Цвети Пиронкова затрудни Серина Уилямс, но отпадна от US Open

Тенисистката ни победи американката в първия сет, но загуби другите
Обновена: 9 сеп 2020 21:40 | 9 сеп 2020 21:38, Петя Славова
114
Цвети Пиронкова затрудни Серина Уилямс, но отпадна от US Open
Снимка: БГНЕС

Най-добрата ни родна тенисистка Цвети Пиронкова загуби битката със Серина Уилямс в среща от четвъртфиналите на US Open.

Още по темата

Срещата между двете бе първа от програмата на централния корт "Артър Аш" и започна в 19.00 (българско време), предава Gol.bg.

Пиронкова успя да победи Уилямс в първия сет с 6:4, но загуби другите два с 3:6 и 2:6.

Серина стартира мача с три аса още в първия си сервис гейм, в който Цвети все пак показа класата си с елегантен и много ефектен прехвърлящ удар. Тя отговори със серия от мощни удари на свой сервис и изравни резултата.

Пиронкова стигна до първата точка за пробив в мача при 2:2, но Уилямс я неутрализира с шестия си ас. Нашето момиче получи още една възможност и този път я сграбчи с великолепна атака и завършващ удар по правата!

Българката не спираше да тормози живата легенда в женския тенис с комбинация от силни и дълбоки удари, както и от технични изпълнения, при които топката се свличаше в краката на американката.

Изостанала с 2:4, Серина увеличи децибелите и издаваше викове при всеки свой удар. Това очевидно й помогна, защото сложи край на поредицата от три поредни гейма за нашето момиче. Пиронкова се разклати леко при 30:30 на свой сервис, но се овладя и завърши гейма с ас.

Това не беше всичко - Цвети стигна до два сетбола при сервис на Уилямс, но голямата шампионка се измъкна и остана в мача. Сега вече всичко беше на ракетата на българката, която сервираше за първата част и стигна до още два сетбола! Този път нямаше прошка и след нова чудесно конструирана атака Пиронкова взе сета с 6:4.

Шеметният първи сет даде още повече енергия и самочувствие на пловдивчанката, която стартира с нов пробив, постигайки три поредни точки при подаването на съперничката си! За съжаление резултатът беше изравнен с бърз рибрейк.

Уилямс изпита сериозни затруднения при сервирането си в третия гейм на втория сет и беше надиграна, но се измъкваше с асове и в крайна сметка излезе напред в резултата, но малко по-късно Цвети изравни след спасена точка за пробив.

Плоските удари на Пиронкова предизвикваха много грешки при американката, но тя докара асовете си до цели 12 в 15-ия гейм на двубоя и удържа аванса си, за да пробие за 5:3 след най-продължителното разиграване в мача. Малко след това тя затвори сета с 6:3.

Началото на третия сет беше много трудно за българката, която се измъчи на свой сервис в най-дългия гейм в срещата. Тя спаси две точки за пробив, но при третата изкара топката извън очертанията на корта.

Българката хвърли много пот и при следващото си подаване, но все пак запази самообладание и сложи край на пропадането си - 1:2. Серина печелеше своите подавания и това допълнително оказваше напрежение върху Пиронкова, която се срина от 40:15 в седмия гейм и беше пробита.

Повела с 5:2 гейма, Уилямс отпусна ръката и завърши мача с гейм на нула, използвайки отново силния си сервис.

Родната тенисистка и №1 при жените са се изправяли една срещу друга четири пъти до момента, като всички победи са на сметката на американката.

Цвети достигна до тази фаза на турнира, след като записа впечатляващи победи над испанката Гарбине Мугуруса, хърватката Донна Векич и французойката Ализе Корне. На старта Цвети победи и рускинята Людмила Самсонова.

Пиронкова, за която това е първи турнир след завърщането й в професионалния тенис след тригодишно отсъствие, има само един загубен сет в четирите си срещи дотук.

38-годишната Уилямс пък има два загубени сета дотук. Тя имаше тежък трисетов мач на 1/8-финалите с гъркинята Мария Сакари, а в третия кръг преди това загуби първия сет срещу сънародничката си Слоун Стивънс. Серина е 8-а в ранглистата на WTA в момента и поставена под №3 в схемата.

Още новини за спорта, четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвете срещу мутант това си е свирен мач.
56
26
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Цвети Пиронкова най вече затрудни водещите по телевизиите в Америка да произнесат името и, и се отчетоха с тенисистка от булгерия. Иначе Серена я измете за нула време. Айде три бучки лед в мастиката и чиърс!
55
1
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Изпусна я нашето момиче.
54
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако аз бях на Пиронкова мястото щях да откажа този мач и да протестирам, че целия Святси затваря очите за това допинг чудовище.Нека ме дисквалифицират. В един момент и другите спортисти ще стачкуват.Само, че тенисистите, принципно не са умни хора.
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма шанс пред чудовище, което взима супер скъпи химии, които за 20 минути не остават следа. От време на време може и да падне само, заради залозите и мафията, но случайност няма. Зад нея стои толкова стройна и мощна мафия... Залози, допинг , правен от най-добрите химици, лекари и биолози.Кой, кой нормален човек може да има такова набозено тяло. А, казват, че комунизма бил нечестен. О, ела да видите капитализма.Това, ако беше рускиня щеше да се вдига врява. Само едно не мога да разбера. За
52
0
 
44
 
! Отговори
Бай Чуй преди 3 години
Цвети не беше играла 3 ГОДИНИ, на 33 е, постигна 4 последователни победи, 2 от които над тенисистки от топ 20 /едната от тях бивша номер 1/ и до средата на мача беше по-добра от една от най-великите тенисистки на всички времена, ако не и най-великата. Е, какво да искаме повече?!
51
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американската *** само като измучи на сервиса и после трябва куршум да ти леят...
50
1
 
24
 
! Отговори
Серина преди 3 години
сигурно има ташкенти като на коч. Хълк пасти да яде пред тая, ебси и мутанта.
49
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петя Славова, слугата на Герб.Трие коментари. Че и спорт коментира
48
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Цвети Пиронкова. Българи те обичат. Зарадва цяла България. Ти си победител.
47
5
 
3
 
! Отговори
Виеба преди 3 години
Тениса и тенисискити.. и тенискити
46
5
 
37
 
! Отговори
Легендата преди 3 години
Допинг чудовище. Не го казвам, защото съм афектиран. Цвети едва ли щеше да спечели. Българите нямаме психика на финалната права. Но Серина е толкова очевидно допингирана. На почивката и дадоха лекарството за астма. Видя се как залиташе в началото, а после тичаше като кон. Ужасно несправедливо.
45
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кьорави ли сте? Мачът беше предварително договорен, както и мачовете на Гришо. Един ден ще си чу-кат главите магнатите зад тениса, но нищо няма да може да се върне назад...Но, може би, завистливият и дребнав българин повече не заслужава...
44
5
 
24
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Нормално е назобаното американско добиче,пардон,момиче да победи...
43
2
 
8
 
! Отговори
На пътя на хипопотам преди 3 години
...не бива нищо да застава.Ареала му е,или указан с екстременти, или влязъл в най-личното му пространство-онова очертано с личния мирис на индивида.В случая,отново ще кажа,най-симпатичния трактор не е Волво,а "милата" победителка, която си заслужи победата!Нашето момиче-няма си грамотни треньор,психолог,ПР,а и нашите мили медии не умеят да създадат АТМОСФЕРА ЗА ГОРДИ ПОБЕДИТЕЛИ.Ако би победила-допиг скандал...Единствено е истина,че туй ГОТИНО (сладко,красиво) същество-Цвети има бъдеще.
42
29
 
10
 
! Отговори
Комунист завинаги преди 3 години
Мануела Малеева, рожба на БКП, 3-то място в световната ранглиста!Цвъцка Пиронкова, рожба на жалката демограция, 31-во място!
41
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нищо пак прибра 500 000$ не я мисля аз!
40
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Залепиха я като гербова марка на пощенски плик.
39
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, Цвети!Елегантна и нежна Цвети трудно би победила жената-мъж Уилямс.
38
20
 
8
 
! Отговори
Комунист идеолог преди 3 години
Да се учи от сестри Малееви. Цял свят ги знае тях.Магдалена, Мануела и Катерина Малееви. Деца и рожби на комунизма, на БКП.Ние комунистите тренирахме и обучихме сестри Малееви, донесли слава на Народна Република България по цял свят.Изградихме тенис кортове, бази, спортни центрове, места за отдих и рехабилитация.Възпитавахме спортния дух, борбеността, постоянството. Затова и цял свят настръхваше като чуеше за нас.Слава на БКП, слава на Тодор Живков.Честит 9-ти септември, другарки и другари

Спонсорирани публикации