултати на ПП ГЕРБ в страната, като посочи, че общинските им съветници и кметове на общини са се увеличили.

2015 г. ПП ГЕРБ имаше 130 кметове на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове, 2019 г. – ГЕРБ увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140, от тях 17 са на областни градове. 

В 163 общини ГЕРБ е първа политическа сила, като увеличава общинските си съветници с 80 в цялата страна. 

От софийската структура на партията подчертаха, че в столицата купеният вот не може да обръща резултат. Те цитираха данни от протоколи на ЦИК, според които Мая Манолова е удвоила резултата си на балотажа в кварталите "Христо Ботев", "Факултета" и "Филиповци".

Според Елен Герджиков е абсурдно и твърдението на инициативния й комитет за социологическа завера в изборния ден по отношение на резултатите от балотажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
35
 
! Отговори
помислете преди 4 години
Да обещят още "мерки" при положение че бяха стегнали страната в железен юмрук за едната изборна победа, какво ли може да значи? Милиционерски режим с вечерен час и лагери за политически затворници ли?Замисляли ли сте се защо тия печелят с по 90% в най-малкиите градчета и селата? Ами замислете се...
34
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЗЕМАНЕТО НА МЕРКИ ЩЕ ВКЛЮЧВА ПЛАН ЗА ЕВАКУАЦИЯ ВРЕМЕТО ИМ СВЪРШИ И ТЕ ГО ЗНАЯТ, ЗАТОВА СА ЗЛОБНИ
33
3
 
30
 
! Отговори
свиквайте преди 4 години
Как преднина от 77 гласа цифром и словом се превърна в 10 процента според вкзитпола? Шумен да не е село с 500 жители? Всички видяха, че ГЕРП без медиите, социолозите и братята от махалите не могат да спечелят избори.Еле в София ДБ ги помля 9-2. А това е само началото.
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вечв на никой да не е чудно защо е толкова раздут държавният апарат.
31
3
 
29
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Аве, тия май не разбраха, че народа Български им показа червен картон...
30
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук не става въпрос кой е пйч и кой не. Герб са мизерници. Нямат капацитет да раздвижат "икономиката", до колкото я има изобщо. Убиха предприемачите от средно ниво. Където пипнаха само батаци, феодали , апартаметчици, суджуци. Мисъл няма, мисъл. Молим се за пет пари инвестиции. Няма, няма, защото хората не се будали.
29
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пък каква е мекица. И мозъкът му е станал на мекица.
28
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГРОБ е организирана престъпна група за ограбване на народа!
27
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо, на другите избори ще има и друг играч. Да ви видя тогава.
26
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На косъм бяхте. Само корпоративният вот ви спаси и до някъде продажните индийци.
25
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само с мерки, "магистрали" и лъжи няма да стане. Иска се и повишаване стандарта на живот. Пътници сте.
24
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕ САМО ВЗЕМАТ, И ПАК СА ГЛАДНИ И АЛЧНИ
23
2
 
31
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Томиславе, еврейче, как бешве "целта оправдава средствата". И вие говорите за честни избори. Въпросът е дали този тип политика е ефективен срещу вас;))) Ефективен е, макар и да не дава бързи резултати, а не щата се променят бавно. Аха, вие сега се сетихъте да говорим за предизвикателствата на бъдещето. Защо трябваше да се стига дотук? Бутането на "Борисов 2" бе сигнална лампа, нима не го разбрахте? Трябваше ли, да разбием ПП ГЕРБ отвътре, за да се стигне до желанието за разговор?
22
2
 
26
 
! Отговори
Иван преди 4 години
"Имаше нужда от истински политически дебат с политически аргументи, липсваше изобщо разговор от гледна точка на предизвикателствата на бъдещето, изтъкна Дончев. По думите му всички се обединили срещу ГЕРБ, а тезата против, не е теза. Освен това основни партии се криели зад Инициативни комитети и така няма шанс да са загубили."Та вие продължавате да плашите с БСП за да узурпирате властта.Това теза ли е!? Правите коалиции с малките за да рушите истинското дясно.Колко е добре това!?Дончев Дончев.
21
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и тоя и горанов все гледат по мутренски страшно ,*** като застанат до Бойко треперят всички като ученички -жалки с-ва
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви десни,какви леви,къф център,бе аланкоолу.Всичко е един и същи тюрлюгювеч,Безкрайна кохорта от индивиди гледаща да се докопа до КОКАЛА.Всичко останало е ЛЪЖА.Къде са опашките от гласуващи,каквито бяха в първите години от подарената ни демокрация...???А,тогава в първите години след 10.11.1989 хората наивно вярваха в демокрацията исвободата.Мечтите обаче за съжаление,не винаги се сбъдват.В България те не се сбъднаха,затова сега и хората не гласуват,не виждат смисъл,ТОВА Е.Поздрави!
19
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Томииии и ти ли започна да лъжеш бе?Поне за теб не се беше чуло.Започнеш ли да лъжеш обаче следващото е кражбата!А почнеш ли да крадеш следва убийството!Спри се и излез от политиката докато си чист!
18
1
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
До Анонимен РЪКОВОДНАТА РОЛЯ НА ПАРТИЯТА ПОДЧЕРТАВАМ
17
2
 
40
 
! Отговори
А Дончев преди 4 години
Какво точно работи?Прахоса един милиард за електронно правителство и нищо.Да се махат.
16
7
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Анонимен 9 Ами то от вътрешно партийните мерки на Нинова , БСП стигна до победата.

Спонсорирани публикации