Лукашенко в Минск - облечен с бронежилетка и с автомат

Беларуският президент нарече протестиращите "плъхове"
132
Лукашенко в Минск - облечен с бронежилетка и с автомат
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко пристигна с хеликоптер в своя резиденция в столицата Минск, облечен с бронирана жилетка и държейки автомат в ръка, предадоха световните агенции.

Още по темата
Видеозапис, публикуван в близък до президентската пресслужба канал в приложението Телеграм, показва как Лукашенко слиза от хеликоптера и тръгва към Двореца на независимостта, близо до който се проведе голяма демонстрация.

На кадрите се вижда, че той носи бронежилетка и държи автомат "Калашников" без пълнител. Беларуският президент беше посрещнат от въоръжена охрана. Той нарече демонстрантите "плъхове".

В същото време около 100 000 души според оценки излязоха в Минск на 15-ия ден от протестите с искане на оставката на Лукашенко. Демонстрациите в Беларус започнаха след спорните президентски избори преди две седмици, на които държавният глава е бил преизбран според Централната избирателна комисия - резултат, който не бе признат от опозицията.

Много хора излязоха днес по улиците на Минск, носейки червено-белите знамена, превърнали се в символ на протестното движение. Демонстрантите се събраха за кратко близо до Двореца на независимостта, преди да се разотидат мирно. Повечето участници в протеста останаха на известна дистанция от резиденцията на Лукашенко, но по-малка група се доближи на 10-20 метра от сградата.

Сегашните демонстрации са най-голямото предизвикателство срещу управлението на беларуския президент, който е на власт вече 26 години.

Също днес над 50 000 литовци направиха жива верига, простираща се на 30 километра от столицата Вилнюс до границата с Беларус, за да изразят своята солидарност с протестиращите в съседната страна. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
3
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Българските патриоти те подкрепяме, Саша !!!! Смачкай фашистите !!!!
102
2
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Свършват демонстрациите. Русия изпрати медийни и военни специалисти. Европейският съюз клекна. Втора Украйна 2014 няма да има.
101
2
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
КОМУНИЗЪМ= ФАШИЗЪМ. ПРОЧЕТЕТЕ ФАШИЗОИДНАТА ПСИХОЛОГИЯ НА 114, 115 И 116, КОЕТО Е ЕДИН И СЪЩ ЧОВЕК, И ЩЕ ВИ СТАНЕ НАПЪЛНО ЯСНО. НИЕ СМЕ СТАДО. ТОЙ- УМНИЯТ ВОДАЧ, КОЙТО НИ ВЛАДЕЕ. ХА ХА ХА ХА!!!
100
6
 
3
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Гадните полски католици и полските служби като хиени ще унищожат още една държава......Беларус........да , по команда на западните си господари.....................Полша е една от най-вредните държави в целия ЕС................жените им - ку****рви, мъжете им фашисти!!!
99
4
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Беларусите и украинците живяха наравно с поляците до 1990г. После поляците се хванаха с Европа, а беларуси и украинци с Русия. Днес поляците получават по 1200 е заплата, обокалят света и приемат беларуси и украинци на работа. Просто е.
98
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
110,никой не е казал 'измести се в Беларус'.казвам, че хората там са болни от 'демокрация' и си мислят, че могат по-добре от Лукавия.което е добре за беларусите може да не е за нас.на БГ също им трябва твърда ръка, защото и те са болни, но няма да е Лукавия 2, а примерно Симеон 3.
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гледах го тоя цирк в тубата, тоя човек тотално е загубил възможности за реална преценка на ситуацията, че даже дава автомата на един от синовете си 15 годишен, колко акъл требва да имаш в главата за да правиш подобно нещо
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
108,руснак не е българин.естествено, че няма да ви е весело на ВАС.но онези в Кремлин са се спукали от смях.тулуБ
95
4
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Какъв е проблемът на всички феноее на Лукашенко да се изнесат в Беларус със семействата си и да живеят ''охолно и щастливо'' там!? Проблемът им е, че знаят че няма да живеят охолно и щастливо!
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 106написах ти стихче"Философ-демократ излезе ти голям, Ама не виждаш, че сам го избираш,И сам се проклинваш, Защото те е СТРАХ."
93
2
 
6
 
! Отговори
Да се знае истината преди 3 години
Скъпи деца България беше под руско комунистическо робство от 1944 до 1989година. Бяха убити над 4 милиона българи. Нямаше заводи. Хората нямаха собствени жилища. Българите бяха много бедни. Беларус от 1917 година до днешни дни е под руско комунистическо робство. Там са убити над 9 милиона беларуси. Нека им помогнем и да ги осводим.
92
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
106,предателите на Короната в тъмница или директно линч в центъра.добър пример ще излезе от такива като теб :)
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-лошо неща от зомбираните тълпи........................да........................в психологията има специален раздел "Психология на тълпата"!!!!
90
4
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 100 преди 3 години
Кадафи повярва на лицемерните франсета, че ще го пазят, защото имаше договор с тях за нефта..............но те ги изпързаляха.................Саркози.......................хаха...................няма как да им вярващ на западняците!!!
89
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Беларус собствеността е държавна и няма олигарси. Има мнооооооооооооого за крадене. Зомбираните тълпи ще направят малък брой хора много богати а те лично ще обеднеят и ще си спомнят след време с умиление за времената на Лукашенко . Но на първо време ги чака Виденова зима. Ако не тая - следващата.
88
7
 
1
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Дикаторите са необходимо зло...............те всяват респект и поддържат реда...............иначе идва демокрацията, анархията и хаоса.................след това западните фирми и корпорации изкупуват на безценица държавата!!!
87
6
 
1
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Я да видим какво стана в държавите , където паднаха диктаторите....Либия, Ирак................................стана по-зле!!Сирия-все още Асад е на власт, но и там цари хаоса................защото някой реши да има демокрация......................да, демокрацията излезе много лошо нещо..............тя води до анархия и хаос!!!
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Кадафи се разхождаше с военна униформа и автомат, ама това не му помогна особенно
85
4
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 99 преди 3 години
Така е ..............прав си.................диктаторите са по-малкото зло от демокрацията и анархията..................но тия зомбирани мозъци , дето сега крякат на площадите не ги разбират тия неща!!!
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След време тия същите, които искат да го свалят, ще плачат за Лукашенко с крокодилси сълзи.................но ще бъде много късно.....................западните хиени ще са опоскали още една държава............Беларус!!!