Бил Гейтс: Само ваксината ще върне обществото към нормален живот

Така ще се намали смъртността по света
29 юли 2020 13:30,
153
Бил Гейтс: Само ваксината ще върне обществото към нормален живот
Снимка: БГНЕС

Съоснователят на Microsoft, милиардер и филантроп Бил Гейтс смята, че ефективните лекарства за лечение на COVID-19 значително ще намалят смъртността до края на 2020 г. Само ваксината ще играе решаваща роля за връщането на обществото към нормален живот, съобщава CNBC.

Още по темата

„Лекарствата, използвани срещу коронавируса, имат значителни терапевтични ползи. Ето защо мисля, че има голяма вероятност до края на годината да постигнем значително намаляване на смъртността благодарение на комбинация от нови инструменти“, заяви Гейтс, пише „Фокус“.

Гейтс припомни, че създаденото за борба с Ебола „Ремдесивир“ е едно от водещите лекарства за лечение на пациенти с коронавирус в хода на изследванията. Разработка на Gilead Sciences показа 62% намаляване на смъртността при критично болни пациенти.

Освен това се тестват още две антивирусни лекарства, които могат да се приемат през устата, а не интравенозно като ремдесивир.

Въпреки това милиардерът отбеляза значението на информираността на хората за необходимостта от ваксинация, когато лекарството стане достъпно.

„Надявам се хората да научат фактите, да разберат стойността на тези, които се интересуват от тях, и да разберат, че заедно сме в това. Трябва да се защитаваме взаимно с маски и може би в крайна сметка със стаден имунитет благодарение на ваксината “, каза Гейтс.

По-рано фондацията на основателя на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда предоставиха 100 милиона долара на Глобалния алианс за ваксини и имунизация, за да се ускори широкото разпространение на коронавирусната ваксина след нейното развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Само ваксината ще върне обществото към нормален животТака ще се намали смъртността по света"Глупости. Пускайте повече болести, пренаселени сме. Точно намаляване на смъртността ще създаде още по-голям проблем. Развитите раси не можем да смогнем да откриваме как да спасим света, че да компенсираме множенето на арабелките, инийците и черните, дето живот им имал значение...
110
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя кога ще го попита някой защо нито едно от децата му няма сложена НИТО ЕДНА ВАКСИНА .. *** иначе шял да ваксинира света от измислена "ПАНДЕМИЯ" хахаха мечти .. лошото е че бая стадо има готово да му се нагъзи и само да ходи да го боцнат ..
109
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха ще си кажеш ти, ние си знаехме от началото още, ама ще имаш да вземаш, можеш да си я боцнеш сам отзад ..
108
0
 
26
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Бачи Били се наигра на софтуер и сега почна на ваксини. Странно как обаче като влезе той в средите на световната здравна организация и хоп - пандемийкаа. Ся трябва някой да изобрети ваксината и да я продава на всички болни бълъци. Подозирам че след 2020г ще има нов хитов сериал вместо covid-19, ще е covid-20
107
5
 
1
 
! Отговори
1000 преди 3 години
До DinoТи ако знаеш на английски какви глупостри се пишат... *** хора и такива, които се възползват от това има навсякъде.
106
29
 
6
 
! Отговори
Dino преди 3 години
Много сте *** хора. Честно. Естествено, че ваксината ще е това, което ще спре тази криза. Българина винаги е скептичен и търси под вола теле. И сме много неимформирани и назад с информацията. Научете малко Английски, четете, образовайте се, щото така няма да стигнем до никъде. Ей такива кат Бойко и други мутри ще си избирате да ви дялкат.
105
0
 
12
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
За да няма съмнения/конспирация, тогава трябва да обещаят, че налятите пари по създаване на ваксина няма да бъдат избити десеторно, когато я пуснат за масово ползване. Нулева печалба, нали така? Но ако я направят безплатна, как ще стане номера, като безплатен обяд няма? Хората ще престанат да се съмняват само тогава когато наистина помислят за тях - а именно, ако е безплатна ваксината. Но тогава как ще се борят за намаляване на населението, като и без това сме много? Та така... :)
104
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не се е преквалифицирал във вирусолог, имунулог....
103
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде на къде говори с такава убеденост по медицински теми някакъв си компютърен специалист!?!?!?!?!
102
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 57,тези замазани лъжи дето гейтс ги пусна след оригиналното изказване, някой пиар му ги е снесъл.
101
1
 
14
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Всчки коита споделяте еврейската дезинформация, че ше се намалява населението с 70%, имайте предвиз че се гласи ваксиниране само на бялата раса.
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гроздда, и чрез икономическа криза. това беше само загрявката, секирата идва скоро. но има начин да си подготвен. ..
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 95,значи явно ти езици не знаеш.. :D
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 94, тръмп е десния играч, този е левия, но двата отбора имат за цел да ни цакат. тръмп чака докрай, ако стане напечено в сащ, и започна пуцането, тогава ще избърза да ги арестува всичките за да излезе той спасителя.
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До kolio Много си зле с граматиката, освен всичко друго.
96
1
 
26
 
! Отговори
sss преди 3 години
Каза човекът, който не ваксинира собствените си деца.
95
1
 
25
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Стив Джобс в спор с Бил Гейтс му казва: "Колкото и до се криеш зад рамките на очилата си един ден ще бъдеш обесен за топките ти!".... и така ще стане!
94
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лесно е да манипулираш прости хора, а както е известно, нашият народ от 30 години става все по- *** и неграмотен и вярва на всичко. Бил Гейтс го направиха по- черен от дявола. Но който знае езици, чете, където трябва, и се информира.
93
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този кой го назначи за световен вирусолог? Тръмп какво спи и чака,а не са заема с тази банда,която месеци наред вече прави целия свят на луди?
92
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че той 30 години неможе да си ваксинари Windows-a от вируси, тЪ тръгнал да говори, че трябва всички да се ваксинираме. Да си гледа бозата и да не се бърка в неща, от които не разбира.