Бежанци: Турция ни притиска да отидем в Гърция!

Атина обяви, че планира изграждането на два нови временни лагера
Обновена: 7 мар 2020 18:51 | 7 мар 2020 18:47, Веселина Йорданова
68
Бежанци: Турция ни притиска да отидем в Гърция!

Отново има сблъсъци между полицията и мигрантите на гръцко-турската граница. Мигрантите блокирали границата и се опитали да свалят оградата с въжета. Гръцките органи на реда използваха сълзотворен газ и водни оръдия, предаде Bulgaria ON AIR.

Много от мигрантите твърдят, че турските военни ги притискат да се опитат да влязат в Гърция нелегално. Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис обвини Турция, че подпомага натрупването на мигранти на границата и заяви, че сделката за миграцията между Турция и Европейския съюз е “мъртва”, тъй като Анкара я е нарушила.

Гърция планира да изгради два нови временни лагера, в които да се настанят стотици допълнителни търсещи убежище, които са пристигнали след решението на Турция да отвори границите, заяви министърът на миграцията Нотис Митарахи пред телевизия Skai, цитиран от Франс прес.

"Искаме да изградим два затворени центъра - северно от Серес и край Атина с 1000 места", заяви той и допълни
"Нуждаем се от подкрепата на местните общности. Не можем да оставим всички (тези) хора на островите".

Митарахи каза, че лагерите ще приемат търсещите убежище, които са пристигнали след 1 март, когато Турция обяви, че вече няма да попречи на хората да се опитват да преминат в Европейския съюз.

Жители на Серес в отговор на слуховете, че ще е домакин на един от лагерите, организираха протести по-рано тази седмица, а местните служители обявиха своето несъгласие на плана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: бежанциГърцияЕСТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
31
 
! Отговори
ъхъ преди 4 години
трябва на месо да се стреля, иначе няма управия
51
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депортация за носителите на корана-вируса!
50
0
 
50
 
! Отговори
Гърците трябва да преди 4 години
стрелят на месо, това не са бежанци а завоеватели! За какво искат да навлязат в Европа, нима бягат от война? Ако не започнат да ги отстрелват, Европа е загубена! Пак трябва да се върнат минните полета, иначе няма спасение от тази ***!
49
0
 
47
 
! Отговори
Това си е война преди 4 години
Има ли значение, дали ще изпрани роти с войници, или роти от цивилни хора. Щом се минава границата не от БЕЖАНЦИ, а от талибани пратени от Ердоган, това трябва да се смята за война. Навремето България така е паднала под османско, тук са нахлули подобни орди(не са били войска) тръгнали да плячкосват, обсадили са Търново и без боеве са завладели тези територии. Сега се постъпва по същият начин, но този път ще завладеят цяла Европа, ако навреме европееца не се опомни и вземе мерки.
48
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да вкарвате бежанци в Серес,бандити такива,мигрантите на самолета и чао,който откъдето си е, да си заминава там!Твърдо не на бежански лагер в Серес! Българи от гръцко,присъединете се към протеста на гърците от Серес,в Серес живеят българи!Приемете ли бежанците в ЕС,това ще се разчуе и ще нахлуят нови орди бежанци и терорсити в ЕС, като скаклци! Връщайте ги който откъдето е или където иска да заминава,но извън ЕС!
47
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато Гърция не си вземе обратно Константинопол в гръцките предели,няма да има мир и спокойствие в Европа!И без това гърците са си византийци,бежанци са от Константинопол и Мала Азия.
46
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдо не,на лагерите за бежанци в Серес,напълно покрепям протеста на гърците от Серес!
45
1
 
42
 
! Отговори
ДО 39 преди 4 години
ИМА МНОГО ДА ПИТАТЕ КЪДЕ Е ООН ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ Е ТЕРОРИСТИЧНА И ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИТЕ НА САМО ЕДНА ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА САЩ.ООН ОТДАВНА НЕ Е ПРАВОВА ОРГАНИЗАЦИЯ ПООГЛЕДАЙТЕ СЕ СЛЕПИ ЛИ СТЕ?
44
4
 
39
 
! Отговори
scbg преди 4 години
До АнонименПросто САЩ използваха Гърция за ръжен.. нищо повече .
43
0
 
49
 
! Отговори
мак преди 4 години
Направете центрове и стойте та гледайте, как за нула време ще привлекат нови тълпи и ще станат пренаселени. Ама първо вдигнете големи плакати с надпис "елате при нас", и благодарете на ердо, който ви ги натресе и се подигра с целия ес.
42
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърците няма как да спрат тези мигранти.2020 година ще е много тежка за гърчолята и Европа.
41
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е отмъщението на Ердоган срещу Гърция, която съвсем наскоро блокира изявлението на НАТО за подкрепа на Турция в Идлип!
40
6
 
41
 
! Отговори
Сафридис Малякис преди 4 години
Българинът когато се разгневи е най-страшният войн на Земята. Ние потомците на Никифор помним отлично това и знаем колко лошо и рязко ни падат кратуните. Затова не смеем да си казваме наздраве, а викаме ямас, тоест чуем ли дрънкане на чаши значи вече сме в ямата.
39
26
 
40
 
! Отговори
Капутис Путакис преди 4 години
Турция трябва да обяви война на Гърция и да издави ромеите в морето.
38
22
 
42
 
! Отговори
Erwin Romell преди 4 години
ЦЯЛА Бигария е Гръцка Земя .Мизия , Тракия , ЦЯЛА МАКЕДОНИАС = ЕЛЛАДАС
37
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, Bond
36
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северно от Серес е България. Малякитее много да внимават да да не им припомним по лошия начин че Серес е чисто български град.
35
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките, а на тях хич не им се ходи в Европа ама виж ти на сила ги карат. Обучени терористи с извратена религия
34
7
 
52
 
! Отговори
Капитан Братоев преди 4 години
ТОВА КАКВО ВИ ГОВОРИ, С ВЪЖЕТА И КУКИ ИСКАТ ДА ИЗКЪРТЯТ ОГРАДАТА...ТОВА Е ВОЕННО НАПАДЕНИЕ НА ГЪРЦИЯ .Турската Дълбока Ислямска Система от над 20 години ПЪЛНИ С ЕМИГРАНТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ, ПОЛЗВА ГИ ЗА РАБОТА АНГАРИЯ, И СЕГА ВЕЧЕ ГИ ПУСКА ДА НАПДНАТ ГЪРЦИЯ .ТУРЦИТЕ УМИШЛЕНО НЕ ГИ ДЕПОРТИРВАТ ВЕЧЕ НАД 20 ГОДИНИ !ТОВА НЕ СА БЛАГИ И МИЛИ БЕЖАНЦИ !!ТОВА СА ЕМИГРАНТИ И АЙЛЯЦИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ !..НАПАДАТ ГЪРЦИЯ.КЪДЕ Е ОНН , ЗАЩО НЯМА СИНИ КАСКИ ДА НАПАДНАТ ТУРЦИЯ И ДА Я ЛИКВИДИРАТ КАТО ДЪРЖАВА .
33
1
 
51
 
! Отговори
Bond преди 4 години
до Зле съм"Кога неграмотните драскачи ще се научат да правят разлика между мигранти и бежанци?Заглавието е абсурдно."__________________________________________ От зоросоиден сайт, и служители на щат към най-долните НПО-та и ч-и-футски организации , какво може да очакваш,