Сблъсъци във Вашингтон, Сенатът прекрати окончателния избор на Байдън

Привърженици на Тръм проникнаха в сградата на Капитолия
Обновена: 6 яну 2021 22:32 | 6 яну 2021 21:42, Красимир Ангелов
348

Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ прекрати дебата за удостоверяването на резултатите от гласуването на Избирателната (електоралната) колегия, според които демократът Джо Байдън е победил президента републиканец Доналд Тръмп на изборите през ноември.

Това стана факт, след като сградите на Конгреса на САЩ на Капитолия са блокирани от полицията след сблъсъци с привърженици на Тръмп, предаде БТА.

Заседанието беше преустановено минути след началото, след като против сертифицирането на резултата в Аризона се изказа членът на Камарата на представителите от този щат, републиканецът Пол Госар. По думите му той и още 60 негови колеги възразяват срещу преброяването на гласовете на електорите (членовете на колегията) в Аризона, предаде ТАСС.

Привърженици на американския президент Доналд Тръмп пък блокираха сградата на Капитолия, където конгресът трябваше да обяви окончателно новия президент на страната. Двете камари на парламента - Сенатът и Камарата на представителите, се събират на общо заседание, на което ще бъдат отворени и преброени гласовете на Избирателната колегия.

Пред сградата обаче има сериозна демонстрация. Съобщава се и за сблъсъци между протестиращите и полицията. Протестиращите пробиха полицейския кордон и достигнаха до сградата.

Членовете на Конгреса са евакуирани в рамките на сградата, като са били посъветвани да изключат електронните устройства, да заключат вратите и да са готови да се скрият под столовете.

Заради напрежението полиция евакуира присъстващите от офиси на американския Конгрес, съобщи Франс прес.

Демонстрацията в подкрепа на Тръмп започна малко преди заседанието на Конгреса. Конгресът заседава само около час, но достатъчно за част от републиканците да повдигнат възражения срещу отчитането на вота от щата Аризона.

С това те си навлякоха гнева на лидера на Републиканската партия в Сената - Мич Макконъл, който заяви, че "гласоподавателите, съдилищата и щатите вече са се произнесли" за победата на Байдън и опитите тя да не бъде зачетена "ще навредят завинаги на републиката", съобщава БНР.

А лидерът на демократите в Сената Чък Шумър обяви, че конгресмените, поддържащи Тръмп, се опитват да извършат преврат.

Едва след съобщенията за нахлуване в Конгреса, Тръмп призова привърженицзите си да протестират мирно. Заради случващото се обаче кметът на Вашингтон Мюриъл Баузър обяви полицейски час и нареди на всички жители да се приберат по домовете си. Полицейският час ще остане в сила до 6 сутринта местно време

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
8
 
! Отговори
Май преди 3 години
И тук в БГ ще замирише ако продължават да си пълнят гушите.
176
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егаси майтапа, за тази държава ни искат ВИЗИ!!!!
175
0
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Другари транс-атлантически *** каква е нашата позоция сега ,каква е позицията на Плевнавлиев покрепяме ли демократичната революция иили туй е гаден преврат ,къде сме !Демократично ли е тва там ,като в Украйна а?
174
1
 
17
 
! Отговори
жалко преди 3 години
Аз нямам надежди след като демократите вземат властта.Всичките мутри в България се появиха по времето на Клинтън който беше демократ.
173
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
58Revoliusion"Vreme besche da jivee Trymp i svobodata"Тръмп вече 4 г. е президент. Той не ви ли даваше свобода, че сега било време?
172
8
 
3
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 години
Ако и ние на 14.12.1989та бяхме влязли в Народното Събрание...щяхте да намажете веригите на танковете на излизане и щяха да ви прехвърлят с чаени лъжички от фугите между жълтите павета в найлонови чували :)
171
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 217А, след като евреите са на Байдън, тогава как Доналд Тръмп подкрепи агресивната политика на Нетаняху за окупация на палестински селища и подкрепи преместването на столицата на Израел в Йерусалим?
170
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слаба работа. Само да си имаха нашите ултраси там :)
169
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Тръмп им нареди в Туитър да се приберат в домовете си значи официално е вдигнал бялото знаменце.
168
2
 
9
 
! Отговори
Делано Рузвелт преди 3 години
Аз няма как да докажаче всички Демократи са конекрадци, но зная че всички конекрадци гласуват да демократите.
167
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента надеждата на всички нормални хора, нефалирали 4 пъти и неспасявани пак толкова пъти от мафията, е в Президент Майк Пенс!
166
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само двама сенатори подкрепят клоуна в този момент!!!
165
2
 
17
 
! Отговори
стоян преди 3 години
И нашите сатанисти начело с Боко Тиквата трябва да бъдат изметени от парламента.От 13-ти ги почваме.
164
7
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
В САЩ Почва Гражданска Война,Националистите на Тръмп , Срещу Евреите на Байдън,Залагам на Националистите ХА-ХА-ХА-ХААААААААААХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
163
7
 
9
 
! Отговори
На дончУ белината преди 3 години
му остават 13 дни в Белия дом и безбройни съдебни дела.
162
5
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
голямата *** тайна на демократите е че са сатанисти педофили изнасилващи убиващи малки деца надрусани пяни тотална гнусотия мдълбоко амам дълбоко затънали в педофилия и снъф ,че за това създадоха целия този хаос и отклонения на вниманието с Русия,Сирия,Иран и къде ли какви скандали новичоци ,нахалници,руски агресии само и сами да прикрият престъпленията си!Това са болни хора трябва да бъдат изправени пред съд!
161
4
 
12
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Краварите да вадят оръжията и да започва революцията...
160
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква Русия ви бие по главата, бе гламави copocoиди?На руснаците им е ясно, че за тях ще бъде същото с Байдън или Тръмп. Ако имахте малко акъл в главата, щяхте да знаете, че Путин вече поздрави Байдън. Тръмп вече спря газопроводите на Русия, военни бази се правят в Източна Европа и Русия вече не и пука за ТРъмпПроблемът е за Американците - фермер от средния запад на САЩ с доход от $60К трщбва да изхранва чернокожи самотни майки в големите градове, които получават по $140К на година за 5 чавета
159
10
 
19
 
! Отговори
Справедливост за САЩ преди 3 години
Долу узурпатора Байдън!!!Вън демократическите крадци от Сената на САЩ!!!Върнете откраднатите гласове на Тръмп, coppoсоиди!!!
158
7
 
5
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 3 години
*** ИЗПРАЩА ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИ ВОЙСКИ ДА ОСВОБОДЯТ САЩ ВЕДНАГА СЛЕД КАТО ОСВО ОДЯТ СЕРИЯ

Спонсорирани публикации