Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация

Срещу хазартния бос са повдигнати 11 обвинения
Обновена: 16 фев 2020 16:51 | 16 фев 2020 15:51, Анисия Иванова
203
Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация
Снимка: БГНЕС

Васил Божков е освободен от ареста в Абу Даби. От Външното ни министерство заявиха за Новините ON AIR, че не са уведомени за това.

Според информацията засега Божков вече не се намира в Центъра за задържане.

"Задържането на такъв олигарх зад граница е успех за българската прокуратура", коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR говорителят на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева.

"Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждаваме", заявиха от МВнР.

От прокуратурата обявиха още, че са събрани всички документи за екстрадицията на Божков, превеждането им на арабски език е към края си.

Според информацията - на Божков му е изменена мярката за неотклонение, докато трае делото му за екстрадиция. Той е с отнет паспорт и забрана да напуска ОАЕ.

Самият Божков беше задържан в края на миналия месец в ОАЕ, след като беше обявен за издирване от България.

Срещу хазартния бос са повдигнати 11 обвинения. Най-тежкото засега остава това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде Череп идвай си ,че няма кво да търкам!
51
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои хора никога повече няма да спят спокойно
50
2
 
21
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 4 години
"пияница мистикпреди 6 минути 2 4Освободен, неосвободен, без никакво значение. Нали му взеха колекцията, дето е над 1 милиард. Ще си я види, кога пръдне бухала на син камък :))) ....А, и имотите ще му вземат. Ще е вечен беглец другаре, нека ви топли, че ще си пуши пурите по екзотичните курорти, а вие ще си броите стотинките и ще псувате ГЕРБ, че са виновни и че при БСП щяхте да сте милионери :))))"======================Смени дрогата бе, н***ркоман. "Другарете" са в ШАЙКАТА на Боко ***!
49
8
 
21
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Аве според мен въобще не е бил задържан, инфото, че е бил беше само от веселчуна Гешев, на който няма дпричина да се вярва.
48
19
 
3
 
! Отговори
Ташко Ерменко@ преди 4 години
Ние другарите от Позитано 20 честитим на Васил Божков излизането от ареста в ОАЕ и му пожелаваме крепко здраве,щастие,любов и много пари.Помагал е,помага и пак ще помага.Ако трябва ще му наемем адвокати от Москва,но ще трябва да осъдим България да му плати колкото може повече.
47
4
 
12
 
! Отговори
Единакат преди 4 години
Като си плати и в ОАЕ ще го пуснат....
46
9
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Божков, ако дойде в България ще се отчете на Тиквата и всичко ще е ОК. Ако ли не, ще го арестуват, а той ще осъди държавата!
45
2
 
31
 
! Отговори
Митко Павлов преди 4 години
* За справка на Прокуратурата на РБ и журналистите:Документите за искане за екстрадиция са 120 стр. Един средностатистически преводач от и на Арабски и Български превежда спокойно по 10 стр на ден от изходящ език, т.е. Български. Като ги изпратят на поне трима такива и един Редактор да ги прегледа, щяха да са готови отдавна, А те били към края с превеждането?!? Да не са ги дали на студенти Първия курс Арабистика в СУ :-))) или излолзват Българо-Арабски Разговорник, купен от площад Славейков :-)
44
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нима нашите Партньори от ОАЕ са рубладжии и те ? Единствените истински евроатлантици са Роската П. и Мони Паси !
43
18
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Освободен, неосвободен, без никакво значение. Нали му взеха колекцията, дето е над 1 милиард. Ще си я види, кога пръдне бухала на син камък :))) ....А, и имотите ще му вземат. Ще е вечен беглец другаре, нека ви топли, че ще си пуши пурите по екзотичните курорти, а вие ще си броите стотинките и ще псувате ГЕРБ, че са виновни и че при БСП щяхте да сте милионери :))))
42
15
 
10
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ВАСИЛ БОЖКОВ е престъпник от голям калибър поръчал е дориМАНОЛ ВЕЛЕВ
41
7
 
19
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
Мистър Пропър (Гешев) трябва да се обърне към руските служби с молба, Божков да бъде докаран в София.
40
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков инвестира в ДубайВожда от Банкя Бойко е фактор в политиката като....Моника ЛюинскиСлавка БиБиБитката ще прави партия:"Има такъв испанокаталунопортоговорящ български народ дето Тръмп може да ни го прати като ни свали визите обещано в същия ден на ГЕРБ в които обяви новата си супермодерна 640 километрова стена с Мексико гарнирана с хвалби и вероятно пари за Мексико а за Бойко си остава школата по Маркс и Ленин във Банкя дето учил и татко му
39
8
 
15
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Сега всички пенсионери и малоимотни трябва да почерпят, защото след забраната на лотариите ще им остават пари и за хляб, а не само за менте-талони.
38
5
 
27
 
! Отговори
СИБИРСКИ ТРОЛ преди 4 години
Мачкай, Вова!
37
37
 
10
 
! Отговори
Либералист преди 4 години
Където има мръстотия - там търси РУСИЯ!
36
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Домуза с какво е по-честен?
35
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам ме е , че съм българин. А и почна вече да ми писва, ще видя колко още ще издържа, ама честно не ми се живее...
34
10
 
11
 
! Отговори
Печели Путин преди 4 години
Защото ще използва Цветан Василев и Божков в хибридната си война срещу България. Това което не се купува с пари, се купува с МНОГО пари.
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този случай е едно към едно с този на Иванчева!

Спонсорирани публикации