Кои приятели да задържите в живота си?

Останаха ли такива, на които можем да разчитаме?
21 фев 2020 21:52, Иванка Гъркова
4
Кои приятели да задържите в живота си?
Pixabay

Какъв би бил животът ви, ако нямате приятели? Хубаво е да имате хора, на които да разчитате в трудни моменти, с които да споделяте радостта си и да разговаряте по темите, които ви вълнуват без никакви притеснения. Но колко от вас могат да се похвалят с такива?

С годините и с развитието на технологиите е все по-трудно да намерим истински приятели. Повечето от нас живеят в интернет пространството, честитят си рождените дни чрез месинджъра и избягват реалните контакти.
 
Казват, че човек не избира семейството си, но за сметка на това може да подбере добре своите приятели. Ако е заобиколен от токсични хора, които го натоварват и най-вече използват, то е по-добре да се раздели с тях навреме.

Ето 5 вида приятели, които трябва да задържите в живота си:

Безкористните
 
Сигурно ще си кажете: „Останаха ли такива?“. Може би ви е писнало да общувате с приятели, които ви се обаждат, само за да ви поискат някаква услуга, за които се раздавате, а когато имате нужда от тях, винаги ги няма. Е, ако все още имате такива, които нямат користни цели към вас, то сте истински късметлии!
 
Тези приятели не са егоисти, те държат на приятелството и се борят за него. За тях няма значение в колко часа през нощта им звъните. Ако могат, ще се отзоват, при това без да търсят нещо в замяна.
 
Добрите слушатели
 
Нека бъдем честни. Има хора, които просто не умеят да изслушват. Не, че обичат да ви прекъсват, а просто не им пука или винаги, когато им споделите нещо, се оплакват, че ви натоварват. Но добрият приятел трябва да притежава дарбата да чуе всичко, което искате да му кажете, дори да може да извади от вас най-съкровените ви мисли, за да ви олекне.
 
Споделянето е много лично и понякога доста емоционално. Ценете приятелите, с които винаги може да поговорите и които ви дават полезни съвети! Много е важно да разполагате с този тип подкрепа в живота си.

Още кои ценни приятели не бива да губите, четете в Tialoto.bg

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Характери преди 1 месец
Някои хора демонстративно заявяват "Нямам приятели, имам интереси!"
И го казват с агресивен тон и нагъл поглед.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приятелството е чуждо на Запада. Те нямат гени за приятелство. Всичко пресмятат танто за кукуригу и цепят центовете на две. Всеки жест на великодушие и щедрост към тях го смятат за глупост и откапеност на човека отсреща.
Невменяеми са и това е положението. А пропо, какъв е с, какви пет лет лева с такива бе, Уили? Без нагласата и чувството за приятелство, няма и чувство за морал. Нито грам.
Тая зараза полази и РБ.
, Затова - яки закони, мегаяки. Иначе, оправия нЕма.
2
3
 
6
 
! Отговори
Не ми трябва никой.. преди 1 месец
Сами сме си самодостатъчна!!!....
1
3
 
12
 
! Отговори
SS преди 1 месец
БОЖЕ ПАЗИ МЕ ОТ ПРИЯТЕЛИ ! ОТ ВРАГОВЕТЕ СИ САМ ЩЕ СЕ ПАЗЯ.