ЕС ще се опита да омилостиви Турция с ?500 млн. за бежанците?

Съюза обвини Турция в "изнудване" на Европа
Обновена: 6 мар 2020 07:03 | 6 мар 2020 07:00,
63
ЕС ще се опита да омилостиви Турция с ?500 млн. за бежанците?
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз ще се опита да омилостиви Турция с допълнителни 500 милиона евро за сирийските бежанци в страната и облекчаване на визовия режим за турските граждани, съобщиха в четвъртък източници от Брюксел пред AFP.

Предложението идва, след като представители на Съюза по-рано обвиниха Турция, че „изнудва“ Европа с решението си да отвори границите с Гърция за стотици хиляди бежанци, опитващи се да влязат на територията на ЕС.

Конфликтът създаде опасения, че бежанската криза от 2015-16 може да се повтори
.

Още по темата

Парите ще бъдат в допълнение към шестте милиарда евро, отпуснати през 2016 г. за финансиране на програми за подкрепа на приблизително 3,6 милиона сирийски бежанци в Турция.

Това беше част от споразумение между ЕС и Турция, което драматично пресече потока от мигранти, преминаващи през Егейско море към Гърция, пише "Фокус".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в понеделник, че вече е отхвърлил предложение на ЕС за един милиард евро.

„Казват ни: „Ще ви изпратим милиард евро“. Кого се опитвате да заблудите?... Не искаме тези пари“, заяви той.

Турция все още не е реагирала на най-новото предложение.

Комисията, изпълнителната власт на ЕС, също ще предложи да облекчи визовия режим за турските граждани, които се отправят към Европа.

Междувременно ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел обяви в сряда освобождаването на 170 милиона евро спешна помощ "за най-уязвимите в Сирия" по време на посещението си в Анкара.

Правозащитните групи обвиниха Турция, че използва мигрантите като разменна монета, като ги тласка към гръцката граница. Но те също осъдиха Европа, че не оказа по-голяма помощ, отбелязва „Франс прес“.

Хиляди пристигнаха на границата, след като Ердоган обяви, че Турция вече няма да ги спира да се опитват да влязат в Европейския съюз.

Турският лидер многократно се е оплаквал от липсата на подкрепа от Брюксел за военните му операции в Сирия, където турската армия се сражава срещу подкрепяните от Русия правителствени сили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: бежанциЕСТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви 500 млн. за тия негодни престъпни лентяй? Само 10 млн. ще купят достатъчно картечници и муниции за спиране на т.нар. "бежанци", които всъщност са професионални изнасилвачи, убийци и терористи. Европолитичетата не разбират, че водят целия континент към мащабна гражданска война. Вече дори най-изпедерастялите и мозъчно оперирани западняци като шведи, германци и французи започнаха да се събуждат, че тарамбуките идват за социал, бели малолетни момичета и безконтролен гуляй.
26
4
 
7
 
! Отговори
Неочакван край преди 4 години
-Доведете го! кресна бюлюкбашията! Доведоха Ердоган хленчещ и овързан като салам.Аскера го беше намерил в една дупка покрита с мръсни кози кожи и го измъкна като морков оттам.Сега стоеше пред бюлюкбашията уплашен,жалък и с блуждаещ поглед.-Кой си ти? попита офицера като го измери с тежък поглед.-Махмуд ...излъга Ердоган,но бюлюкбашията го нарече лъжец,зашлеви го с бича си и заповяда:-Хвърлете го в нужника!И Ердоган потъна в някаква ужасна смрад.
25
0
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
До где има *** да плащат ....ще има и рекетьори да искат ! Ердоган върти на пръвста си цял един *** велик съюз :) Голямата работа Германия Франция и другите п**алски държави без грам достойнство и възхваляващи браковете между мъже !
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен31Мнението ти изобщо не ни интересува
23
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По интересно кви прави нищоправеца Радев в наркочината Албания какво аджебь договоря с шиптарите тарикати
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС се е нагъзило и Ердо потрива ръце. Абсолютен цирк, даже вазелин няма да ползва.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МишоE to v balgariq ostanaha 3 miliona balgari pove4eto ot koito sa pensioneri. Taka 4e nqma da ima efekt :))
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Turciq otdavna dade otgovor za tova. '' Nie da vi dadem dvoyno pove4e i vie si gi vzemete tam''
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фейк нюз, съобщиха източници близки до логиката на събитията.В Турция няма 3,6 мил Сирийски бежанци. Профила на мигрантите, опитващи да пресекат външната граница го доказва.За Ердо, ще има пари само, ако демилитаризира Идлиб, и осигури безпроблемно прибиране на всички желаещи Сирийци. Останалото е пропаганда, клюка, фейк нюз.
18
3
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
баба Меркел да се бърка дълбоко в протмонето ... иначе Азия ще се премести в Германия
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се построи висока и дълбока бетонна стена на границата с Турция!
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РТ,Тубата - Нас учили террористыГледайте какви разрушения!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМоже и да не ги бие Ердоган,да му кажат от коя държава са или в коя държава извън ЕС искат да пътуват и на самолета и чао!
14
2
 
1
 
! Отговори
иш преди 4 години
Не мисля , че ще стане ЕС дава до момента по 6 милиарда, а къде са 500 милиона ?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е ли корупция?
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе мало.умни ли сте?Ако вложите пари да се направи една яка граница на ЕС с Турция и дадете пари за самолетни билети,да върнете бежанците там,откъдето са дошли,ще ви излезе много по-евтино и никой няма да ви рекетира!Защо пръскате парите на европйските данъкоплатци на халос?Всеки месец Ердоган ще ви изнудва и ще продължава да ви лъже за бройката на мигрантите,за да вземе повече пари!
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган да товари на самолети и кой откъде е! Ама били без документи, с един хубав бой много бързо ще си признаят от коя държава са. Ердоган ги умее тия работи. Но той иска да ги държи, за да изнудва всички държави около себе си, накъде иска - натам ще ги праща тези мигранти!
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
EC показа, че е едно нищо.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААми прекратете си връзките с ЕС,като толкова пречат на Турция! И откога пък ЕС е искала война с Китай? Те имат много фирми в Китай+голям пазар и нямат полза от война с Китай.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Охх,в ЕС и-д.и.о.ти ли управляват?!Колкото повече дават ЕС,толкова повече ще ги изнудват и рекетират турците!Турция играеше с терористите и ИД и също има вина за бежанците.Терористите са се вкарвали през Турция или са ги насилвали от Турция да влизат в ИД.

Спонсорирани публикации