Задържаните полицаи откраднали печеливш фиш, дали и банкова сметка

В ареста са зам.-началникът на Трето РПУ и началник на сектор в СДВР
Обновена: 13 фев 2020 14:06 | 13 фев 2020 13:53, Анисия Иванова
162

Задържаните висши столични полицаи са откраднали печеливш тото фиш от възрастна жена. Тя подала жалба през януари за джебчийска кражба, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Арестуваните са заместник-началникът на Трето Районно полицейско управление и началник на сектор в СДВР. Операцията е реализирана от "Вътрешна сигурност" в МВР, съвместно с прокуратурата.

"След като жената слиза от трамвай, установява, че липсва портфейла ѝ, в който имало пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. В тази връзка посетила тото пункт, за да получи печалбата си. Обяснено ѝ било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и ще бъде изплатена от централата на спортния тотализатор", поясни Милева.

Разследването е започнало по повод подадената от нея жалба от януари тази година в Трето РПУ заради джебчийската кражба в трамвая.

Жалбата била докладвана лично на заместник-началника на полицейското управление, който, нарушавайки служебните си задължения, я препратил на своя колега от СДВР. Преписката била придвижвана, без да бъде заведена в деловодството.

Вторият полицай от своя страна изпратил писмо в тотализатора, с което отправил запитване кой е спечелилият и каква е сумата, като помолил кореспонденцията да се води само с него и то на ръка. Според прокуратурата  заместник-шефът на районното дал собствената си банкова сметка, за да получи печалбата.

Жената, депозирала жалбата, е възрастна, с недобро финансово състояние и се грижи за малко дете.

"Провеждат се действия по разследването, за да се установи как този фиш е достигнал до полицая. Въпросният тото фиш е бил у дамата. Впоследствие се озовава в зам.-началника”, допълни Сийка Милева.

От събраните свидетелски показания категорично е установено, че заместник-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата.

При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписката. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в Софийска градска прокуратура.

Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение "Задържане под стража".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
от писанията на мисирките излиза че жената от тотото е главното деистващо лицев сценката от нея се почва и се стига до юнаците дето ги изкарват с маски отраионното
87
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има нещо гнило в цялата история? Тия от централата на Тотализатора,как са отчели преведената сума без печелившия отрязък? Значи навсякъде големи шменти капели се въртят!
86
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Вече всичко живо се е юрнало да краде и рекетира като за последно. Полицаи, митничари, съдии, прокурори, икон. полиция, данъчни, БАБХ, да се чудиш кой път да хващаш. Беше ми харесал един коментар преди време, на българина му остава да стои в трюма на пробития кораб или да скочи зад борда. За съжаление, това си е самата истина.
85
11
 
3
 
! Отговори
Радост преди 4 години
Гешев е Радост! Ние го искаме . защото го обичаме!
84
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за държава е това???- зам началник на полицейско управление е това. Е това направо си е пропадане като общество.
83
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а тотаджийката в играта ли е ? щото тя е отпратила бабата на друго място за печалбата ,дали не е дала знак на крадеца ,че у бабата има печелив фиш за 12000лв ?
82
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдът:- Господине, защо обрахте тази банка?- Ами те първи започнаха!
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф.С.ВБратле - взимат синороцен не всичко ... и нема го пуснат жив иначе. Че за 200 бона има ако им ги вземеш, не можеш си открие после децата ... ше намираш крачета и рачички .... затъй че мноо внимавай! За толкова пари род се затрива!!!
80
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една баба говорела на внука си: като те гледам нищо не умееш. Що не вземеш да станеш полицай. Докато те разберат, че не ставаш за нищо - ще си началник. Докат се чудят какво да те правят - ще се пенсионираш с 20 заплати.
79
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майко мила! Не мога да повярвам колко долно са паднали и за каква дребнавост става въпрос! БГ полиция!
78
0
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Явно нещата в МВР са така - средно богат българин бива обран -отива в РПУ и казва откраднаха ми парите от апартамента- 200 000 лв -(МВР)Пишете жалба -кога как защо и т.н. -видяхте ли го?- Да видах го рижав с червено яке 20годишен -- АХА!(МВР) Добре гражданино ще видим какво ще направим --После жалбата му се хвърля в трета глуха и няколко полицаи вкупом знаят кой е човека - после бой бой и са с 200 бона напред- правят "делчо" и пускат рижака по живо по здраво -да си мълчи ...и така е явно в МВР
77
0
 
14
 
! Отговори
Оставка преди 4 години
Защо шефовете на тези бандити са още на работа,те са отговорни за контрола на служителите си,или и те са вътре в играта?!
76
1
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
до 81 Добър ден!А Обирджията на държавата пък го търсете сред едни магнолии в квартал Банкя на град София. Вече има ЛИЧНИ 6 милиарда лева суха пара в банките!
75
0
 
24
 
! Отговори
Нямам думи преди 4 години
Четох в една друга медия имената и снимките им и това е този Любомиров който дежурно се появява преди всяка коледа по телевизии и медии да ни предупреждава как да се пазим от кражби. Е това е върха...
74
0
 
15
 
! Отговори
известно преди 4 години
Обикновен гражданин дори и крадец не би посмял срещу въоръжена охрана, ако не е полицай или фурашка;
73
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те ако решат да разследват и уволняват всички полицаи в България, от 60 000, ще останат сигурно 20 човека с униформа.
72
3
 
24
 
! Отговори
А у нас позор преди 4 години
В Русия такива като тези ла.*** ги просват на земята пред камера ги карат да си кажат имената и тн.без маски!!! и ги показват по телевизията зада ги видят всички,а у нас ги крият и пазят?
71
0
 
24
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Още древните римляни са задали въпроса "Quis custodies ipsos custodes" (лат. - кой пази от пазачите).Големия проблем на сегашното време е,че колкото по-нагоре се отива в йерархията на пазачите,толкова по-корумпирани и неморални субекти виждаме.Общо взето се натрапва извода "Опази ме от тези които ме пазят,от останалите и сам мога да се опазя"
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвала на таквизи полицаи
69
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом шефове на СДВР ограбват бабички, значи обирджиите на банки от последните дни, да ги търсим в министерски съвет?

Спонсорирани публикации