Цвети Пиронкова затрудни Серина Уилямс, но отпадна от US Open

Тенисистката ни победи американката в първия сет, но загуби другите
Обновена: 9 сеп 2020 21:40 | 9 сеп 2020 21:38, Петя Славова
114
Цвети Пиронкова затрудни Серина Уилямс, но отпадна от US Open
Снимка: БГНЕС

Най-добрата ни родна тенисистка Цвети Пиронкова загуби битката със Серина Уилямс в среща от четвъртфиналите на US Open.

Още по темата

Срещата между двете бе първа от програмата на централния корт "Артър Аш" и започна в 19.00 (българско време), предава Gol.bg.

Пиронкова успя да победи Уилямс в първия сет с 6:4, но загуби другите два с 3:6 и 2:6.

Серина стартира мача с три аса още в първия си сервис гейм, в който Цвети все пак показа класата си с елегантен и много ефектен прехвърлящ удар. Тя отговори със серия от мощни удари на свой сервис и изравни резултата.

Пиронкова стигна до първата точка за пробив в мача при 2:2, но Уилямс я неутрализира с шестия си ас. Нашето момиче получи още една възможност и този път я сграбчи с великолепна атака и завършващ удар по правата!

Българката не спираше да тормози живата легенда в женския тенис с комбинация от силни и дълбоки удари, както и от технични изпълнения, при които топката се свличаше в краката на американката.

Изостанала с 2:4, Серина увеличи децибелите и издаваше викове при всеки свой удар. Това очевидно й помогна, защото сложи край на поредицата от три поредни гейма за нашето момиче. Пиронкова се разклати леко при 30:30 на свой сервис, но се овладя и завърши гейма с ас.

Това не беше всичко - Цвети стигна до два сетбола при сервис на Уилямс, но голямата шампионка се измъкна и остана в мача. Сега вече всичко беше на ракетата на българката, която сервираше за първата част и стигна до още два сетбола! Този път нямаше прошка и след нова чудесно конструирана атака Пиронкова взе сета с 6:4.

Шеметният първи сет даде още повече енергия и самочувствие на пловдивчанката, която стартира с нов пробив, постигайки три поредни точки при подаването на съперничката си! За съжаление резултатът беше изравнен с бърз рибрейк.

Уилямс изпита сериозни затруднения при сервирането си в третия гейм на втория сет и беше надиграна, но се измъкваше с асове и в крайна сметка излезе напред в резултата, но малко по-късно Цвети изравни след спасена точка за пробив.

Плоските удари на Пиронкова предизвикваха много грешки при американката, но тя докара асовете си до цели 12 в 15-ия гейм на двубоя и удържа аванса си, за да пробие за 5:3 след най-продължителното разиграване в мача. Малко след това тя затвори сета с 6:3.

Началото на третия сет беше много трудно за българката, която се измъчи на свой сервис в най-дългия гейм в срещата. Тя спаси две точки за пробив, но при третата изкара топката извън очертанията на корта.

Българката хвърли много пот и при следващото си подаване, но все пак запази самообладание и сложи край на пропадането си - 1:2. Серина печелеше своите подавания и това допълнително оказваше напрежение върху Пиронкова, която се срина от 40:15 в седмия гейм и беше пробита.

Повела с 5:2 гейма, Уилямс отпусна ръката и завърши мача с гейм на нула, използвайки отново силния си сервис.

Родната тенисистка и №1 при жените са се изправяли една срещу друга четири пъти до момента, като всички победи са на сметката на американката.

Цвети достигна до тази фаза на турнира, след като записа впечатляващи победи над испанката Гарбине Мугуруса, хърватката Донна Векич и французойката Ализе Корне. На старта Цвети победи и рускинята Людмила Самсонова.

Пиронкова, за която това е първи турнир след завърщането й в професионалния тенис след тригодишно отсъствие, има само един загубен сет в четирите си срещи дотук.

38-годишната Уилямс пък има два загубени сета дотук. Тя имаше тежък трисетов мач на 1/8-финалите с гъркинята Мария Сакари, а в третия кръг преди това загуби първия сет срещу сънародничката си Слоун Стивънс. Серина е 8-а в ранглистата на WTA в момента и поставена под №3 в схемата.

Още новини за спорта, четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
16
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Вчера - на 08 Септември, Пиронкова спечели, на хубава дата и на хубав Ден, какво повече? С пожелания и за семейни и житейски успехи.
16
2
 
28
 
! Отговори
ASD преди 3 години
Пиронкова не победи, но е чиста! А не на амфетамини предписани за справяне с "депресия". Също така Пиронкова не е асматик и не пие разширяващи белия дроб вещества.Понякога загубата е чиста победа.
15
5
 
12
 
! Отговори
Аман преди 3 години
С такива деградирали хора като в този форум,България трудно ще тръгне напред.Аман от мрънкачи и от негативни нихилисти!
14
2
 
20
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Пиронкова, недей да се притесняваш! Труда и усилията също се възнаграждават! Добре си се справила, браво. Важното е, че и на друг фронт биеш.
13
31
 
4
 
! Отговори
Истински комунист преди 3 години
"Браво, Цвети!" За какво браво?1/4 финал с много мъка и клизма. Трагична история.Изобщо спортът у нас днес е смешна история.По времето на Народна Република България имахме истински шампиони. Златни медали от Олимпиади, Световни и Европейски първенства. НРБ мачкаше сили като СССР, САЩ, Германия, Франция, Италия. Ние комунистите изградихме спортни училища, Олимпийски надежди, възпитавахме постоянство, дисциплина, спортен дух.Слава на БКП!Честит 9-ти септември, другарки и другари.
12
21
 
2
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 3 години
И мен *** е срам ...,от срамната загуба на Цветана!😁
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Цвети, мотивираш ме!
10
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Набиха я.Много шум за нищо.
9
2
 
29
 
! Отговори
Айдън Али преди 3 години
Браво Цвети ти показа на какво е способна една Българска майка, успех за бъдещи срещи. Ти си гордостта на Пловдив и България
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво сравнение може да става - оная е слон от мускули. Се едно Годзила.
7
20
 
1
 
! Отговори
Да 4 преди 3 години
Със сигурност нема да стане Серина!
6
3
 
27
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До АнонименТи по-добре ли умееш да играеш тенис? Тя игра в NY , ти пишеш от село.
5
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Серина!!!!
4
30
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Размазаха я
3
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Цвети страхотен мач ако отсреща имаше човек имаше шанс,ама тая горила утре ще я вземем на протеста да изпонатръшка малко ушеви!
2
28
 
5
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Дежурен мач на Серина. Тя често пуска разузнавателно първия сет и после включва на пълна скорост и смачква. Така се случи и сега. Нищо одобено.
1
6
 
51
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
Благодарим ти, Цвети, че ни направи част и зрители от този спектакъл. Цяла България се гордее с теб. Поклон и много спечелени мачове занапред

Спонсорирани публикации