Чавушоглу: Турция ще продължи подкрепата си за Азербайджан

Анкара щяла да защитава справедливата кауза на Баку
6 окт 2020 18:15, Елка Василева
341
Чавушоглу: Турция ще продължи подкрепата си за Азербайджан
Снимка: архив, БГНЕС

Турция ще продължи подкрепата си за Азербайджан и неговата справедлива кауза, обеща турският външен министър Мевлют Чавушоглу в Баку, където е на работно посещение днес, съобщиха турски медии.

Чавушоглу говори на съвместна пресконференция с азербайджанския си колега Джейхун Байрамов. Преди това той се срещна и с азербайджанския президент Илхам Алиев.

Турският външен министър обясни на пресконференцията, че посещението му е проява на солидарност с Баку на турската държава и народ. Той обеща, че Турция винаги ще подкрепя Азербайджан, "и днес, и утре", предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Обръщайки се към международната общност, Чавушоглу подчерта: "Нагорни Карабах е на Азербайджан", и я обвини, че не е предприела никакви конкретни действия за изтеглянето на Армения от тези територии независимо от резолюциите на ООН.

Още по темата

Според Чавушоглу е несправедливо Армения и Азербайджан да бъдат поставяни на равна основа, защото това би значело "възнаграждаване на окупатора". По думите на турския министър правото е на страната на Азербайджан и следователно той трябва да бъде подкрепен.

Турският външен министър смята, че дори и в случай на прекратяване на огъня, за каквото всички призовават, нещата отново ще се върнат постарому.

"Международната общност трябва да види, че това вече няма да продължава по същия начин", изтъкна Чавушоглу, имайки предвид положението в Нагорни Карабах.

Министърът подчерта, че Турция ще продължи да разяснява пред света справедливата кауза на Азербайджан и да я защитава.

"Притисната, Армения започна да напада мирни селища. Това е престъпление срещу човечеството, знак за безпътицата, в която е изпаднала Армения", заяви още той.

Азербайджанският министър на външните работи Джейхун Байрамов на свой ред обвини Армения, че има "терористичен манталитет", предаде Анадолската агенция.

"Държавата Армения има терористичен манталитет. Тя няма червени линии в постигането на целите си", заяви Байрамов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
4
 
! Отговори
Помашки мелез преди 3 години
Въпросът сАналОрманците се решава бързо със затваряне на КПП та.
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин не го е страх от Турция!Просто си има достатъчно проблеми и санкции покрай Украйна и Беларус.Освен това той в добри отношения и с двете страни ,който воюват.
82
4
 
7
 
! Отговори
Яcтpeб Оcманлията преди 3 години
Това да си турчин е проклятие,зла съдба,труднолечима болест,синоним на *** човек и роб.Страховете на роба са много понеже е беззащитен.
81
4
 
6
 
! Отговори
БС преди 3 години
Моето мнение за шериата, или както там му казват:- подобно на Инквизицията в Европа през 15-16 век- Да но сега сме 21 векЗаключение:- Те са около 5-6 века назад в развитието си
80
1
 
6
 
! Отговори
Помашки мелез преди 3 години
Защо всеки ни мрази?
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чавушоглу: Турция ще продължи подкрепата си за Азербайджан, за разлика от Русия която заряза Армения насред блатото. За жалост все още има хора които вярват на Русия.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 112 Говоря за рязане на крака и ръце.Гледал съм клипове има в нета гадна работа.
77
3
 
0
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
До Анонимен 104За какво осакатяване на жени и деца говориш? Наистина не разбрах. А убийстовото с камъни може да го дебатираме, което е за изневяра и знам много хора не могат да си представят един живот без изневяра. Все пак сме модерно общество, нали?!
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 106 С смисъл? Кое му е простото на това ,което съм написал?
75
2
 
4
 
! Отговори
това е преди 3 години
не ги харесвам турц. недоразвити същества,първобитният човек е повече от тях
74
3
 
1
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
До Анонимен 100Ами щом след като Антон Дончев напише нещо автоматично става истина, защо аз като напиша нещо автоматично да не става истина?! Ето, написах го, и от сега нататъка това е истината! Ако има нещо в книгите в разрез с написаното от мене, да се изгорят!Казах!
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ястреб -осмалията Ами не мога да приема законите на шериата за нормално нещо...Осакатяването на жени, деца убийствата с камъни..Ако бях мюсюлманин в ислямска страна щях да си хвана куфарите и към някоя държава на северозапад както много мюсюлмани са го сторили.Проблем е също ,че четейки Корана всеки си го тълкува сам за себе си и затова има такъв радикален екстремизъм.
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не ги харесвам ,но факт е ,че се държат и открито си оказват няма тънга-мънга!
71
5
 
1
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
До Анонимен 87Някой вярно не знае шериата, но продължава да се прави че го знае. Също не знае и история и етнография предполагам, иначе щеше да знае че помаците етнически са различни от българи, и физически, и като обичаи и традиции. Помаците са коренни славяни по балканите, приели исляма преди 856 година и преди турското племе на Аспарух да се омеши с другите славянски племена по балканите и се появи това чудо, което в днешно време се нарича "българин" - смесица между славяни и турци.
70
5
 
0
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 3 години
Внемавайти много какво драштити пилянца
69
4
 
4
 
! Отговори
БС преди 3 години
До Османлията 80:Добре, отивай си в Турция и там прави каквито искаш империи. Тук нямаш работа, България върви към по-нов свят и такива като теб които мислят 500 години назад ни пречат.И без това имате смешни имена.
68
6
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
До Анонимен 83Това беше тайна, но ти вече разгласи! Разбира се, че всичко е предвидено. Затова от 2 години Аселсан работеше върху подобна система с по-високи качества. Затова вчера Канада обяви за амбаргото, днес Турция обяви че започват серийно производство. Ще рече, че беше нещо очаквано и съответните мерки бяха предприети преди дълго време. Включително и складиране на критични компоненти. А бе какво да правиш, турците сме проЗсти хорица! ;-))
67
3
 
2
 
! Отговори
56 преди 3 години
Отдавна трябваше да ядат голямата обща сопа за да се научат да спазват някои норми.След Армения и Израел подхващат да си връщат Балканския полуостров.Тия търсят само външни конфликти за да избегнат вътрешните си тотални провали и изчезване от политиката.
66
8
 
6
 
! Отговори
Яcтpeб Оcманлията преди 3 години
Първият cekc на турчина задължително е със баща му!Как да не се гордееш че си турчин!А npocтите бълrapaци още правят cekc със жени
65
3
 
6
 
! Отговори
БС преди 3 години
До Номер 80:Не знам дали ме разбираш, защото Българският не ти е добър.По-добре си заминавай за Турция, сигурно там ще си по-добре приет.Не мога да ви разбера какво правите тук?