Задържаните полицаи откраднали печеливш фиш, дали и банкова сметка

В ареста са зам.-началникът на Трето РПУ и началник на сектор в СДВР
Обновена: 13 фев 2020 14:06 | 13 фев 2020 13:53, Анисия Иванова
162

Задържаните висши столични полицаи са откраднали печеливш тото фиш от възрастна жена. Тя подала жалба през януари за джебчийска кражба, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Арестуваните са заместник-началникът на Трето Районно полицейско управление и началник на сектор в СДВР. Операцията е реализирана от "Вътрешна сигурност" в МВР, съвместно с прокуратурата.

"След като жената слиза от трамвай, установява, че липсва портфейла ѝ, в който имало пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. В тази връзка посетила тото пункт, за да получи печалбата си. Обяснено ѝ било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и ще бъде изплатена от централата на спортния тотализатор", поясни Милева.

Разследването е започнало по повод подадената от нея жалба от януари тази година в Трето РПУ заради джебчийската кражба в трамвая.

Жалбата била докладвана лично на заместник-началника на полицейското управление, който, нарушавайки служебните си задължения, я препратил на своя колега от СДВР. Преписката била придвижвана, без да бъде заведена в деловодството.

Вторият полицай от своя страна изпратил писмо в тотализатора, с което отправил запитване кой е спечелилият и каква е сумата, като помолил кореспонденцията да се води само с него и то на ръка. Според прокуратурата  заместник-шефът на районното дал собствената си банкова сметка, за да получи печалбата.

Жената, депозирала жалбата, е възрастна, с недобро финансово състояние и се грижи за малко дете.

"Провеждат се действия по разследването, за да се установи как този фиш е достигнал до полицая. Въпросният тото фиш е бил у дамата. Впоследствие се озовава в зам.-началника”, допълни Сийка Милева.

От събраните свидетелски показания категорично е установено, че заместник-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата.

При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписката. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в Софийска градска прокуратура.

Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение "Задържане под стража".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
20
 
! Отговори
Вътрешна Сигурност преди 4 години
Наказанията за Полицаите престъпници трябва да са много по тежки от наказанията за обикновенните хора.Това са хора на които им е дадена власт,която използват за да извършват престъпления .Наказания като пробация, условно или 1-2 години зад решетките трябва да бъдат изключени .Дори и за най-леките престъпления трябва да се лежи от 5+ години !!!
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помолете се за Марко Арабаджиев да си изстрада успеха!Той може да ви оправи, но е в беда!
106
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако и тези дето трябва да ни пазят ни крадат,то значи да фащаме пищовите и да се оправяме сами
105
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родната полиция ни пази, да се чудиш от престъпниците ли да се пазиш или от полицията... или то е едно и също май !?!
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф.С.В.Близко си до истината, но има още нещо - след жалбата, като мине месец, отиват при обрания и му казват "Абе ние зноем кой е, ама нямаме доказателства. Ако ни спонсорираш с 20 хил., ще го счупим от бой." Обрания плаща, милиционерите бият и обират каймака + 20к.
103
3
 
18
 
! Отговори
минчо преди 4 години
отдавна полицията е синоним-на престъпници,корумпция,лентяй и нагло отношение-личните рекетьори на един друг престъпник-нещо подобно на СИК ВИС но легитимни закриляни от държавата -това е -никакъ респект към тея хрантутници
102
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма на кого да се оплаче човек в тая държава. А и за кое по-напред. Затова и всеки си търси начини да се оправя сам. Колкото - толкова, а иначе - ич. На никого не му пука за никого и нищо. Нежни души...Едната кястовичка Гешев дали ще изпролети българското време ? Да му помага Бог на г-нГешев! И мощният патриотизъм на феновете на Левски и "Левски" също ! Енергията им е неоспорим факт. Някой трябва да я впрегне и да вдигне нацията.
101
0
 
9
 
! Отговори
БайХй преди 4 години
... смешници....!
100
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе тия там нещо имена да имат,да се каже кой кой е!?Барем инициали нещо!?Бетер шведите са,баси специалните!
99
1
 
27
 
! Отговори
чунчо преди 4 години
Ако тия сбъркани ченгета направят това в САЩ,бедна ви е фантазията какво ще им се случи!Накратко-с тях е свършено завинаги!
98
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително строги наказания трябва да има за длъжностни престъпления на лица от правоохранителните и правораздавателните органи. С такива действия тези хора подриват цялата легитимност и смисъла на държавния апарат, и разрушават обществения договор с гражданите.
97
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са му единствените престъпления.Другите са прикрити.Медиите и Гешев да душат около него!
96
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е удари дъното родната полиция. Отвратително.
95
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е профила на не началниците в МВР,а смятайте под тях какво е положението.
94
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма част от българските полицаи махнат ли униформата, са си обикновени каналии и балкански бабаити. Не че това не се стимулира от високите нива.
93
3
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
При Военен режим, ченгетата щяха да получат печеливш билет за гроба.Но така беше при Пиночет и само в Чили имаха късмет !
92
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За престъпления извършени от полицаи и съдебни магистрати, наказанията трябва да са в троен размер защото подкопават институциите на държавата.
91
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе 97 На теб за кво ти са пари на теб повече ли ти трябват с кво си повече от другите егаъи *** мислене нали и ти ще одъртееш някой ден или се имаш за вечно млад.
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 97Абе теб нема ли кой да те сложи принудително, на едно място за въдворяване на непокорни душици. Апропо, може да си заедно с тия двамцата полицая, че и на тримата да Ви вентилират дуп......тата.
89
0
 
34
 
! Отговори
LosHo преди 4 години
После защо има новини от рода: " Респект към полицията е намалял "

Спонсорирани публикации