Медсестрите от протеста: Не сме камикадзета!

Не сме ги провокирали, заявиха те по адрес на НСО
Обновена: 7 мар 2020 18:11 | 7 мар 2020 18:09, Веселина Йорданова
191

Протестите на медицинските сестри продължават след края на барикадата в бившия партиен дом, продължила повече от денонощие.
Още по темата
"Искаме да има диалог и преговори, излязохме, защото бяхме изтощени. Притиснаха ни и се опитаха насилствено да ни изведат. Спаси ни, че предавахме онлайн", каза за Bulgaria ON AIR Мая Илиева.

Част от исканията касаят премахването на търговските дружества в здравеопазването, нощният труд да се заплаща по 3 лева на час, минималната заплата за длъжността да се уеднакви и да се равнява на две минимални заплати, както и връщане на медицинските стандарти.

"Това дърпане беше крайно необмислено от тяхна страна, защото можеше да доведе до падане на някой. Ако се беше случило, страданието щеше да е голямо. Не сме ги провокирали по никакъв начин. Всеки има право да даде своята оценка, ако вие преценявате, че съм нестабилна психически - това е ваша преценка. Ние не сме камикадзета, нямам причина да се притеснявам за психическото си здраве. На нас ни трябва ново изграждане на закони", коментира от своя страна медицинската сестра Бойка Анастасова ситуацията.

Вчера тя беше една от барикадиралите се на парапет на прозорец в сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55 Напротив,службите за сигурност щяха да отговарят и комунистите от БСП,щяха да са първите,които да ги обвинят. Хора умират и ще умират навсякъде по света, от болести,старост,глупост...Да не би да искаш,да кажеш,че ГЕРБ са виновни,за коронавируса?
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България не е имала терористични проблеми от 35 години насам, с изключение на един заблудил се мюмюн ореди 10 години...И сега мед сестрите били тероряги, бабите на село с ракията без бандерол (че да не са луди да слагат - ше искате по 4.40 на литър скоро!!!!) са престъпни босове ... Аман бе! Тая страна до ре, че няма такив а проблеми, иначе до ся са се е затрила!
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хич не му дреме на Борисов. За него работи цялата правителствена болница. И безхаберните му герберастки калинки, потънали в лукс, се лекуват там.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 49Никой ... всеки ден умират хора.
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По простотиите си личи,как неистово ,комунистите от БСП искат властта,за да си крадат,както преди.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 40 И какви и колко " пари са ти изхарчили" 5 медицински сестри бе човек? Ти имаш ли редстава.Какви пари влизат в България чрез митници и Тол такси? Сега схващаш ли.Защо лично Ти и Аз.Не сме и няма да видим нито едно евро от тях? А схващаш ли.Че при всеки " проблем за пари" в държавата. д-р Борисов вади " незнайно" от къде милиони и плаща за да не " протестираш"? И едва ли не е престъпно в държавата да " протестира" някой?! *** и не мислещ народ! Това станахме за 30 г след 1989 г!-:(((
48
4
 
7
 
! Отговори
akud преди 4 години
комунистите се опита чрез специално тези 5 мед. сестри да вдигнат бунт и да повлекат българите да направят преврат от същото място от където падна комунизма в България.......
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е по-зле със здравеопазването от доста африкански страни вече ... на няколко години сме от тотален и неизбежен срив!
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо някои люде не разбират, че в системата на здравеопазването има средства от Здравна каса, акиз от цигари!Въпроса ми е към другаря пенсионер-министър Ананиев, къде отиват тези пари взети от целокупния Български данъкоплатец, какъвто съм и аз?
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безобразие!! Кой щеше да отговаря,ако тези кифли се бяха подхлъзнали и преибили долу? Поне,платиха ли им добре,от БСП,за мероприятието?
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До стоедин Ит много ред, ще вземе да ома забрана да се говори и да се снима пред парламента... и кво си се разкикерчил! Ясно е , че не то пила за сестрите и искаш да им е гадно ...
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КОЛЕВГешев вместо да затвори Борисов, ще подгони сестрите. В Българи умният го изкарват луд, а аидука е герой.
42
6
 
4
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 4 години
Щом БСП им плаща и стои зад тях, няма начин да не се стигне до терористични актове. БСП нямат пари и е въпрос на кратко време да се *** отново в терористична котерия, каквато е била много години от съществуването си!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3410к ? Пффф ... за кво? 3 километр, 5 литра бензин? Аре кротни се малко и ти!
40
5
 
8
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 4 години
Терористки, прокуратурата да не спи, а да ги натръшка по килиите!
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберски кражби и след кражбите пак кражби. Затова заплатите са ниски.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С калпавото си "управление", Борисов мъчи нас, мъчи и себе си. Той си го знае, ама има още много за крадене. Няма свършвне направеното по живково време. Още има какво да откраднат герберастите.
37
4
 
4
 
! Отговори
Стоедин преди 4 години
До Анонимен 38 - прав си, ако е така да съдят и за хеликоптера. Но ТОВА НЕ ЗАМЕНЯ РАЗХОДИТЕ НАПРАВЕНИ ЗА ТЕЗИ ГОСПОЖИ. Трябва ред. СЪД за тези жени! Ако са невинни - ок, ако - да си платят и всички да знаят. Откъде накъде ще ни харчат парите?
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30 Браво момче. И аз така мисля! Но години вече. Каже ли някой открито проблемите на хората в държавата. И веднага излизаше " фалшивата новина" Че БСП го е казала..И тълпата " ревеше" че са " комунисти" и в държавата проблеми " няма" И при ГЕРБ цъфтим и връзваме! Е да ама не! Лафа на Бочаров! Ще си ходи вече тази партия! Гаранция!!!
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Stoedin - е, а безмислен полет с хеликоптер да развежда ЕС туристи е към 30 хилки на час - кой го плаща мислиш? И то е с хеликоптер защото ако е с джипката - ще се видят всички дупки и паднали колове от прескъпата "ограда' която пази България и ЕС...

Спонсорирани публикации