Работа от вкъщи - как да не натоварвате тялото си?

Столът и позата, която заемате, са от голямо значение
21 яну 2021 23:50, Дарена Найденова
6
Работа от вкъщи - как да не натоварвате тялото си?
IStockphoto

Нова година, същата пандемия. Това, което започна като няколко седмици в изолация, вече достига своя първи рожден ден. Говорим, разбира се, за коронавируса, който все още ни е хванал в своята безмилостна хватка и диктува ежедневието ни. Изолацията продължава, като много бизнеси остават затворени, а работата от вкъщи се превърна в нормален процес за повечето от нас.

И въпреки факта, че вече една година сме в това положение, все още трудно свикваме да не пътуваме до офиса, да работим от леглото и да третираме дома си като професионална среда. Освен че пандемията се отрази сериозно на психическото ни състояние и обърка доста от плановете ни, тя оказа влияние и на физическата ни форма. Дори да не го усещаме, тялото ни преминава през няколко болезнени цикъла, като постоянното седене на едно място е най-лошият за него.
 
Така че, заедно с плановете ви да влезете във форма след празниците, е добре да съставите и списък с нещата, с които да облекчите тялото си през тази година. Може вече да е 2021-а, но пандемията все още е тук и не се знае докога ще трябва да работим от вкъщи.
 
Ето няколко начина, по които да облекчите тялото си у дома
 
1. Наместете се удобно
 
Вратът ви е една от най-често срещаните зони, където се натрупва болка и мускулно напрежение, свързани със стреса. И, да, познахте, навеждането към лаптопа не помага особено за разрешаването на този проблем. Затова е добре да си направите аларма на телефона, която да ви подсеща да правите упражнения за отпускане на раменете, с които да предотвратите стягането на мускулите в тази област.
 
Монитора на компютъра ви трябва да бъде на една ръка разстояние, лактите да са близо до тялото. Поставете китките си на клавиатурата в неутрално положение, за да намалите шансовете от изтръпване и болка.
 
Седейки изправени на стола, стъпалата ви трябва да са на земята, а горната част на монитора ви да е на нивото на очите. Това ви предпазва от прегърбване напред и намалява напрежението, главоболието и стреса в горната част на гърба. За хората, които работят на лаптопи по-дълго време, експертите съветват да се запасите с безжична клавиатура и подходящ монитор, за да може да поддържате правилна стойка.
 
2. Не работете от леглото си
 
Разбираме, че работата от леглото е уютна, удобна и елиминира преобличането, но тя не е правилна. Извършването на когнитивно взискателна дейност на място, предназначено за почивка, не е най-добрата идея. Колкото повече използвате леглото си за работно място, толкова по-трудно ще накарате тялото си да заспи, когато си легнете.
 
Как да работите вкъщи и не натоварвате тялото си, вижте в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, докато пише на макбука, пише и на айфона. Разбира се, гримирала се е и се е изгладила, въпреки че цял ден ще стои вкъщи. Да, разбира се, всички го правят.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
iPad-a на една страна, Macbook-a и той накриво, за да си чати момата на айфоня... и всичко на обея семпли но дозайнерски мебели ...Не че нещи, ама едва ли се скапва от работа....
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Има как. И децата ще си учар в стаята, а и учебето не е точно шумен процес.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как в къщи да ти е удобно, това все пак е дом, не работно място. Малко са хората които в домовете си имат тип кабинет. Българина не живее в кой знае колко големи жилища за да си обособи и работно място, а и децата трябва да учат от някъде.
1
0
 
2
 
! Отговори
100проверено преди 3 години
Ако ви опънат един ПСИХОТЕРОР мутрите на ББ ще видите работа от вкъщи!Говори се, че новите дейности на МВР и ДАНС са терор и убийства срещу неудобни на Борисов и прокурор Гешев!В Перник вече са започнали с терора и гоненията!

Спонсорирани публикации