Васил Божков в страна на Балканите, страхува се да се върне у нас

Бизнесменът разкри, че жена му е била задържана
Обновена: 30 яну 2020 08:58 | 30 яну 2020 08:56, Александър Попов
366
Васил Божков в страна на Балканите, страхува се да се върне у нас
Снимка: БГНЕС
"Не съм престъпник. Страхувам се да се прибера в България, страхувам се за живота си. Мислих да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор, се страхувам да се върна", заяви в ефира на bTV обявеният за издирване бизнесмен Васил Божков.
 
От вчера той е издирван с европейска заповед за арест, а главният прокурор Иван Гешев обяви, че са му повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.
 
Бяха претърсени 13 негови офиса, домът му в центъра на София и вила в парк Витоша, но той твърди, че никой от прокуратурата не се е свързвал с него.
Още по темата
Жена му била задържана и после "вероятно е пусната". Той обаче няма актуална информация какво точно става с нея и семейството му.
 
"Какви са тези престъпления, в които ме обвиняват? Дали може да се намерят документи и доказателства за тези 7 обвинения? Арестуват хора, кои то нямат нищо общо. Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека да гледа по-високо от Комисията по хазарта", добави Божков.
 
Той отново потвърди, че се намира в държава извън Европейския съюз. На Балканите е, но не е в Сърбия.
 
Васил Божков коментира още, че главният прокурор Иван Гешев бърка търговското право с наказателното. Той напомни, че е акционер в "Националната лотария" и ако компанията дължи пари, отговорен е мениджмънта. 
 
"Аз съм си платил всички данъци, защо не са обвинени други акционери", попита Божков.
 
Според него зад т.нар. организирана престъпна група стоят бръщолевенията на "едни луди хора, които веднъж твърдят едно, друг път - друго" и всичко е съшито с бели конци. 
 
Васил Божков отрече да е правил опит за подкуп на длъжностно лице. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ с Пожарникарят управляват точно като по времето на развитият социализъм ! Който е преживял това трагично време,сега отново преживява същото!Пожарникарят беше пъдар на Тошо и си оставна комунист,отказа да си захвърли партийната книжка пред множеството на площада,но за пр'ости и ***'лоумни овце той НЕ Е КОМУНИСТ,защото така им е казал,как тогава светът ще гледа на нас с уважение като избираме измамници,как няма да ни рисуват като КЕ'***,като не приличаме на друго,дори и *** им прибираме!
276
2
 
10
 
! Отговори
мак преди 4 години
Първо са го предупредили, като са правили шумна акция срещу него, след това са му позволили да замине, следват обвиненията. Обявяват го за издирване, и всичко това се нарича борба с престъпността. Изведнъж този започна да се страхува и няма никакво намерение да се върне. Ще е поредния избЕгал.
275
2
 
9
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 4 години
и ген Тонев!Божков ,прибирай се веднага в България!Нищо лошо няма да ти се случи !Гаранция!Ако не вярваш питай Миньо Стайков ,Баневи !Ако и на тях не им вярваш, питай момченцето с компютрите и киберсигурността което се върна от Канада !
274
0
 
7
 
! Отговори
реплика преди 4 години
До аз Де да клонеше само "леко" към диктатура... На тях диктатурата и ме в кръвта.Едно ги спираше - външният натиск.Но от както ишиаса взе да се прегръща с тирана, така са се разпищолили, че забравиха всякакви задръжки.
273
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 4 години
до 280 хареса ми начинът ти на мислене , но в Америка за това като каже , че е сервитьорка си е добре заплатена работа а ние сме едни завистници и освен да се плюем и надничаме в купата на другия нищо друго не умеем , тоя манталитет ако се изкорни от българина , то тогава , ще станем много по готин народ и здраво мислещ.
272
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено,че се страхува да се върне.Шефа на ТАД груп,толкова им повярва,че взе та се върна.Е,всички видяхме какво му се случи.Оказа се,че не тия,които са позволили пробива в НАП са виновни,а този,който им показа,че НАП може да бъде пробит.Ши..на държава,ши..ни управляващи.
271
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук се разбира какви овце се развъждат в България!Вижте какво бе ку'хари,защо делите работата на срамна и безсрамна,какво работел някой си в Англия и трагично и комично мислене!Работа срамна няма,има само умни хора и мал'оумни като българите!Който иска да работи и печели работа не избира и не дели работата на престижна и срамна,а прави разлика между добър живот и беден и гладен живот,сам си създава с труд и желание добро съществуване и уважение,в Б-я вие вече само дишате и водата ви свършиха ком
270
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 4 години
до 277 то пак си е комунизъм по модерното име "демокрация" , клоняща леееко към диктатура с това ограничение на медий , радеа , и тая *** където не се ояди и не спря да краде
269
3
 
7
 
! Отговори
Скитник преди 4 години
Роба си иска хомота! 900 години робство, не са шега! Хората вече си искат Божков обратно! Най-безмозъчната нация на планетата!
268
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щели да национализират Ви К мрежата.Щели да национализират националната лотария.Време е и да върнат ТКЗС-тата и ще цъфнем и ще вържем.Комунизъм в действие.
267
1
 
13
 
! Отговори
az преди 4 години
ама като ряза големите парчета от баницата не се страхуваше нали , пишете го липса в списъка до братя Галеви.
266
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Божков ни беше премиер,сега щяхме да живеем много по-добре и нямаше да се правят ПР акции за пред началниците,а отдолу далаверата да си върви както досега.Защото е много по-умен от цялата шайка,взети заедно.
265
3
 
7
 
! Отговори
Г-н Божков... преди 4 години
..вече се страхува да се върне в страната, в която вчера изобщо не се страхуваше да се върне...Цирк;)
264
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На държавата не и дреме,че търкате билетчета.Яд ги е,че не те прибират парите,а някой друг.Не познавам някой,който да е спечелил от държавните билетчета.Подхвърлят ви празни хартийки,за да ви вземат парите.Затова искат да вземат бизнеса на Божков.
263
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 2491500 пунда е минималната заплата в Англия. Ти как си искал; да живееш с минималка? И след като там с минимална се живее като тук с висока зпалата, сам си прави избводите.Тук с минималка не можеш да оцелееш. А с тия 1200, ако плащаш наем и издържаш семесйвто, пак ще мизерстваш и не знам за какви пътувания и социална сигурност въобще ми говориш
262
1
 
12
 
! Отговори
чудя се преди 4 години
Дали в Сърбия вече не е време да си отворят клуб на репресираните? Страшничко е как от банкер на годината - ставаш беглец, който го е страх да се мерне в родината си. Същото с В.Б.Кой е следващия?
261
1
 
6
 
! Отговори
пак ли пропуснахте преди 4 години
Той новият 9.09 е дошъл, само дето не сме забелязали. Всичко става собственост на Партията с голямо П и ново име.За разлика от 44-а сега прехода е по-лоавен (10-15 години) и никой не ви обешава социален рай, нито крие, че смята обсебеното за свое.
260
0
 
8
 
! Отговори
има ли държава? преди 4 години
Не виждам никакъв проблем в това да се ограничи хазарта - особено рекламирането и прадажбата под път и над път на лотарийни билети.Но тук става дума за нещо по-голямо - обвинения в престъпления, а не само опасност да се загуби един лиценз. Въпроса е, множе ли да вярваме на родната съдебна система?
259
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз смятах да отворя завод !Е няма да отворя завод за да не пълна хазната с данъци и заплати на проверяващи разнипаразити на герб .Създай империя от нищото и после гледай как става държавна като през Комунизма 1944 г. Одържавяване на бизнеса и след 40 години празни щандове .
258
1
 
3
 
! Отговори
до долния преди 4 години
В голяма грешка си, ако си мислипш, чем ожеш да правип сенчест бизнес незабелязано.Ти не можеш един виц да разкажеш за Боце, без да те изкодошат "където трябва" ти за бизнес говориш...Дошъл е момента целият бизнес да се влее в партията с голямо П. Ще оставят малко и за казионната имитация на "многопартина система" и толкоз.Без партиен гръб у нас вече не може да се живее.

Спонсорирани публикации