Протест на медици, обърнаха гръб на премиера на Белгия

Лекари и сестри се обърнаха при посещението на Софи Вилмес
18 май 2020 06:30, Александър Попов
44
Протест на медици, обърнаха гръб на премиера на Белгия

Лекари обърнаха гръб и посрещнаха студено визитата на белгийския премиер Софи Вилмес в болницата "Св. Петър" в Брюксел.

45-годишната министър-председателка слезе от автомобила, само погледна обърналите й гръб хора от персонала и влезе в болницата.

Протестът е срещу отношението на правителството към здравеопазването в условията на пандемията на COVID-19.

Медиците са разочаровани от решението за орязване на бюджета, недостатъчното си заплащане, както и срещу опитите на правителството да "привлече неквалифициран персонал в помощ на медицинските сестри".

"Трябва да се вслушаме, когато нещо се обърка", заяви по-късно в интервю Вилмес и допълни, че целта на правителството е да облекчи ситуцията и да оцени по достойнство професията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хрусто ХристовХрУсто, явно ти споделяш ценностите, че да лъжеш не е грях, тъй като откакто съм започнал да чета тук, трябва нон стоп да те поправям за неверните неща които пишеш.В началото можеше да претендираш, че не си наясно, продължителното повтаряне на едни и същи НЕВЕРНИ неща,след като ИЗРИЧНО ти беше обърнато внимание върху тях показва, че лъжеш с мотив (т.е. нарочно).Това е проблема на твоите критики към "ценностите": ти не вярваш че защитаваш такива, така е ясно, че си руско ***
31
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам, че руския хибридник отново разяснява "брюкселските ценнности".Време е да си намери истинска работа.
30
0
 
2
 
! Отговори
един преди 3 години
До Анонимен 30------------------------------Върви да те лекуват футболистите.
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белгия е правова държава! Възможно е, ако не сте живяли в такава да се затруднявате да видите разликите, но такива има и те са съществени!
28
1
 
17
 
! Отговори
Браво на... преди 3 години
..белгийските лекари!Почитания за тях от мен!
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много странни хора - по света и у нас, иска се някакъв абсолютизъм. Къде има идеални общества, и къде няма проблеми. Хората нещо изтрещяха съвсем. Коя държава по света, в момента няма проблеми с този вирус. По цял свят демонстрации на разсърдени, раздразнени, сърдити и намусени хора, като че ли управниците са магьосници.
26
1
 
19
 
! Отговори
Samo minavam преди 3 години
Има една невидима сила ,която държи главата изправена. Нарича се Досдтоинство.
25
13
 
7
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Ами нали така се е случило и у нас , когато зеления чорап отиде в Пирогов да си прави реклама ! И тогава са му обърнали гръб , но никой не показа това по телевизията !!! А защо ? Нали зеления чорап плещеше от връх Шипка , че вирус нямало ???
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хрусто,Цвък, Боко или Роската (или Шиши, Доган, няма значка), предложат ли ти някое топло държавно местенце, ще се надупиш, та чак главата ти ще удари гърба.
23
11
 
31
 
! Отговори
Няма такава Държава преди 3 години
Един Мангъров изказа мнение и ще го съсипят. Дори и да греши той има мнение, А всички останали пригласят и ласкаят кухата НО продажна Тиква.
22
2
 
26
 
! Отговори
ИСТИНА преди 3 години
Дойдоха времена нелепи крадци да управляват слепи. Радой Ралин го е писал. Популярен цитат напоследък. Няма кво да се добави.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво... ами да иска заем от Путин министърката, или от Тръмп.
20
11
 
21
 
! Отговори
Христо Хрустов преди 3 години
Прав си!И надупените ще са плевнелиев, цветанов, боко и неговите евроатлантически калинки. Няма да им е за пръв път... Още като бкп/комсомолски активисти са свикнали.ПП. Както всъщност и белгийските политици.
19
2
 
29
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
По същия начин в германия, някои от немските военни отказваха да подадат ръка на министърката си урсула вон дер лайен... Защото беше некадърна и замесена в корупционни сделки.
18
23
 
9
 
! Отговори
Чичо 3 преди 3 години
В трето допълнение. Вижда се как всички медици, под строй, са обърнали гръб. Това ми напомня как за медицинска грешка няма лекар който да свидетелства срещу друг лекар. Всички под строй, по подобие на псевдо-мафиотска структура.Без да зачитат полижтелните качества на живота който имат в Белгия...
17
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България 3-*** ще се обърнат, а останалите ще се надупятБългарски ценности, както би казал Хрусто Христов.
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В България 3-*** ще се обърнат, а останалите ще се надупят"Също така в Белгия премиерът няма да притисне ръководствтото на болницата да уволни протестиращите
15
3
 
24
 
! Отговори
Хрусто Христов преди 3 години
Както холандският премиер каза: "да лъжеш в политиката не е грях".2018та година белгийският здравен министър унищожава към 38 милиона маски от резерва без да ги поднови, но същата година няма няма намаление на парите за джендърите например.Брюкселски ценности.
14
9
 
4
 
! Отговори
Чичо 2 преди 3 години
В допълнение - Тези медици имат необузримо очакване за търпението което всички останали трябва да отдадат. Разликата е в това трудностите да не трябва да минат през тях - а трудностите да минат през останалите хора от обществото. Изключилтено егоистична и непрофесионално държание. Сега ще си спечелят някакъв PR. Но всеки път като ходиш на лекар - взимай още допълнително мнение!
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама защо да им вдигат парите? Вместо да лекуват стотици хиляди планови и спешни случаи, имат по 100 човека с коронка в болниците. Всичките ми приятели и роднити лекари не крият, че болниците са празни и че са кафета и цигари само. Ама малко PR никому не е попречил, така че пляскайте!

Спонсорирани публикации