Близките на загиналия Людмил искат доживотен затвор за виновниците

Те се събраха на протест в Триъгълника на властта
Обновена: 20 фев 2021 20:32 | 20 фев 2021 20:31, Анисия Иванова
255

Близките на убитото от ток момче се събраха на протест в Триъгълника на властта. Дотук се стигна, след като цяла седмица нито една институция не пое отговорност за трагедията. Те настояват институциите да открият всички виновници и те да понесат своите наказания.

"Аз съм бащата на Людмил. Искам да помоля всички сънародници, веки има деца, не трябва да оставят нещата, след като гледат моя случай, не го пожелавам на никой. Това няма да се забрави. Ако не обръщат внимание и не се намерят по най-скоро да дават виновниците и да влизат в затвора, доживотен затвор. Аз няма да спра, ако трябва ще спя пред парламента с моето семейство, с другите хора на палатки", каза опечаленият родител.

Още по темата

Майката на починалото момче поиска справедливост от държавата, за да се предотврати нов трагичен случай:

Протестиращи от "Системата ни убива"  също се присъединиха към мирното шествие на роднините на загиналото от ток момче и  блокираха бул. "Дондуков" в София. Движението беше освободено преди 18 ч.

В края на миналата седмица Людмил, заедно с баща си пресичат на пешеходната пътека пред болница "Св. Иван Рилски". По оголен кабел протича електричество и убива 16-годишното момче. В деня след инцидента се оказва, че седмица по-рано в шахтата са работили техници. Тогава все още не е ясно чия собственост е шахтата.

"Тези шахти са отваряни преди 3 дни. Това са го казали и хора от болницата", заяви наемател на един от павилионите в района.

4 дни след смъртта ставd ясно, че павилионите на булевард "Иван Гешов" за незаконни. А ЧЕЗ пуснали ток към обектите с подписана служебна бележка. Шахтата намери своя собственик - Столичната община.

"Служебна бележка, подписана със запетая е пълен абсурд. Това послужва пред ЧЕЗ да свърже обекта като един законно изграден обект", заяви арх. Здравко Здравков.

От Столичната община прехвърлиха отговорността на районното кметство и обвиниха районния кмет, че не е подавал коректна информация за преместваемите обекти. На 18 февруари първи след инцидента оставка подаде дългогдишният главен архитект на район "Триадица" - Иван Шишков. От районната община обаче не отговориха какво са направили срещу незаконните обекти.

От ЧЕЗ заявиха че служебната бележка е редовен документ, а от болница "Св. Иван Рилски" заявиха, че нямат общо с инцидента. В ексклузивно интервю пред Bulgaria ON AIR, подалият оставка архитект Шишков разкри кой е подписал служебната бележка, с която са захранени павилионите.

"В този момент той е изпълнявал длъжността главен архитект, докато аз бил отпуск. Елена Tраянова се казвa", заяви той .

Арх. Шишков обясни, че процедурата по премахване на незаконните павилиони е спряла по настояване на болницата. Тогавашния директор на болницата д-р Дечо Дечев отрече да е имал подобни намерения.

Вижте повече в репортажa на Иван Кънчев по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тони Ти не си добре, честно. Как може да говориш така
47
2
 
4
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Аз за това внимавам къде стъпвам. Всичко е ЛЕШ.Ако не си гледаш в краката, може я в някоя шахта да паднеш, я да потънеш до кръста в някоя локва, я да се спънеш и да си счупиш носа в паважа..Защо се дупчи така мурдарската, не мога да разбера. Всичко е в шахти. Даже ги правят и една до друга. Евн и Чез - 2 различни шахти ползват сигурно. После има софийска водЪ, интернети, лампите на общината.ВСИЧКО Е ЛЕЩ. ТРЯБВА да ви снимам до библиотеката да видите за кво иде реч.Мурдарщина.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАЗМИНА СЕ БЕЗ ЖЕРТВИ
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми станало е, защото има разлика в това, което ние си учим децата да правят като видят кабели (да стоят надалеч) и това, което те си учат децата да правят като видят кабели (да ги крадат)... Грешка в генетиката на социалния манталитет, какво да се прави...
44
0
 
16
 
! Отговори
Камери преди 3 години
Вадете записите от камерите.
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27 (от 23)Мдам, гледам, че и пунктуационни правиш, сигурно само ПОНЯКОГА по десетина в едно изречение... А на всичкото отгоре явно си и много възпитан...
42
1
 
4
 
! Отговори
Човекопоток преди 3 години
Ежедневно от там пресичат ПОНЕ 2000 българи. Това можеше да е всеки един от вас, замислете се. Точно там е ВМА и Инфекциозна болница.Пълно е с народ.
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цензурата от Dnes.bg трият ли трият неудобни коментари. Да се знае - за ромите или добри и позитивни коментари или ще ви го изтрият ако не сте ги подкрепили. И после защо сме били на 111 място по свобода на словото
40
0
 
20
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Тока е спасил живота на някой БЪЛГАРСКИ пенсионер!!?
39
0
 
7
 
! Отговори
Да. преди 3 години
Вярно е, че мястото не е в средата на ромската махала. Мястото е оживен столичен булевард, в непосредствена близост до болници, учебни заведения, метро, магазини и спирки на градския транспорт.На ден от там минават МИНИМУМ 2000 човека. МИНИМУМ.
38
0
 
11
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
Като прочетох ,че и не доубитите майки от системата ми стана ясно защо маалата е там.Жалко е само за момчето,и използват смъртта му.
37
5
 
3
 
! Отговори
.. преди 3 години
А пък за тези, които слагат точно тази смърт, охарактеризирайки я като... ромска... Ами, утре вашТу ще го тресне тока бре, амсалаци! Не може да сте толкоз...пр.ос.ти.
36
1
 
4
 
! Отговори
Спекулация: преди 3 години
Може собственика на будката да е някой мастит тарикат и да е звънял в общината, от където са му казали "под секрет", че може да се включи по бързата процедура през нощта, срещу скромната сума от 5000 лв. Защото ако беше грешка на техници, до сега да са ги изкарали и изпоарестували.Само че явно не е грешка на техници, а корупционна схема.За това се крият като шугави.
35
4
 
3
 
! Отговори
мак преди 3 години
До анонимен 28. И да е джебчия, какво от това? Това означава ли, че е нормално на това място да тече ток и бездействието и некадърност на общини или техници е нищо работа? Имаш ли представа, колко деца се мотаят по улиците на връщане от училище например и правят бели от скука или любопитство? И тях ли няма да жалиш, ако загине някое дете заради нечия безотговорност?
34
6
 
3
 
! Отговори
.. преди 3 години
От всичко чуто и прочетено си направих извода, че баба Данче спи спокойно и тя за нищо отговорност не носи. Никаква. Нито политическа, нито морална, нито ...абе никаква. Все съм виждала човешки у.т.ре.пки, ама такова женско дебелокожие рядко се среща. Лапнала и не пуска... Браво Данче! Можеш. Давай още можеш! Забелязахте ли, че тази женица спря да се усмихва. Къде и отиде усмивчицата на тази парцалеска!?
33
0
 
11
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
Според мен, електротехника или техниците са виновни. Законен или незаконен обект, техническата безопасност е фактор сам за себе си.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'Снежан и Людмил СА НИ СЪНАРОДНИЦИ'По документи.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли дават доживотна за причиняване на смърт по непредпазливост в случая.
30
1
 
2
 
! Отговори
Брееее преди 3 години
Случайни хора си отварят шахти и ровят из кабелите? Да, бе да.Тия от държавата са направо престъпно безотговорни. И са лъжци на всичкото отгоре.
29
9
 
3
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Много си долен. Снежан и Людмил СА НИ СЪНАРОДНИЦИ. А утре може да е твоето дете. Ще ревеш тогава с кървави сълзи.

Спонсорирани публикации