Григор Димитров отново ще играе за България

Той ще бъде играещ капитан на турнира АТП Къп в Австралия през януари
25

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров обяви, че ще бъде играещ капитан на България в първото издание на турнира по тенис АТП Къп от 3 до 12 януари. В надпреварата ще се включат 24 състава, а мачовете ще се играят в австралийските градове Бризбейн, Сидни и Пърт.

"С нетърпение чакам да играя АТП Къп, ще бъде играещ капитан. Това ме прави изключително щастлив. С нетърпение чакам да започна подготовката", коментира Димитров на пресконференция в София след края на сезон 2019.

Още по темата
Първата ни ракета изпрати противоречив сезон, в който пропусна няколко месеца заради травма на рамото и изпадна от първите 70 през август, но направи силен край с полуфинали на Откритото първенство на САЩ и на турнира "Мастърс" в Париж, с което се върна в топ 20.
28-годишният хасковлия в момента е без личен треньор, а за последно работи с Радек Щепанек, а Андре Агаси беше в екипа му като консултант.

"С Андре Агаси винаги сме поддържали контакт. Той винаги ще бъде до мен, ако се нуждаем от него. Агаси е цяла енциклопедия. Винаги трябва да имаш час и половина свободен, когато говориш с него по телефона. Той е много специален човек“, заяви Гришо.

"Нищо в мен не се е променило и мисля, че съм същият човек. Никога не съм искал ранглиста или турнири да казва кой е Григор Димитров. Искам да бъда този, който съм, и мисля, че през годините съм запазил себе си и продължавам да работя в моята сфера и за моите цели. Не знам дали ще успя, но мога само да опитвам и да опитвам", допълни той.

Димитров сподели пред медиите, че не избързва в решението за нов личен наставник.

Хасковлията обяви, че не планира участие на Олимпийските игри в Токио догодина, защото не е играл за националния отбор на „Купа Дейвис“.

“Купа Дейвис” вече си губи стойността. Не съм играл там, така че към момента предстоящата Олимпиада не влиза в плановете ми. Не виждам и на кого мога да помогна на “Купа Дейвис”, няма да подобря играта на никого, така че тя не ми е целта. Винаги оставям “Купа Дейвис” за по-късно решение”, добави Григор.

Димитров призна, че му е било много трудно отново да си върне сред най-добрите.
"Когато си далеч от топ-нивото - 60-70-и в света, ти се струва, че трябва да преодолееш планина във всеки мач. Но продължих да работя здраво и да вярвам“, посочи Гришо.

"Като погледна цялата година има неща, които мога да подобря за следващия сезон, неща, които трябва да подобря във физиката и в играта си. Затова си взимам повече време за почивка, в което бъда извън тениса", каза той.

Димитров призна, че му е било много трудно по време на лечението на травмата на рамото.

"Имаше моменти, в които едва вдигах чаша, камо ли ракета. Не вярвах, че отново ще бия сервис с 200 км/ч. Имало е дни, в които от сутринта до вечерта съм в болницата, будил съм се в три и половина през нощта с болки в рамото. Но много исках да играя. Затова и отидох в Индиън Уелс, което може би сега отчитам като грешка", каза той.

Димитров сподели, че далеч не мисли за отказване в скоро време и се надява да играе на професионално ниво и след десет години.

"По принцип се виждам на корта и след десет години, но не знаеш какво може да се случи с теб. Но трябва да намеря причина защо да продължа да играя, като стигна 33-34. Надявам се тялото ми да позволява да продължавам и след десет години. Аз от точно толкова години съм в Тура и само тази година пропуснах повече време (заради контузията), но никога не си застрахован", каза той.

Днес Димитров се прибира в родния си Хасково, където днес следобед от 15.00 часа ще изнесе открит урок за деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там мафията е голяма,но по невидима.Гришо неноси реклама и му дават явнопари да пада.Когато би Джокович слекота, не им стана приятно и той започна да му пуска.Старчето федерериграе за рекламата, инак турнирите щеизгубят блясък.Сложиха му маша,посленякаква измислена дойка,но ненаправиреклама.В графството цените не са наХоремага на село.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааааа сети се
20
3
 
4
 
! Отговори
Shark преди 4 години
И защо? За да може несретници комплексирано, като тези тук коментиращите, да го плюят ли? Той добре че все още има българско гражданство. Друг на негово място отдавна щеше да играе за друга страна, където хората се уважават малко повече един други не са толкоз зли и завистливи.
19
9
 
6
 
! Отговори
Тренера преди 4 години
Нищо не става от тоя момък. Имитира тенисист. Такива като него в Африка, Европа, Азия с лопата да ги ринеш. Добре че беше Маша та света да научи кой е.
18
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Идолът на много млади и не толкова млади наши жени, в това му е шанса да бъде велик, а именно д аиграе за България. отказът му, да играе за България, видяхме до какво доведе - до посредственост! България е всичко, което Човекът би искал да има на тази планета! Не говоря за глупаците!
17
5
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 години
Къ няма - догодина има Олимпиада, на която нашичкият иска да играе. Последния път му наляха повече лев, отколкото на всичките ни останали състезатели взети заедно, па той се представи блестящо като беше първият състезател отпаднал от Олимпиадата изобщо. Та понеже наближава Токио 2020, Гришу реши пак да е българин. Може много да го хвалите, ама он не може да ви разбере, щото го чeткaте на български, па он български не разбира.
16
6
 
11
 
! Отговори
Миле преди 4 години
Бааа таз завист българска бе! Ще кажеш че вашите банкови сметки трябва да пълни! Ако беше дал на всички бг граждани по 2 лева по-щастливи ли щяхте да сте? Човека си е заслужил това което е, а завистниците просто...завиждат;)
15
3
 
5
 
! Отговори
ДНД преди 4 години
Не разбирам какво означава думата ОТНОВО в заглавието .
14
16
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
За целта, обаче, асковският несретник първо трябва да научи български език.
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Или си много глупав или този *** ти плаща да го подкрепяш и защитаваш.
12
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Мачкай, Гришо!
11
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не му пишете на Г-н Монако на български той не го владее.
10
6
 
7
 
! Отговори
Русия преди 4 години
И ко да прайм ся?
9
9
 
10
 
! Отговори
антикомунистка преди 4 години
До Анонимен 5Ай, сега ...какво общо имат червените? Не съм комунистка, но не съм и съгласна да му се дава ВЕЧЕ такъв пост на Григор. Приятеля му Федере му подари малко точки, за да не затъне безславно!
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Гришата !! Ще мачка наред..
7
11
 
8
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Не ни стигат позорите от Представителния ни тuм по Футбол, та сега и тоя ще ни резили...
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не благодаря. За да ме разбере ще го напиша и така. No thanks.
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали са му добър хонорар
4
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на момчето. Сега ще има да реват червените завистници
3
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво от тва ? И без тва само пада