Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура

Главният прокурор и МВР извършват спецакция в Ихтиман и Костенец
27 фев 2020 15:45,
187
Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов оглавиха специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Ихтиман и Костенец.

Още по темата

"Акцията е като тази от вчера, няма да спрем с тази дейност. Обещал съм на българските граждани спокойствие и намаляване на битовата престъпност до края на годината. Независимо от това на кой какво му се иска, ние няма да спрем да браним интереса на гражданите и държавата", заяви главният прокурор пред журналисти.

Според Иван Гешев осъдени престъпници искат да се промени дейността на прокуратурата, превръщайки я в слаба такава. Лица, които са обвиняеми, различен вид олигарски, искат неработеща прокуратура, категоричен е Гешев.

Главният прокурор смята, че действията на прокуратурата спрямо най-богатите и битовата престъпност е стреснала престъпниците. Точно по тази причина те желаят да отслабят нейните действия. Прокуратурата се грижи за интереса на гражданите, категоричен е Гешев.

"Наглост е адвокати на подсъдими олигарси да дават предложения на Румен Радев за промени в Конституцията. Не знам какво иска президентът, защото не участваме и не сме викани за консултации, нито за мнение. Продължава да не ми е ясно каква е целта на събеседванията при него, защото от българската прокуратура не е искано становище", допълни главният прокурор по повод консултациите на Румен Радев.

По повод евентуалната проверка за продажбата на Пловдивския панаир, Иван Гешев коментира, че така ще има и при евентуални нови данни, ще се разследва всеки, участвал в нея.

Главният прокурор коментира и казуса с Васил Божков. Според него България е направила всичко, което се изисква от нея, сега на ред са властите в ОАЕ. Днес е приключило посещението на двама представители от ВКП, които са говорили с представители на прокуратурата в ОАЕ.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира акцията в Ихтиман и Костенец. Той разказа, че районът е спокоен, няма притеснение у хората. Имало е задържане на 10 лица в две общини, намерени са 1 килограм марихуана и цигари без бандерол. Цялостните резултати от акцията се очакват в най-скоро време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
15
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Гешев, Гешко! Бандитите с милиардите в офшорните зониш с палати в чужбина около ББ/Бойко Борисо/ както самият мин-предцедател продулжават да върлуват на територията а прокуратурата несмее да ги закачи! Мълчите за аферата Барселона - а тя реално е само фрафмент от картината и резултат! Куклата-марионетка ББ го играе политик моля!? За някои от хишното обкръжение на тъпака това е игра с която си доказват колко са велики/превъзходство - болни мозъци които поади опустшаване на собст. си наследници ,
79
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А не е ли престъпление едни елементарни противовирусни маски да няма в държавата..???защо плащаме здравни осигуровки ,защо се плаща на министри
78
3
 
22
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Работеща прокуратура не се прави с неграмотни милиционери, а с подготвени юристи.
77
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този циркаджия взима ли го някой на сериозно?
76
2
 
19
 
! Отговори
реалиста преди 4 години
"Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура"Тя прокортурата работи но избирателно. Като гледам как Доган, Домусчиев, Пеевски и др. "треперят" започвам да си мисля, че наистина си истински прокурор, който мисли за народа. Не си на наша страна, а на тяхна.
75
1
 
11
 
! Отговори
Ицо преди 4 години
"Олигарси искат неработеща прокуратура" ... и Гешев(а преди Цацата) изпълнява. Защо прокуратурата няма нито един осъден политик, олигарх или криминален бос?
74
3
 
8
 
! Отговори
123 преди 4 години
Гешев, почни от червените приватизатори.
73
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 71гешеФтурата не съди......тя само обвинява, а съдиите оправдават...и накрая Радев помилва !Затова няма да се отървем от корупцията, защото тя е като "слънцето и въздуха" на Кремъл, за всяко русофилско същество.
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче як бизнес модел - печалбата ти е в джоба, загубите ги покрива държавата, а прокуратура и съд се правят, че всичко това не съществува
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората обичат да слушат воплите на квичащи от страх червени крадци!Обичам и е жалко, че тези на примерно Менда, Пацо Терасата, Московски и подобните им, та чак до Боце, нещо не ги чувам...
70
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този някой вярва ли му на глупостите?
69
3
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ за Пеевски преди 4 години
Преди 2 дни пак чрез преходни разпоредби и заключителни разпоредби в друг закон ( както баба Мента обича) се даде специален статут на движение на колите на Военно информационно обслужване, това на коте Пеевски сложи ръка преди няколко месеца с кадрови промени. Май ще си прави частно НСО.
68
2
 
20
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратураЧе те не са ли едни и същи?
67
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали гешФтурата работи ще си проличи когато има осъдени до сега има само приказки.
66
4
 
17
 
! Отговори
До кога ще търпим? преди 4 години
Пеевси нагази бизнеса на Черепа защото отказа да му поеме пасивите на Лафка. Сега Баце го направи с държавни пари и все едно нищо не е станало. До кога ще търпим?
65
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата да държи здраво. Всички врякащи ще се скрият в миша дупка, щом разберат, че няма хлабаво .
64
4
 
15
 
! Отговори
кога? преди 4 години
Какво стана с баластрата от река Вит? За магистралата ли е отишла? Пеевската Хидрострой е там под прикрите, че се строи от държавата.
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А междувременно държавата ще дотира разпространението на вестници (които главно са на Шиши).Т.е., ще се плащат пари за нещо, което и сега почти не се купува.
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Гешев....мачкай ги един по един ...няма малък няма голям ...няма олигарс няма политик...мачкай ...от ЕС ни натискат за това от години .....мачкай ги ...като за 30 години не можаха да оправят държавата да си ходят ....да си седят в ОАЕ...ЮАР тем подобни трибуквани държавички !
61
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев кога ще отговаря за шуробаджанащината в армията по негово време - на метреси две заплатки и апартаментче за любовни срещи !?

Спонсорирани публикации