Гръцка реалност: Плажовете пълни, наемите - 60% надолу

Очакваме още на 25 май да отворим ресторанта, заяви собственик
Обновена: 13 май 2020 10:06 | 13 май 2020 10:06, Анисия Иванова
121

80% от българите избират Гърция за лятната си почивка по ред причини. Дали ще успеят да стигнат до плажовете в южната ни съседка и това лято - предстои да разберем скоро.

"На 18-20 май очакваме яснота кога ще отворят ресторантите. Гръцкият народ вече не издържа, плажовете са препълнени откакто излизаме без SMS-и. Предполагам, че мерките, които се коментират, ще бъдат издърпани една седмица напред - за 25 май", каза за "България сутрин" Цветана Бонева, собственик на ресторант в Атина.

"Имаме доста заети хора в нашия ресторант, ще направим каквото се изисква", допълни тя.

Бонева посочи още, че не е очаквала гърците да имат толкова дисциплинирано поведение. Вярва, че хората ще се завърнат към нормалния си начин на живот постепенно.

"При нас работят само българи. Ще опитам да запазя целия си персонал, ще бъде направено възможното хората да запазят заетостта си", каза още събеседничката пред Bulgaria ON AIR.

В центъра на Атина сме, около нас са само хотели и работим с туристи. Не се знае кога ще се отворят границите, смятам, че нещата ще тръгнат добре, началото на юли предполагам, че Гърция ще е една от топ дестинациите", заяви тя.

Бонева обясни, че със закон е гласувано намаляване на наемите в Гърция с 60%.

"Дори на нас, като фирма, също ни се отпуснаха пари. Изискванията ще са в началото да се работи само с маси навън в заведенията", допълни сънародничката ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
24
 
16
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Гърция е държава от 100 години преди 1900г. вообще тая държавица не е съществувала това е изкуствено създадена държаса като Македония и Израел . Във Византия се е говорило на латински я погледнете някоя карта от 0 г. - 1900 г. да видите има ли такава държава на картата на име Гърция такова нещо несъществува
38
2
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Не си разбрал или по точно той не е обяснил добре, става дума за българи от чужбина, или такива с постоянен адрес чужденци, тва че у нас адресната регистрация е бутафория е друга тема, но ако искаш да дойдеш от Русия или друга държава и да си турист или да работиш, те връщат, както стана с нашите във Франция
37
9
 
23
 
! Отговори
Каква история ,бе преди 3 години
До Krom Та нали от гърците гепихме и писмеността,и религията .От друга страна гърците ли са виновни ,че сме им прислужници или баш бугаря ганьоси.
36
3
 
29
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Много от тукашните ресторантьори ядат храна купена от магазина.Иначе много си хвалят и рекламират готвачите, но храната им остава за бaлъци като байганьовци да я ядат!
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д коментиращия от вилата: ще пуснеш ли сайта през който си запазил вилата в Гърция?
34
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За гърци да, но гърците не бачкат лятно време заради горешините пият узо и лежат на плажа 9 месеца а вечер рипат сиртаки.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 25Човека изобщо не лъже а ти май нагласяш нещата както ти е удобно.Защо,ти си знаеш. Държавния главен инспектор при сучая с онези двете от Нидерландия които лъжеха че са стигнали до Хасково с такси каза че в самолета е имало трима чужди граждани които издирвали. Кунчев тогава обясни че с чужденците влизащи у нас е по трудно защото не можели да посочат точно на кой адрес ще пребивават. Сигурно и той лъже а?
32
10
 
9
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Анонимен 23 - не, те "не са такива". Те просто те презират, но не презират парите ти. Въобще "не са такива" ромеите. Виж си историята, за да разбереш колко точно "не са такива". Както обаче вече съм казвал, българина за литър узаки и метър наденица е готов да забрави и историята си, и рода си и гордостта си.
31
25
 
15
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Тая да отиде да се прегледа в някоя гръцка психиятрия .... "80% от Българите щели да отидат в Гърция "😁 върви да пиеш белина и не ни занимавай егати смешната пропаганда 80% от Българите нямат пари за хляб тая в Гърция ги праща
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Двойни стандартиРуснаци не могат да излизат. Чартъри до летни дестинации са отменени до декември
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 25При доказани роднински връзки може
28
6
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Не лъжи, поне засега чужди граждани без постоянен адрес не се допускат в България, ако имат адрес, вече е друга тема
27
1
 
34
 
! Отговори
Намалят наемите 60% преди 3 години
*** го кажи на нашите рентиери :-)
26
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грък е очевидно някоя от ушанките, която брои копейки.
25
8
 
61
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 3 години
Двойните стандарти на Ангелкова- За българите осмелили се да почиват в чужбина - принудителен 14 дневен домашен арест- За руснаците идващи (от Русия - държавата с много случаи на covid19) да почиват тук - никакви ограничения от първата минута.
24
15
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога на море в България! И тази година ще ходя в Гърция!
23
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този с никнейм Грък е най-обикновен ***, който прави жалки опити да ни скара със сеседите, но всички, които сме били там, знам че те не са такива, ама точно обратното. Тъй че приятелю стига се напъва.
22
5
 
27
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
Всъщност леко си се объркал. В момента на мен ми слугуват гърци, драги. И, всъщност, господарите са туристите, клиентите. Слугинажът са собствениците на вили и къщи. Било то супер луксозни или не. Не се прави на интересен, никакъв грък не си, нямаш мислене на такъв. По-скоро ми биеш на складов работник в София с 2000лв. жалка заплатка.
21
3
 
26
 
! Отговори
Зарко Попа преди 3 години
До РеалистКазвам го трихиляден път- никой не ви пречи да се заключите вкъщи, и да останете там до деня на страшния съд, останалите ще си живеем живота, както ни харесва, ама вас май не ви е толкова страх, колкото ви се пълнят душичките, че никой нищо не може да прави, и всички ставаме катоа вас обикновени биологични единици.
20
38
 
9
 
! Отговори
Грък преди 3 години
Не съм гладен, ние сме богат народ, а българите са нашата прислуга на морето, вие сте нашите роби, а гърците сме вашите господари! Идвайте в Гърция!

Спонсорирани публикации