Васил Божков в страна на Балканите, страхува се да се върне у нас

Бизнесменът разкри, че жена му е била задържана
Обновена: 30 яну 2020 08:58 | 30 яну 2020 08:56, Александър Попов
366
Васил Божков в страна на Балканите, страхува се да се върне у нас
Снимка: БГНЕС
"Не съм престъпник. Страхувам се да се прибера в България, страхувам се за живота си. Мислих да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор, се страхувам да се върна", заяви в ефира на bTV обявеният за издирване бизнесмен Васил Божков.
 
От вчера той е издирван с европейска заповед за арест, а главният прокурор Иван Гешев обяви, че са му повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.
 
Бяха претърсени 13 негови офиса, домът му в центъра на София и вила в парк Витоша, но той твърди, че никой от прокуратурата не се е свързвал с него.
Още по темата
Жена му била задържана и после "вероятно е пусната". Той обаче няма актуална информация какво точно става с нея и семейството му.
 
"Какви са тези престъпления, в които ме обвиняват? Дали може да се намерят документи и доказателства за тези 7 обвинения? Арестуват хора, кои то нямат нищо общо. Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека да гледа по-високо от Комисията по хазарта", добави Божков.
 
Той отново потвърди, че се намира в държава извън Европейския съюз. На Балканите е, но не е в Сърбия.
 
Васил Божков коментира още, че главният прокурор Иван Гешев бърка търговското право с наказателното. Той напомни, че е акционер в "Националната лотария" и ако компанията дължи пари, отговорен е мениджмънта. 
 
"Аз съм си платил всички данъци, защо не са обвинени други акционери", попита Божков.
 
Според него зад т.нар. организирана престъпна група стоят бръщолевенията на "едни луди хора, които веднъж твърдят едно, друг път - друго" и всичко е съшито с бели конци. 
 
Васил Божков отрече да е правил опит за подкуп на длъжностно лице. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е жив пример че ако имаш законен бизнес държавата ще ти намери цаката.Затова само незаконен в сивия сектор фабрики за алкохол,цигари ,строителни материали,салами,сирена без сирене и други вредни храни от гаражи и незаконни фабрики.Кой ще ги провери като на етикета пише името на някво село дето го няма в България.Ама ядете щото е евтино без данъци и контрол .Идва разцвета на сивиа сектор и безаконието .Бихте дъното с показни акции без резултати .
256
0
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До *** анонимен 258Ти имаш ли нещо в сивото си вещество или то е просто за украса?
255
1
 
7
 
! Отговори
едва ли преди 4 години
До пфуу Съмнявам се да е спрял да си плаща. Както казваш. Едва ли е толкоз ***.Решили си , че тия пари дето ги прави той, може да ги прави техен рпатиерн другар и толкоз.
254
0
 
9
 
! Отговори
PLOVDIV преди 4 години
А ЗАЩО ЦАЦАРАВСКИ ДОСЕГА СДПА И НИЩО НЕ НАПРАВИ
253
0
 
3
 
! Отговори
кака ви преди 4 години
Става страшно - задал се е Хелоуин.
252
1
 
7
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
Къде са били чиновниците от МФ; "Агенцията по хазарта"; НАП; ДАНС; Прокуратура и още и още хрантутници на държавната трапеза ? Чак сега ли се сетиха, че има толкова нередности? Ако има желание за справедливост в тази държава-отговорност, оставки, съд за всички по веригата за нанесени особено големи щети на държавата! Но... едва ли! Пак ще го отнесе бай Грую, че ни си е платил данък за продадените 100 китки магданоз....!!!
251
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болна и страхлива нация
250
4
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Страх го е човеко ,помни що стана с Мишо Бирата,Ваньо Танов,шефката на Нова ТВ...
249
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай са хванем на бас че бизнеса му е законен .Може да има леки отклонения но е законен .Докато е пълно с фабрики по селата дето ги няма на картата и никой не знае ко правят там .Ще ви кажа произвеждат без да плащат данъци и без никой да зне какво .
248
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Гешев.дано след време стане президент или премиер.Издигна ми се в очите.Само на комунистите им е криво.
247
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алооооо,богатите от Лондон, къв е наема там на тристаен. За един преятел питам .......
246
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сутринта един бивш шеф на комисията по хазарта обясняваше как никой не можел да влияе на комисията щото имало хора от различни ведомства - ДАНС ,НАП и още няколко. Не е вярно,че никой не може. Въпроса е КОЙ може да влияе на всички ведомства,КОЙ?
245
3
 
14
 
! Отговори
До 249 преди 4 години
Англия НЕ е Лондон !65 паунда вземах като куриер/шофьр в Лестър .Ти като си по-кадърен можеш да си намериш и за по 100 паунда на ден.Казвам ти,с 1500паунда грубо там живеех както сега в България с 1200лв.Нали се сещаш,че не само храната е живот-това е присъщо за животните.Живота е пътуване,развлечения,домашен уют и социален комфорт.В Англия тези " екстри" са скъпи .
244
0
 
14
 
! Отговори
акуд преди 4 години
сърбия . явно е отседнал и в цветан василев тъкмо ще си имат тема за разговор
243
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен *** 12При Тодор Живков имаше повече демокрация...Абсолютно!Можеше да се подчиняваш безропотно на прявешкия копанар или да си *** макята.Имаше избор
242
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години реват срещу мафията. Накрая най-големите мафиотски елементи тръгнаха да бягат, когата видяха, че да хванах дикиш вече нямам как.И народа си ги иска обратно! Е на това освен инстинкт за самоунищожение друго не можеш да му кажеш!
241
2
 
3
 
! Отговори
До 245 преди 4 години
За да изкарваш 1500 паунда в Англия работиш неквалифицирана работа. С такава и там ще си беден и тук, също. Успокоението, че си в родината...не знам какво ти дава 😀
240
1
 
19
 
! Отговори
пфуу преди 4 години
Че е престъпник, такъв е! Но е това е ключово "Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека да гледа по-високо от Комисията по хазарта". Години наред има протекция от държавата (срещу съответния процент, рабира се), полакумил се е и е спрял да си плаща, и сега ще изгърми, така е в мутренска БГ! Все пак ни управлява най- голямата мутра и така си върви цялата схема....БЛАТО сме!
239
12
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
КАТО НИ ТУРЯТ ЕВРОТО ...ШЕ СЕ ОБЛЕЩЯТ РУСОФИЛЧЕТАТА , ЩОТО РУСИЯ ШЕ ИМ НАМАЛИ СУБСИДИЙКИТЕ...ХА,ХА,ХАААААААААА...ШЕ ТРЕБВА ДА КАРАТ НА "ЧЕРВОНЦИ" !
238
5
 
7
 
! Отговори
До 235 преди 4 години
***()т си ти бе !Точно намаля разликата в стандарта !Лично аз се върнах в България от Англия заради тази причина ! Когато заминах заплатата ми тук беше 140 паунда,а сега е 400.Там заплатата ми не мръдна за 5 години,а цените се увеличиха с 30% и стана почти еднакво да живееш в Англия с 1500паунда и в България с 1000лева.С условието ,че тук не плащаш наем и повече ментета заради двойния стандарт.Но пък си в родината си.

Спонсорирани публикации