Жената, която "обува" душите на хората през Аризона и Невада до Чирпан

Виолета Велчева стои зад рисунките на обувките на Кубрат Пулев за мача с Джошуа
23 юли 2020 18:20, Ния Христова
10

 

Мнозина ще приемат за необяснимо да замениш Лас Вегас с Чирпан след повече от 20 години прекарани в пустинните щати Аризона и Невада, но тя го прави. 

"Щастлива съм от това, което правя, щастлива съм, че съм си дошла, дишам с пълни гърди, радвам се всеки ден," споделя Виолета Велчева в поредицата "Завърналите се с Петя Кертикова" по Bulgaria ON AIR
 
Днес тя е категорична, че ако е знаела колко е хубаво в България, да си е дошла по-рано. Заминава за САЩ, когато е на 26 години. Завършила начална педагогика и психология, имала и агенция за недвижими имоти в Чирпан. Изпълнена с мечти и хъс за успех се озовава в пустинния град Финикс в щата Аризона. Не губи никакво време и записва се на курсове по английски език, започва работа и в заведение за бързо хранене. 
 
Малко след това започва работа по специалността си в детска градина. След това вратите за Вили започват да се отварят една след друга. Мести се в друга пустиня, в щата Невада. В Лас Вегас продължава да работи с деца. Започва да прави и триизмерни пана, които продава. Работата й е оценена високо, едно от произведенията на българката е окачено в спешното отделение на една от болниците в мегаполиса. Но не всичко върви по мед и масло. 
 
"Когато удари кризата малко ми потъна мечтата," споделя за трудните моменти Вили. 
 
В този момент се налага да започне втора работа в транспортна компания, която да й плаща сметките. За да е щастлива обаче душата й, Вили продължава да рисува. Купува боички и започва да шари по кецове и обувки. Днес е добра в това, което прави, защото се е проваляла много пъти. Видяла, че може да прави това, което обича от всяка точка на Земята, Виолета решава да се завърне към корените си в родния Чирпан. 
 
"Щастието е сутрин отчето да бие камбаната, а не да ми дрънчат някакви камиони до магистралата", споделя тя с усмивка на лице. 
 
Връща се в България преди близо две години, преустройва мазето на апартамента в ателие и запретва ръкави. Днес, вече усъвършенствала се, Вили работи с кожа, дърво, плат, фибростъкло. Приема всякакви предизвикателства, одри и да нашари шевица върху обувки или дреха. Изрисувала е и обувките, с които най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев ще се изправи срещу световния шампион Антъни Джошуа. 
 
"На носа на кеца е направено неговото лого - лъвът с бяло, зелено и червено. Отстрани съм изработила пак българският флаг, има и болтове отстрани, които са изражение на силата," обяснява Вили за дизайна на обувките на Пулев. 
 
Така Вили е избрала България, а целта й е една - да обува не само краката на хората, но и техните сърца. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Станка Илиева преди 3 години
Какво не разбрахте? Че и в Щатите и в България трябва здраво да се работи? Че и в България е хубаво? Всъщност условия за развитие и успех няма само за мързеливци те и некадърниците. И то никъде нито у нас, нито у чужбина.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не кажете колко заминават? В чужбина съм и постоянно срещам нови и нови българи в малкото населено място, където живеем. Когато заминахме ние, само от класа на детето ми заминаха общо 4 деца в рамките на година при това в София. Много тенденциозни предавания. Колко се върнаха и пак заминаха. Ако няма корупция и заплащането е нормално връщането ще и масово. 90 % са икономичиски мигранти.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, кака! Не ти е провървяло на запад, но пък всяко зло за добро. Върнала си се, добре се чустваш, харесва ти това, с което се занимаваш... Дезай!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде има и плюсове и минуси. Важно е всеки да си прецени за себе си. Много хора след определена възраст предпочитат спокойствието на малките населени места.
4
1
 
1
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 3Не бре! Не си разбрал - лного било убаво тука!Но сега поне знек ако Кубрат загуби, кой е виновният!
3
1
 
5
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 3 години
Ще се разплача
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работа на 2 места ,за да си плащаш сметките на запад - не си успял много ,затова и се е върнала ,разкъсвала се е от работа и то само за сметки и никакво време за себе си.
1
8
 
0
 
! Отговори
fF преди 3 години
Мръсната църква е много зле и проповядва някакъв ислям за всемогъщия бог. Снасят цялата истина пред силите на злото, че те много прости из-роди.

Спонсорирани публикации