Заразената лекарка от Пета градска: Въпреки екипировката, това се случи

Надежда Стоева е била началник на екипа
27 мар 2020 07:00, Нели Христова
103
Заразената лекарка от Пета градска: Въпреки екипировката, това се случи
Снимка: Facebook

Надежда Стоева е лекарката от Пета градска болница в София, която е болна от коронавирус. Това призна самата тя в социалната мрежа Facebook.

Ето какво пише още тя:

Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати. Вие, които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във "войната "с вируса с красиво име Корона. Искам да ви информирам, че аз вече съм заразена. Моето верую и смисълът на живота ми, вече 30 години, е да лекувам безотказно и безусловно пациентите, имащи нужда от моята помощ. Това е причината, която ме доведе на предната линия на фронта. Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега, изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега.

Ние, лекарите, от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с коронавируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента. Разбира се, без мен. Въпреки добрата екипировка, въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи. Аз като началник на екипите си съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа, за което съм благодарна на ръководството на болницата.

До вчера, когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства, всеотдайно съм помогнала на всеки, който е поискал помощ от мен, но без да зная, че съм вирусоносител.

Днес, когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията. Та... това са днешните новини от фронта. За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя, за да продължа с хобито си, което е моята професия.

Припомняме, че РЗИ издаде заповед за преустановяване на приема на пациенти в болницата, след като се установи ослучаи на COVID-19.


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
4
 
! Отговори
Нейкова преди 3 месеца
Аз съм лекувала пневмония в пулмологията.Там има много добри лекари-доктор Александров,доктор Маринов,доктор Тренева,която вече не работи там,но и досега,когато се разболея ми помага и не ме оставя,докато оздравея.Поклон пред тези лекари!Желая им само здраве!
93
4
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Пета градска?Не,благодаря.
92
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Това ,което виждам на снимката не е костюма с който медиците трябва да са в контакт със заразените! Съжалявам ....Да изчака или да започва лечение .
91
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кога ще направим разлика между вирусоносител и болен? Тя трябва да е под карантина, за да не пръска заразата, НО
Тази жена не е болна! И има всички шансове да оцелее! Господ и колегите й здраве да и дават!
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С тази маска където е сложила може да си избърше само... Сами се сещайте какво.
89
1
 
5
 
! Отговори
Ами ако е от другаде преди 3 месеца
Защо пък непременно лекарите да се заразяват в болницата? На улицата с тоя скафандър ли е или в къщи, или където там ходи. Ами ако е яле нещо неизмито?
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дори и в скафандър да си като го сваляш няма начин да не се докоснеш до заразена повърхност,единствения начин е да минаваш през обеззаразяващ душ заедно с облеклото,ама вируса не е толкова страшен да го налага.Най удачното е грижите да се полагат от изкарали болестта лекари,тогава и защити не трябват,може би затова пратиха руските медици в италия
87
0
 
6
 
! Отговори
никой преди 3 месеца
с това открито на половина лице кво да очаква
86
2
 
6
 
! Отговори
справедлив преди 3 месеца
Вярно ли е сестра на Лъчо Мозъка? Ако е вярно , спирам да и съчувствам!Моля за уточнение.
85
4
 
6
 
! Отговори
къде е грешката преди 3 месеца
Трябва да е покрита цялата, косата трябва да е вътре и покрита. Крана на чешмата не трябва да се пипа след измиването и след като се прибере в къщи ,трябва да се изкъпе-косата -също да се измие. Това са хигиенните изисквания. Плюс- че маските трябва да се сменят през 3 часа(този вид маски с която ,тя е на снимката). Тази информация лесно може да бъде взета ако човек се интересува ,от многото ю-туб записи на хора живели и работили в Ухан, по време на кризата там. Има на руски и на английски.
84
5
 
9
 
! Отговори
Русия преди 3 месеца
На ЛъжеБойко артиенити "икипировки" са кат пустиняшкити хвърчила от от пиндосити за 3 милярда.
83
5
 
9
 
! Отговори
до к.77 преди 3 месеца
До Х
Депутатите от ГЕРБ от кумова срама дариха по 1000 лв, макар че техните заплати са над 4 хил.лв, че и повече за участващите в ПК, каквито са почти всички. Същото важи за министрите на Б.Б. - някои дадоха по 1000 лв, други си замълчаха.Гл.прокурор посъветва подчинените си прокурори и следователи да дадат суми дарение за болните от Ковид 19 и те се отчетоха със суми около 1000 лв. Дайте по една РЗ,скръндзи от НС, МС и съдебната власт, не се стискайте! Вие за 1000 лв в затвора вкарвате човек!
82
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази е кардиолог,има в 5градска кабинет,брат и е Лъчо мозъка,каква спешна помощ?Явно някои се опитват да се правят на герои,и да извадят дивиденти от вируса,и няма да се учудя ако цъфне в следващото Н.събрание.
81
3
 
15
 
! Отговори
ми преди 3 месеца
защото всичкото това е един маскарад то няма друго обяснение но дано здравия разум да победи паниката
80
2
 
7
 
! Отговори
d преди 3 месеца
е тогава зашо сме в извънредна ситуация, като и без това ще се заразиш?
79
1
 
9
 
! Отговори
до76 преди 3 месеца
До Анонимен

и аз това се чудех през лигавиците на очите не може ли човек да се зарази и защо не азват за защитни очила
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нашите лекари да се готвят за това и да се обличат така, ако в тази държава има кой да им го достави

dnes.bg/koronavirusat/2020/03/27/ad-koito-prodyljava-istoriiata-na-edna-bylgarska-lekarka-v-bergamo.443727
77
0
 
47
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Абе вие лyди ли сте. Тази маска е да предпазиш другите, ако кихаш и кашляш, а не да се предпазиш сам. Ако и в другите болници раздават такива предпазни средства, спукана им е работата на лекарите и сестрите.
76
0
 
6
 
! Отговори
до до56 преди 3 месеца
Чух я как излиза и я видях от прозореца.В момента не ми се разговаря с нея.
75
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
даа,ние си играем на КПП-та,и карантини,плюем ромите ,а лекарите заразоносители си джиткат.

Спонсорирани публикации