Цвети Пиронкова затрудни Серина Уилямс, но отпадна от US Open

Тенисистката ни победи американката в първия сет, но загуби другите
Обновена: 9 сеп 2020 21:40 | 9 сеп 2020 21:38, Петя Славова
114
Цвети Пиронкова затрудни Серина Уилямс, но отпадна от US Open
Снимка: БГНЕС

Най-добрата ни родна тенисистка Цвети Пиронкова загуби битката със Серина Уилямс в среща от четвъртфиналите на US Open.

Още по темата

Срещата между двете бе първа от програмата на централния корт "Артър Аш" и започна в 19.00 (българско време), предава Gol.bg.

Пиронкова успя да победи Уилямс в първия сет с 6:4, но загуби другите два с 3:6 и 2:6.

Серина стартира мача с три аса още в първия си сервис гейм, в който Цвети все пак показа класата си с елегантен и много ефектен прехвърлящ удар. Тя отговори със серия от мощни удари на свой сервис и изравни резултата.

Пиронкова стигна до първата точка за пробив в мача при 2:2, но Уилямс я неутрализира с шестия си ас. Нашето момиче получи още една възможност и този път я сграбчи с великолепна атака и завършващ удар по правата!

Българката не спираше да тормози живата легенда в женския тенис с комбинация от силни и дълбоки удари, както и от технични изпълнения, при които топката се свличаше в краката на американката.

Изостанала с 2:4, Серина увеличи децибелите и издаваше викове при всеки свой удар. Това очевидно й помогна, защото сложи край на поредицата от три поредни гейма за нашето момиче. Пиронкова се разклати леко при 30:30 на свой сервис, но се овладя и завърши гейма с ас.

Това не беше всичко - Цвети стигна до два сетбола при сервис на Уилямс, но голямата шампионка се измъкна и остана в мача. Сега вече всичко беше на ракетата на българката, която сервираше за първата част и стигна до още два сетбола! Този път нямаше прошка и след нова чудесно конструирана атака Пиронкова взе сета с 6:4.

Шеметният първи сет даде още повече енергия и самочувствие на пловдивчанката, която стартира с нов пробив, постигайки три поредни точки при подаването на съперничката си! За съжаление резултатът беше изравнен с бърз рибрейк.

Уилямс изпита сериозни затруднения при сервирането си в третия гейм на втория сет и беше надиграна, но се измъкваше с асове и в крайна сметка излезе напред в резултата, но малко по-късно Цвети изравни след спасена точка за пробив.

Плоските удари на Пиронкова предизвикваха много грешки при американката, но тя докара асовете си до цели 12 в 15-ия гейм на двубоя и удържа аванса си, за да пробие за 5:3 след най-продължителното разиграване в мача. Малко след това тя затвори сета с 6:3.

Началото на третия сет беше много трудно за българката, която се измъчи на свой сервис в най-дългия гейм в срещата. Тя спаси две точки за пробив, но при третата изкара топката извън очертанията на корта.

Българката хвърли много пот и при следващото си подаване, но все пак запази самообладание и сложи край на пропадането си - 1:2. Серина печелеше своите подавания и това допълнително оказваше напрежение върху Пиронкова, която се срина от 40:15 в седмия гейм и беше пробита.

Повела с 5:2 гейма, Уилямс отпусна ръката и завърши мача с гейм на нула, използвайки отново силния си сервис.

Родната тенисистка и №1 при жените са се изправяли една срещу друга четири пъти до момента, като всички победи са на сметката на американката.

Цвети достигна до тази фаза на турнира, след като записа впечатляващи победи над испанката Гарбине Мугуруса, хърватката Донна Векич и французойката Ализе Корне. На старта Цвети победи и рускинята Людмила Самсонова.

Пиронкова, за която това е първи турнир след завърщането й в професионалния тенис след тригодишно отсъствие, има само един загубен сет в четирите си срещи дотук.

38-годишната Уилямс пък има два загубени сета дотук. Тя имаше тежък трисетов мач на 1/8-финалите с гъркинята Мария Сакари, а в третия кръг преди това загуби първия сет срещу сънародничката си Слоун Стивънс. Серина е 8-а в ранглистата на WTA в момента и поставена под №3 в схемата.

Още новини за спорта, четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
43
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Приказката свърши,но все пак трябва да признаем,че трудно се играе срещу мъж,облечен в женски дрехи !
36
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте писали и сте се драли за глупости, зарадвайте се на успеха на Цвети и я поздранете!!!
35
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
м/у другото,дано да не бъда грешно разбран:-Аз харесвам и поддържам Цветито!!!!..За което се подписвам...обаче като гледам какви големибозки е отпрала,..май наистина има проблеми с пъргавината ....На снимката виждам една ПРЕКРАСНА ЖЕНА, по-скоро..А оная коообила,..е,тя е дори противна за гледане..
34
44
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като пирон я набиха и забиха надолу.Жалка слабачка.
33
3
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До ОТПАДЪКАЩе те уча, понеже траките, както и славяните НЕ са (пра) -българи.... Българският народ е съставен именно от тези три племена/етноса. И не се обиждай, моля.
32
1
 
29
 
! Отговори
Леле до 3 преди 3 години
Друг път й е пуснала сета!.. Не спря да реве като едно животно, на което гледам правилно я оприличават в коментарите, то бяха истерия, то беше чудо! Нашето момиче показа техника и истинска класа! Бях много горда с нея как аристократично се справяше с ревящото нещо!.. Да не говорим че СЕРена не пропусна и този път да демонстрира лошо възпитание и агресия, така типични за нея. Айде Цвети да няма травми, онова да спре анаболите и пак да гледаме мач между тях, то ще се види! Адмирации за Цвети!!!
31
6
 
11
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До ОТПАДЪКАКой нормален европеец и българин ще отрече че Бялата раса е най- добрата и най- Хубавата? Няма такива, така че излишно с епритесняваш и излишно оплюваш Комунизма, който допринесе за добрата демография на България ( 9 милиона българи и български граждани). Уви, след комунизма, България затъва и страда от демографската катастрофа! И сега, България е на последните показатели по бяла раждаемост!
30
1
 
17
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До Комунист завинагиКолко си прав, човече. Подкрепям мнението ти. По отношение на Цвети Пиронкова, нужно й е подкрепа, тя се стара, постигнала е и успехи въпреки тази загуба, успехи и в други спортни и житейски отношения. Вчера тя се справи добре. Да е жива и здрава.
29
6
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До ОтпадъкаБългарите се състоят от тези племена- славяни , които са мнозинство и които дават и говоримия език и писменост на България, прабългари - малцинство, които основават България и държавността й, и траките- древно племе и малцинство, което се смесва с другите два етноса. И недей да делиш България по исторически области, понеже и свети император Иустиниан Велики се е родил в близост до Сердика.
28
15
 
7
 
! Отговори
Комунист завинаги преди 3 години
Не се напъвайте, българчета. Все по-зле ще ставате не само в спорта, а във всичко.В Народна Република България населението беше 9 милиона. Имаше спортни школи, клубове, работеше се сериозно, амбициозно, постоянно. Спортът беше приоритет за държавата, затова имахме шампиони на световно ниво.Днес - трагични сте, и вие и демокрацията ви. Освен да емигрирате и да бачкате на западните ви господари, за друго не ставате.Слава на БКП, слава на Тодор Живков.Да живее 9-ти септември!
27
0
 
27
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Нашата показа, че е 2 пъти по-грамотна технически. Не е нормално "жена" да бие сервис със 193км в час. Само с яко блъскане я победи.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има съмнения ,че Серинка е мъж.Послекраварите не ги проверяват за дрога.Знаем от Фелпс, до високия скок,детоподминаха летвата от анаболи и...т.н.Трето тенис мафията разиграва еднисложни схеми,разбира се добре платении носещи добри печалби.Гришо в най-добрата форма го бият хора с винетка.А когато би Федерер,едва удряше топката.Все пак ,Честито.Да и пожелаем наЦвети повече спечелени точки и щомплащат,добра заработка.Краварите узорпират простоти,,jta си.Малограмотници сър.
25
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвъцито беше безидейна. Трагична през целия мач, сервисът й кекав и яллов.Няма спортни училища, които да бъдат люпилня на таланти.Няма го спортният дух на НРБ, в която комунистите изграждаха спортисти гиганти. Да казвам ли? Щанги, лека атлетика, художествена гимнастика - четете да видите каква сила сме били навремето. В Олимпиадата в Сеул сме на 7-мо място в света, бе демократи. Ами златните момичета на Нешка? Ами рекордът на Стефка - непобедим.Всичко това ние комунистите направихме.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тия са докарали горила от Африка как ще стане,браво Цвети,другия път и подхвърляй банани да я объркаш!
23
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде всички тъмни балканци обратно по родните места. За Дришy и Джокович говоря.
22
1
 
17
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До до аманЕЕЕЕ, оля се! Какво общо имат омразните ти комунисти с тая горила СЕРИна? Нищо общо! Иначе само *** биха предпочели чер.нилката СЕРИна пред бялата хубава европейска жена като българката Цветелина Пиронкова и други европейски тенисистки!
21
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо я опукаха като куцо пиле домат.Нашата не знаеше къде се намира.Жалка история.
20
2
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
е,трудно е на всеки нормален човек да се справи със стероиднатакобила..
19
1
 
26
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Да е жива и здрава Пиронкова, пожелавам й много успех!
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем се обърка света,преди белите биеха черните сега обратно,не върви на добре!

Спонсорирани публикации