Група "Жар" представи "Дъжд в летен ден"

Парчето е ремикс на песен от 1988 година
21 авг 2020 11:17, Анисия Иванова
2

Група "Жар" пуска нова песен след дълги години - "Дъжд в летен ден". В "България сутрин" повече за парчето разказаха Диляна Данева - режисьор и продуцент на видеоклипа, и Димитър Вълчев - автор на текста и музиката.

През 1988 г. "Жар" пуска песента "Дъжд". В тази връзка Вълчев сподели, че е много дъждовен. Музиката е част от живота ми. Решихме да направим ремикс на песента и тогава се появиха тези мили хора, сподели Димитър Вълчев

Диляна Данева разкри, че първоначалната идея на Вълчев е била да поздрави своите колеги от група "Жар". Самата музика е филмова, отбеляза тя.

"Тук е един полет във висините. Усещам преживяването около написването на тази песен като чисто. Всяка песен има история. Мой приятел сподели свое влюбване - това инспирира преживявания, от които се роди тази песен. На един дъх написах текста и музиката", разказа Димитър Вълчев пред Bulgaria ON AIR.

Сценарият е обсъждан много сериозно, имало е 6 варианта за видеото. Очаква се да бъдат реализирани идеите на Вълчев за още песни с "Жар", както и негови самостоятелни проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Lele преди 3 години
Леле, 10 години и един ремикс. Никво въображение, ужасТтт