Хотелиери в Гърция благодарят на българите за пълните хотели

Нашенци спасиха сезона в съседката ни
7 сеп 2020 19:54, Нели Христова
64
Хотелиери в Гърция благодарят на българите за пълните хотели
Снимка: БГНЕС

Гръцки хотелиери благодарят на българските туристи, че са напълнили хотелите на Халкидики. Но от българските хотелиери така и не се чуха думи на благодарност към българските туристи, спасили летния сезон у нас. Това лято те бяха най-честите гости в черноморските курорти, особено на юг. За удължения през септември и началото на октомври сезон отново се разчита на български туристи.

Хиляди български туристи, системно пренебрегвани от местния туристически бизнес, отдавна са избрали други дестинации - например съседна Гърция и отчасти Турция. Дори и да останат за някой и друг уикенд в България, за лятната ваканция със сигурност ще пресекат границата. Потвърждението са опашките на "Кулата" - въпреки изискваните от Гърция PCR-тестове и формуляри за QR-кодове, съобщава "Дойче веле".

Над 550 хиляди българи са посетили това лято различни обекти в страната, главно по Черноморието, заяви в края на август председателят на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов.

Според него именно българите, останали да почиват в родината си, са помогнали на бизнеса поне да избие разходите си. За близо 30% спад на българските туристи по Черноморието спрямо над 70% при чуждестранните съобщи през август и новият министър на туризма Марияна Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
3
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
Я ДА ВИ ПИТАМ-ТОЕ ОСВОБООДИ ЛИ ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ -ИВИЦАТА НА ПЛАЖА РОСЕНЕЦ?-ИЛИ ДА СИ ТЪРСЯ ПРАВАТА В БРЮКСЕЛ КАТО ГРАЖДАНИН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
12
9
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз това Лято бях само два пъти в Гърция,но ударно:):):)Кеф:):)Повече наблегнах на нашето Южно Черноморие и няколко пъти Слънчака,защото там имаше яка игра:):):)разбихме се:):):)Сили не ми останаха:):):)Моята кола(100 000) е по-скромна от на програмиста,защото не съм учил за компютри,обаче и на жена ми като прибавим джипа(100 000)изравняваме положението:):):)
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Черноморието пишман бизнесменит имат българските туристи за даденост.
10
2
 
38
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
И аз благодаря за страхотната почивка в Афитос. Две седмици рай. Обслужване, отношение, условия, храна, цени, всичко беше топ. Догодина пак! ^^
9
10
 
30
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Аз карам автомобил за 170 000лв.. Програмист съм и ходя в Гърция ежегодно по 3-4 пъти. Тази година не пропуснах, изкарах там 2 месеца дистанционна работа. Всяка стотинка данък съм платил над заплатата си. Като мен има още половин милион българи, а ти се залъгвай кой какво и що печелил.
8
3
 
19
 
! Отговори
Sozopol преди 3 години
И ние благодарим на Българските туристи за това лято!Такъв силен сезон сме нямали отдавна!
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да благодарят на Бойко за подпорните стени и мутро рекета по бетономорието. Той човека не вижда проблеми там, вижда само спорове за паркоместа между обикновени граждани.
6
2
 
35
 
! Отговори
Бг то преди 3 години
Ех Гърция е чудесна страна ! Може би от най - добрите летни дестинации в света ! Тези хора умеят да си правят кефа и кефа на другите ! Обичат да черпят , човечни са и не са толкова алчни . Ако те харесват са готови на всичко да ти угодят , ако ли не те харесват обаче може да ти се стъжни . Нашите по морето са бая злобни ( естествено има и доста изключения и чудесни хора ) и са алчни . Искат само да взимат . А за водата няма какво да говорим гръцката е кристал, но пясъкът при нас е по- ситен.
5
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немъчени/крадени пари лесно се харчат ! Само скъпи коли на Кулата за над 100 000 лв, тестове 520лв ,че питайте ги от къде ? - проекти,фирми,фондове и тн Далавери !
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако трябва челна стойка ще правя на границата, но на мутри пари не давам, че още да оклепат Черноморието. Тези хора не знаят как се прави бизнес.
3
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,гърците удариха шестицата , с тестове за 520 лв при тях отидоха само богатите ! а в Поморие стая за 30лв през август на 30м от плажа ! и пак повече от половината празно.
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кафявоморието освен природа следващата година няма да има и вода.
1
24
 
3
 
! Отговори
БарбаронесХотелиерес преди 3 години
Изменници -Предатели! Непатриоти! Ние тука ВИ направихме Тиквички по Гръцки - а Вие избягахте да харчите еврото в чужди държави -Неверници!!

Спонсорирани публикации