Васил Божков в страна на Балканите, страхува се да се върне у нас

Бизнесменът разкри, че жена му е била задържана
Обновена: 30 яну 2020 08:58 | 30 яну 2020 08:56, Александър Попов
366
Васил Божков в страна на Балканите, страхува се да се върне у нас
Снимка: БГНЕС
"Не съм престъпник. Страхувам се да се прибера в България, страхувам се за живота си. Мислих да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор, се страхувам да се върна", заяви в ефира на bTV обявеният за издирване бизнесмен Васил Божков.
 
От вчера той е издирван с европейска заповед за арест, а главният прокурор Иван Гешев обяви, че са му повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.
 
Бяха претърсени 13 негови офиса, домът му в центъра на София и вила в парк Витоша, но той твърди, че никой от прокуратурата не се е свързвал с него.
Още по темата
Жена му била задържана и после "вероятно е пусната". Той обаче няма актуална информация какво точно става с нея и семейството му.
 
"Какви са тези престъпления, в които ме обвиняват? Дали може да се намерят документи и доказателства за тези 7 обвинения? Арестуват хора, кои то нямат нищо общо. Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека да гледа по-високо от Комисията по хазарта", добави Божков.
 
Той отново потвърди, че се намира в държава извън Европейския съюз. На Балканите е, но не е в Сърбия.
 
Васил Божков коментира още, че главният прокурор Иван Гешев бърка търговското право с наказателното. Той напомни, че е акционер в "Националната лотария" и ако компанията дължи пари, отговорен е мениджмънта. 
 
"Аз съм си платил всички данъци, защо не са обвинени други акционери", попита Божков.
 
Според него зад т.нар. организирана престъпна група стоят бръщолевенията на "едни луди хора, които веднъж твърдят едно, друг път - друго" и всичко е съшито с бели конци. 
 
Васил Божков отрече да е правил опит за подкуп на длъжностно лице. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един клиент на Сашо Куката и Кукулезич. Още един организатор на протести.
296
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера посочиха 7 причини да не се върне.
295
2
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Споко ... на първо време ще се съберат с Цветан Василев, за да си оближат раните и обменят опит за гешефтите си ... а после могат да отскочат и до Карибите - на гости на братя Галеви ... !!!
294
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, и този се страхувал. Как пък всичките олигарси-мoшеници все духвате (и все се намира кой да ви предупреди) и все се страхувате за живота си, като ви погнат за далаверите ви? И уж първо все сте щяли да се върнете, после - нямало.
293
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сте ме призовали, не знам, че ме издирвате, само кажете и до два часа идвам, а после- няма ме...
292
1
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
у туркия при кукловодите си домнета (крипто евреи), па може и да са истински евреи от израел. никоя от нашите поионки дето ни ги показват тука като големи босове и т.н. не е истински гангстер. всичките са анимационни герои дето ни ги прожектират и им раздават ролички. дават им по някоя дрънкулка за участие и като им доде времето им пускат сифонеца. парите от хазарт в българия идват главно от израел и турция. ако си мислите че тамошните гавази ще оставят черепаков да богатэ на тех гръб помислете пак добре.
291
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА МОЛЯ ВИ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ГОВОРИТЕ УДОБНО ПО ВСИЧКИ ТЕМИ- КОЙ ВИ СПИРА- СНОЩИ ЕДНА БАБА ПЛЮ ПО ГЕРБ НА ОРЛОВ МОСТ- КОЙ ВОДИ ТИЯ ХОРА В СОФИЯ С АВТОБУСИ ОТ СЕЛА И ПАЛАНКИ- ИМАЙТЕ МИЛОСТ КЪМ ТЯХ- ТЕ СА БОЛНИ, ОСИГУРЕТЕ ИМ МЕДИЦИНСКИ ГРИЖИ.
290
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 20 години знаят за черепа,а сега се сетиха. Като прибавим и обвиненията срещу президента,последните няколко дни много удобно спря да се говори за Перник, за ***,за Мърица и за другите им престъпления.
289
0
 
15
 
! Отговори
venix преди 4 години
Време е мафиотите да се самоизядат едни други!
288
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХОРАТА НА ЧЕРЕПА СЕ ИЗНИЗАХА КАТО МОКРА ВРЪВ- СТРАХУВАЛИ СЕ БИЛЕ- АМА МОЛЯ ВИ ПОТЪРСЕТЕ ПОМОЩ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪД ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, ОТ ИНТЕРПОЛ, ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА - ОТ ТАМ ЩЕ ИМАТЕ ЕВРОПЕЙСКА ПРОКУРОСКА ЗАЩИТА- ТЕ ХУКНАЛИ ПРЕЗ ГЛАВА- Е ТЕ ТОВА НЕ ГО РАЗБИРАМ...
287
0
 
16
 
! Отговори
домашно за .... преди 4 години
На това аз му казвам великудушие от страна на управниците.Защото всички са корумпирани от А до Я....колкото намериха Галеви, толкова и тоз......Колкото осъдиха Станишев за изгубени документи толкова и тоз. Колкото върнаха Цветанчо от банката ...., толкова и... Божето...Това е. Ти...на мене ....аз на тебе...Останалото е за журналистите и нас...Да се упражнваме в коментарии...
286
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
безхаберните го изпуснаха да избяга макар че взимат по една чанта пари като заплата а сега хванете на босият цървулите да не станете като онова куче което цели 14 години вярно чакал стопанина му да се върне като стоял на жп гарата ама тои не се върнал та и вие сега ше чакате белким доиде черепчето доброволно заплатката ви върви КВО МУ Е
285
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ДА СЪМ ПРОЧЕЛ НОВИНА ТУК, ЧЕ ИЛИ БУДА ИЛИ ЧЕРЕПА Е ПЦУВИСАЛ!!! ПИСНАЛО МИ Е И ОТ ДВАМАТА!!!
284
1
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТАЯ ГАД НЕЧИСТА ИЗТОЧИ ПУБЛИЧНО ХОЛДИНГ ПЪТИЩА АД И ОГРАБИ 10-КИ ХИЛЯДИ МИНОРИТАРНИ АКЦИОНЕРИ !!10-КИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА БЯХА ОГРАБЕНИ ОТ ВАСИЛ БОЖКОВ САМО В ХОЛДИНГ ПЪТИЩА АД!ПРОБЛЕМА НЕ Е , ЧЕ НЕ Е В ЗАТВОРА А , ЧЕ ОЩЕ Е НА ТОЗИ СВЯТ!
283
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен и запознат преди 4 години
Васил Божков се намира в Грузия .Точно от тази държавица ще дойде освобождението на България от Бай Тошо втори и неговия Автомат Гешев !!!!
282
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НА БОЖКОВ ДА МУ СЕ ПОВДИГНЕ ОЩЕ ЕДНО ОБВИНЕНИЕ ЗА УКРИВАНЕ!!!И ЩОМ СЕ АРЕСТУВА В АРЕСТА ДОКАТО НЕ ПРИКЛЮЧАТ ВСИЧКИ ДЕЛА СРЕЩУ НЕГО ДИРЕКТНО В БЕЛЕНЕ!!!
281
6
 
4
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
БОКО , НЕ ИСКА ДА СИ ЦАПА РЪЦЕТЕ С ТАКИВА МУТРИ НА БКП-то!ОСТАВЯ ГИ ДА ИЗБЯГАТ , КАТО ПРЕДИ ТОВА ИМ ВЗИМА ПАРИТЕ!
280
4
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Шефа на ТАД груп,толкова им повярва,че взе та се върна.Е,всички видяхме какво му се случи.Оказа се,че не тия,които са позволили пробива в НАП са виновни,а този,който им показа,че НАП може да бъде пробит.Ши..на държава,ши..ни управляващи.---тва че ти нямаш един побит кол тука и си последна дупка бачкер с 2 лева у джеба, на който като му изтипосат данните, няма какво да губи не значи че всички сме така. Тва че 5 ц*рвула са ти дали палец, показва къв К*НЕД е тая пропаднала д*ржавица.
279
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Череп , брадва в челото и ок добре да те няма.
278
1
 
7
 
! Отговори
az преди 4 години
do 283прав си , помислиха се за Богове , но не знят, че са едни простосмъртни които лесо могат да паднат :)

Спонсорирани публикации