Доц. Мангъров отново: Вирусът не се лекува с антибиотици

Острата фаза на Covid-19 е от 13 до 15 дни
369
Доц. Мангъров отново: Вирусът не се лекува с антибиотици
Снимка: БГНЕС

Да се внимава с антибиотиците, защото вирусът не се лекува с тях, препоръча доц. Атанас Мангъров, началник на Covid отделението в Инфекциозна болница, в която се лекуват всички пациенти с коронавирусна инфекция.

По думите му клиниката е пълна, около 80 души е постоянният брой на пациентите.

Още по темата
Той уточни пред БНР, че всички лекари са на първа линия и е неправилно да се определят само едни от тях като работещи на първа линия.

"Това, което отличава коронавируса от останалите вирусни инфекции, характерни за този сезон, е, че при тях острата фаза е 4-5 дни, при Covid-19 острата фаза е от 13 до 15 дни - доста по-дълго от това, с което сме свикнали да се срещаме всяка година", обясни инфекционистът пред БНР.

Той подчерта, че става дума за вирусни изменения, които не са бактериални и не се лекуват с антибиотици.

"Това е вирусна инфекция, за която няма дефинитивно лечение - нито ремдесивирът, нито кръвната плазма - няма нещо, което да се даде и да му мине на човека. Тези хора се нуждаят от грижи", посочи той.

По думите на доц. Мангъров препоръката за приемане на аспирин е, защото той е средство срещу съсирването на кръвта.

"Ако ставаше с даването на два или три антибиотика, щяха да се дават и да няма проблем. Това е вирус, който не се лекува с антибиотици. На никого не сме отказали антибиотици. Трябва максимално щадящо да се дават на човека нещата, от които има нужда - на първо място това е кислород", обясни той.

Според него в болница трябва да влизат само тези, които имат нужда от кислород. Инфекционистът беше категоричен, че хората, които лекува, му имат доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доцент Мангъров поне разбира и знае и има опит, за разлика от мнозината маскирани ***, които смятат , че и кислородът е вреден.
27
3
 
11
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
Това е абсолютната истина. Антибиотиците не влияят на вирусите по никакъв начин. Те даже подтиснат до някъде имунната система, която единствена може да се справи с вирусната инфекция. Антибиотици трябва да се приемат при усложнения, когато започне бактериална инфекция- като 90 % от бронхопневмониите. Трябва да се знае че много от хората които починаха си отидоха заради неадекватно лечение и безразборно приемане на ремдесивир, антибиотици, фраксипарин, урбазон и какво ли още не!
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е симпатичен тоя антикомунист. Направо трепач.
25
1
 
5
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 3 години
''Вирусът не се лекува с това, верно е!Лекуват се придружаващите усложнения от вируса, причинени от възможни десетки патогенни БАКТЕРИИ, дремещи и чакащи срив на имунната система, за да ни "захапят" и затътрят в небитието!''Само че усложненията от бактерии трябва да са доказани, че са точно от бактерии, а не предположени, че са от бактерии, защото антибиотиците не са безобидни витаминчета и съсипват имунната система, точно от която в случая най-много се нуждаеш!
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бая народ ще умириши бъзито, щом тоя ще "лекува"...
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКога ли някой ще му отвинти празната глава?А Кога първо твоята куха тиква?
22
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е противен тоя пелтечещ ***.
21
4
 
12
 
! Отговори
До славянин преди 3 години
Точно така!Никакви ваксини, никакви химиотерапии, никакви гипсове, никакви обезболяващи, нищо.Само лайкучка и това е!
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров излезе заклет антикомунист. До изборите ще намалеят сигурно наполвина.
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май доцентът забравя, че трябва да лекува не вирусът, а пацеиентът.
18
1
 
4
 
! Отговори
72903 преди 3 години
Защо ли не споменава нищо за здравословно хранене, за спокойствие, за избягване на стрреса, отрицтелните емоции и завистта... Не препоръчва и медитация сутрин и преди сън вечерта... Не посочва билките за чайчетата, нито своя букет "Мангъров"... Хората се нуждаели от кислород и грижи. А мене РЗИ не ме търси за контактни лица вече трети ден.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За едно поне е прав...Тази инфекция НЕ СЕ ЛЕКУВА...Който е уязвим срещу този вирус просто е...пътник.Затова другите държави избраха lockdown. За да няма много жертви.
16
8
 
8
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Всички разбрахме, че доцент *** е из.мамник.
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че повечето дърти комунисти ритват бакърчето.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтощавайки имунната система вирусът дава възможност да се проявят различни бактериални инфекции.Някои от тях се повлияват да кажем добре от различни видове антибиотици.Приемът на антибиотици на базата лична преценка е крайно непрепоръчителен -грешки се допускат често заради липса на информация и опит.
13
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 5"Вирусът не се лекува с това, верно е!Лекуват се придружаващите усложнения от вируса, причинени от възможни десетки патогенни БАКТЕРИИ, дремещи и чакащи срив на имунната система, за да ни "захапят" и затътрят в небитието!"ТОЧНО.Поради което антибиотичното лечение особено във втората фаза си е напълно стандартна практика в такива случаи. Тоя или е напълно некадърен като лекар или ЯКО се прави на ударен.Обаче забележи как избягва да каже дали прилага антибиотично лечение тоя ***
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това и глухите баби го разбраха вече! Антибиотикът е за бактериалната пневмония, която става после. Да смени плочата, че стана досаден!
11
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ли някой ще му отвинти празната глава?
10
7
 
6
 
! Отговори
до 2 от славянин преди 3 години
Аз се лекувам от 27 години с чайчета и така не преча на организма си да са справи с всяко заболяване, толкова е проста и ефективна тази практика, че повече няма накъде - на първо място не пречи на организма си да се справи с проблема и на второ, което е доста по-трудно от първото - помагай му да се справи с проблема, а не му пречи с фармахимия, защото всяка фармахимия пречи!
9
6
 
9
 
! Отговори
No-comunist преди 3 години
Вие пушете и яжте отрови, дишайте мръсен въздух, горете гуми и карайте коли с изваден катализатор...Пък после тоя или оня са ви виновни.

Спонсорирани публикации