Лукашенко: Срещу Беларус се води хибридна и дипломатическа война

Президентът обвини Запада, че иска да анексира беларуска територия
27 авг 2020 18:10, Елка Василева
105
Лукашенко: Срещу Беларус се води хибридна и дипломатическа война
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че срещу страната му се води "хибридна и дипломатическа война", предадоха ТАСС и ДПА.

"Днес имаме налице определен етап от хибридна, да кажем направо, война против Беларус. Как иначе да я наречем? Средствата за масова информация и информационната сфера са поразени от тази борба, война между противоборстващи страни", каза на съвещание в Минск Лукашенко, цитиран от беларуската държавна информационна агенция БелТА.

"Срещу нас е започнала дипломатическа война на най-високо равнище", каза беларуският президент. По думите му съседни държави не само открито настояват за нови избори в страната, но и започват да се намесват във вътрешните й работи.

Още по темата

Лукашенко обвини Запада, че се опитва да се възползва от нестабилността в Беларус, за да анексира нейна територия. "Виждате изявленията, че ако Беларус се разпадне, то районът на Гродно ще отиде в Полша. Те вече говорят за това открито, чакат и гледат. Но няма да им се получи, знам това", каза беларуският президент.

Той обвини НАТО, че през последните седмици струпва войски по границата на Беларус.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг нееднократно отрече тези обвинения на беларуския лидер, припомня ДПА, цитирана от БТА.

Столтенберг потвърди тази позиция и днес в кулоарите на срещата на външните министри на страните от ЕС в Берлин. "НАТО не засилва военното си присъствие в района, така че всеки опит да се използва това като оправдание за гоненията срещу мирни протестиращи е напълно необоснован", каза той.

Преди заседанието на външните министри от ЕС, на което ще се обсъжда и налагането на санкции срещу властта в Минск, първият дипломат на Германия Хайко Маас констатира, че през последните дни репресиите от страна на режима на Лукашенко са се засилили. "Трябва да видим дали санкциите, които вече са изготвени, са достатъчни или предвид настоящите събития не трябва да направим повече", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целият свят е под диктатурата на фашизоидната организация СЗО, на *** Лукашенко му пречел на демокрацията... Неам думи..
59
6
 
7
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Защо будят руската мечка лато трупа нато войски до границите и правят оранжеви революции? Стане ли няма спиране
58
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и да грухти кат о ***
57
5
 
11
 
! Отговори
TROY преди 3 години
Напишете нещо, за Буркина Фасо, да разбем по коментарите кой фашист, кой комунист, кой демократ. Не си виждате оцапаните ***, и свинското положение. Тръгнали да коментират Беларус.
56
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя трябва да го вържат и режат на ленти на слънцето също като нашето черно прасе.
55
3
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
При повторно затваряне на света тази есен, вече нито един лидер няма да посмее да остави народа си свободен.Ще има обеца на ухото наречена "Лукашенко" ...
54
13
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
НАТО и ФАЩ долу лапите от Беларус!
53
0
 
6
 
! Отговори
Батэ Борисов преди 3 години
И Плевнелиев така каза, хибридна война.
52
8
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Диктаторите си тръгват само студени. С номерче на палеца на крака.
51
5
 
14
 
! Отговори
Унуфрий преди 3 години
Ама как, Лукашенко 99% от гласовете получи, най-малкото, всички вярваме и те лошите поляци, литовци и други фалшифицираха и направиха 20% гласове за опозицията. Лоши външни фактори ей, да му се не види, народа го иска и той героично изпълнява народната поръчка да ги води към светли бъднини. Тези няколкостотин хиляди на стачки са мираж, илюзия измислена от западналите западняци.
50
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли омръзна да сравнявате Лукашенко и Борисов?Единия два пъти си подава оставката и двата пъти се върна на бял кон след избори.Другия изпотрепа сума ти народ и отказва да си даде оставката.Трябва да си пълен*** да ги сравняваш.
49
6
 
17
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 3 години
И на тоя "всенароден любимец" - други му *** в гащите...
48
8
 
7
 
! Отговори
H преди 3 години
Голям
47
12
 
14
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Да го смажат от санкции този дядка за урок на всички тирани.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха...Борисов пази проституиращите с полиция от народната любов , а тоя диктатор ги помля от бой...А слугите на Фигуранта крещят хунта и оставка...Диаметрално противоположно отношение към проблемите и решаването им.
45
15
 
16
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Саша Лукашенко е Велик!!!! Ще смачка фашистите !!!
44
13
 
6
 
! Отговори
Дома Дята преди 3 години
Който избира за държавен глава див, тп и прмитивен ***, така му се пада.Беларус направи същата грешка като нас.
43
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си спомням запада да е ''анексирал'' някого скоро ... затова пък Русия анексира доста чужда територия, скоро и Беларус.
42
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко овладя майдана. Омон пресякоха опитите за метеж. Демонстрацията бе ясна. Държава има, и няма да се допусне преврат. От тук насетне, ако успее да вкара недоволството в политически дебат, в рамките на законна на Беларус, то това е пълна победа на Лукашенко. За противниците му остават медии, натиск отвън и хибридни атаки.При всички положения, няма да даде държавата на платените отвън. А не е като да няма сериозни инвестиций в медии и политици.
41
2
 
6
 
! Отговори
До 39: преди 3 години
Зле може да бъде някой като теб, който драска тук с различни профили.За Белорус и за мен не мисли, първо гледай себе си какво си създал през живота си, къде и как си се реализирал, кой е любимия човек до теб, а след това характеризирай хората.

Спонсорирани публикации