Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура

Главният прокурор и МВР извършват спецакция в Ихтиман и Костенец
27 фев 2020 15:45,
187
Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов оглавиха специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Ихтиман и Костенец.

Още по темата

"Акцията е като тази от вчера, няма да спрем с тази дейност. Обещал съм на българските граждани спокойствие и намаляване на битовата престъпност до края на годината. Независимо от това на кой какво му се иска, ние няма да спрем да браним интереса на гражданите и държавата", заяви главният прокурор пред журналисти.

Според Иван Гешев осъдени престъпници искат да се промени дейността на прокуратурата, превръщайки я в слаба такава. Лица, които са обвиняеми, различен вид олигарски, искат неработеща прокуратура, категоричен е Гешев.

Главният прокурор смята, че действията на прокуратурата спрямо най-богатите и битовата престъпност е стреснала престъпниците. Точно по тази причина те желаят да отслабят нейните действия. Прокуратурата се грижи за интереса на гражданите, категоричен е Гешев.

"Наглост е адвокати на подсъдими олигарси да дават предложения на Румен Радев за промени в Конституцията. Не знам какво иска президентът, защото не участваме и не сме викани за консултации, нито за мнение. Продължава да не ми е ясно каква е целта на събеседванията при него, защото от българската прокуратура не е искано становище", допълни главният прокурор по повод консултациите на Румен Радев.

По повод евентуалната проверка за продажбата на Пловдивския панаир, Иван Гешев коментира, че така ще има и при евентуални нови данни, ще се разследва всеки, участвал в нея.

Главният прокурор коментира и казуса с Васил Божков. Според него България е направила всичко, което се изисква от нея, сега на ред са властите в ОАЕ. Днес е приключило посещението на двама представители от ВКП, които са говорили с представители на прокуратурата в ОАЕ.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира акцията в Ихтиман и Костенец. Той разказа, че районът е спокоен, няма притеснение у хората. Имало е задържане на 10 лица в две общини, намерени са 1 килограм марихуана и цигари без бандерол. Цялостните резултати от акцията се очакват в най-скоро време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
12
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
искат, получават.в държавата на мафията няма невъзможни неща. едни 200 убийства имаше по едно време, един пич с един шлифер се разхождаше като лешояд по труповете и заличаваше следички. гешефтчев дали ще се сезира?
99
5
 
23
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Кога Главния Прокурор Гешев ще АРЕСТУВА бившия Прокурор Цацаров - ако го вкара в Ареста и да го пребият ще каже всичко за Убийства , Престъпления и Коропция ?Защо Костов , Стоянов и Плевнелиев не са Арестувани ???
98
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сега прокуратурата е работеща,а при предния главен прокурор е била неработеща си задавам естествения въпрос : работил ли е седем години бившия зам.главен прокурор???
97
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема е, че в България престъпниците са ПОВЕЧЕ от нормалните работещи хора.По стар комунистически обичай всичко гледа да крадне, от политиците та чак до братята *** ...Не му е лесна задачата на Гешев, но резултатите от дейността му са видими.
96
0
 
13
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Той и големите толкова ги е хванал..... направо си е народен съд ... назначават ти автоматичен защитник както при Божков макар да си имаш свой..... прибират ти нещата без съд и присъда пък после доказвай,че нямаш леля :)..... гледали сме го това 1945-та..... Амон Ра не се е метнал на Олд Шетърхенд а на един друг тип който почти построи завод за цели проводници :)
95
1
 
24
 
! Отговори
.... .. преди 4 години
А ти хващаш само кокошкари и крадци на арпаджик и мислиш че си номер 1! А 3 дни мълча като п...А по въпроса за испанското разследване....
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При дебелата цаца прокуратурата беше неработеща
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 89Виж ... то не трябва да е едно или другото.... трябва да са и двете.
92
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората наистина искат работеща,но не избирателно "работеща" прокуратура.В този на глед малък незначителен детайл е голямата разлика!
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветомир Найденов изгоре ...
90
0
 
9
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До94 До 92Обикновенно кучетата са като стопаните си и се подчиняван единствено на него ! Казват ти че Гешев не е стопанина!
89
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоа само плямпа а файда няма от него и хората го плюят десет портрета на Апостола да си закачи в кабинета пак ще го мразят противняк дебел без спечелено дело.
88
2
 
2
 
! Отговори
До 92 преди 4 години
Абе...дървен философ...примвра ти е безумен.Тук не става въпрос за кучкарник а за блюстител на закона и правото, което е в основата на всяка държава и общество.И като си вземеш куче...да те пази...което ще хапе наред всеки който иска да влезе...включая теб и близките ти...а ще спи, когато някой прескочи оградата или му хвърли кокал...пак ли щв го искаш.Аман от луди в тази държава.
87
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко осъдени има след тия акции?По осъдителни присъди се съди за прокуратурта,а не по пр якции и медиини изяви.
86
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 90Абе ти когато вземеш куче да ти пази къщата, питаш ли дали има юридическо образувание ?
85
2
 
3
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До 88 АнонименБившите ни президенти са били широко скроени хора! Едни от глупост др от алчност трети от ...
84
5
 
21
 
! Отговори
Виж кво преди 4 години
Нито съм престъпник, нито олигарх, но не искам милиционер да ми е главен прокурор. Не искам и да ти гледам "подвизите" по села и паланки. Купи си една телевизия и си излъчвай всичко, което ти хрумне. Не ни занимавай със себе си, жалък си в напъните си!
83
1
 
9
 
! Отговори
реалист преди 4 години
до Vlady Цацаров беше подготвен юрист и какво това, ако не си смел и морален?
82
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хронология на едно престъплениеСигнал за корупцияПолиция задържаКриминалисти разследватПрокурора обвиняваАдвокати защитаватСъдии присъждат Адвокати обжалватСъдии отсъждатЗатвора въдворяваПрезидента помилваПрестъпника се скриваКой тук е деебила !
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изваръшва се спекула с маски,които могат да предпазват хора,и спасяват живот,а прокуратурата се занимава с глупости.

Спонсорирани публикации